בעלי קרקעות במערב ראשון לציון ישלמו על הרווח ממכירתן, מס שבח של 12% בלבד , ולא 50% כפי שדרשו שלטונות מס שבח. כך קבעה בימים אלו ועדת הערר המחוזית, בראשות הנשיא לשעבר של בית המשפט המחוזי בת"א, מנחם אילן. הוועדה קיבלה את ערעור בעלי הקרקעות, שיוצגו בידי עו"ד שמואל שוב.
מדובר בחלקה בגוש 3946, שנמכרה ב-1996. הבעלים רכשו את הקרקע כפרטיים ב-1949-1947. הבעלות על המתחם הועברה לחברה בשם גבעת הכרך שבבעלותם ב-1964, לאחר משפט פירוק וחלוקה.
מס שבח על קרקע שנרכשה לפני קום המדינה הוא 12%. הבעלים טענו, כי יש להתייחס לתאריך הרכישה המקורי משנות הארבעים; מס שבח טען, כי מועד הרכישה לצורך המס הוא העברת הבעלות על הקרקע לידי החברה בשנות ה-60.
השופט אילן קבע בין היתר: "אין לפרש את החוק בצורה מילולית דווקא. יש לקחת בחשבון את מהות העיסקה...מהותית, לא היתה כאן העברת זכויות, אלא ביטול עיסקת מכירה...עלינו לראות את העותרת (בעלי הקרקע) כעומדת בנעליהם של בעלי מניותיה".
חברת גבעת הכרך נמצאת בבעלות מרדכי שנקר, נחמן ויצר, שלומית בונה, אריה סטריומן, שרה נוסדורף, יצחק אדלר וחברת נאמנות כללית. על-פי הערכה, יחסכו בעלי החברה מליוני שקלים כתוצאה מההחלטה.
להחלטת ועדת הערר חשיבות רבה, כי במערב ראשון לציון יש עוד חלקות רבות, בשטח כולל של 2,300 דונם, הנמצאות במצב בעלות דומה. נראה, שגם בעלי חלקות אלו ישלמו בעתיד, לאחר מכירתם, מס שבח של 12%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.