שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

לראשונה מזה עשור: העובד שיקבל מוורן באפט פרס ענק

עובד בברקשייר האת'ווי הצליח לנחש נכון 31 מתוך 32 משחקים באליפות כדורסל במכללות בארה"ב, וזכה במיליון דולר • באפט נאלץ לשנות את החוקים של התחרות פעם אחר פעם בשנים האחרונות עד שמישהו הצליח לזכות

וורן באפט / צילום: Reuters, Dennis Van Tine
וורן באפט / צילום: Reuters, Dennis Van Tine

בפעם הראשונה מזה כמעט 10 שנים, עובד בברקשייר האת'ווי לקח את הפרס הגדול של וורן באפט בסך מיליון דולר עבור ניחוש התוצאות בתחרות ה-NCAA, אליפות כדורסל המכללות. באפט שניסה לתת את הפרס זמן רב אמר בהקשר זה לאחרונה לוול סטריט ג'ורנל: "אני מזדקן". "אני רוצה לתת מיליון דולר למישהו כשאני עדיין בסביבה כיו"ר".

הצעד החריג של ארדואן נגד המשקיעים בבורסה הטורקית
ההטבה לעובדי Wix קפצה פי 10: מימשו אופציות בכ־100 מיליון דולר

הזוכה הוא עובד אנונימי מחברת ההדרכה האווירית FlightSafety International, חברה בת של באפט'ס ברקשייר, והוא זכה בתחרות השנתית הפנימית לאחר שניחש נכון 31 מתוך 32 המשחקים בסיבוב הראשון של טורניר הכדורסל לגברים.

האורקל בן ה-94 מאומהה הצליח סוף סוף להעניק את הפרס הגדול לאחר שהגמיש את הכללים מספר פעמים מאז תחילת התחרות ב-2016. במקור, באפט, אוהד כדורסל מושבע, רצה להעניק את הפרס למי שיכול לחזות בצורה מושלמת את ה-Sweet 16. ואז, בשנת 2024, לאחר שהפרס לא חולק, הוא החליט להגמיש את הכללים ובכל זאת, אף אחד לא פיצח את התשובה.

השנה החוקים שונו שוב, כך שכל מי שיבחר את המנצחים של לפחות 30 מתוך 32 משחקי הסיבוב הראשון של הטורניר, יהיה זכאי לזכות בפרס.

למעשה, 12 עובדי ברקשייר ניחשו נכון 31 מתוך 32 משחקי הסיבוב הראשון. הפרס של מיליון דולר הלך לאדם מאותה קבוצה שבחרה 29 משחקים ברציפות לפני הפסד. המנצח הזה המשיך לבחור נכון 44 מתוך 45 המשחקים.

11 המתמודדים האחרים יקבלו 100 אלף דולר כל אחד.