הבורסה בת"א | סיקור שוטף

בורסת ת"א ננעלה בירידות; אלקטריאון צללה ב-35%, אל על ב-7%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.4% • ירידות חדות בוול סטריט • אתמול נצבעו המדדים המובילים בת"א באדום • "לא מתומחר כרגע": מה אומרים בארה"ב על הדדליין להטלת המכסים של טראמפ • מופלאה אחת, חברת שירותי ענן וענקית סטרימינג: אנליסטים בכירים בוול סטריט ממליצים על שלוש מניות • הזהב נסחר הבוקר בשיא חדש

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:31

יום המסחר בת"א ננעל בירידות שערים. מדד ת"א 35 השיל מערכו 0.4% ות"א 90 ירד ב-0.9%. בלט לשלילה מדד ת"א קלינטק שהשיל מערכו כ-3.6% ות"א תעשייה שירד ב-1.8%. מדד ת"א בנקים 5 ננעל סביב רמות הבסיס.

מחזור המסחר הסתכם בכ-2.7 מיליארד שקל.

בלטו לשלילה מניות אלקטריאון , אל על , ורידיס ודלק רכב .

מנגד, פלסאון תעשיות , ישרוטל , איידיאיי ביטוח וסלע נדלן ננעלו בעליות.

השקל נחלש בחדות מול הדולר ונסחר מעל רמה של 3.73 שקלים, שיא של כחמישה חודשים. גם האירו קופץ מול השקל ועומד על 4.02 שקלים.

לצד המצב הביטחוני והסערות הפוליטיות בישראל שמעיבות על שוק המט"ח המקומי, גם המצב בוול סטריט משפיע על השקל-דולר. באופן מסורתי, יש קשר בין התנודות בוול סטריט לשער הדולר-שקל. כשהשווקים בעולם עולים גם החשיפה למט"ח עולה. כשמוסדיים לא רוצים להגדיל חשיפה הם מוכרים מט"ח, וכך גם להיפך - כשהשווקים יורדים והגופים צריכים להגדיל ביטחונות (חלק מהחשיפה היא באמצעות חוזים עתידיים), הם רוכשים דולרים וכך גורמים לעליית שער הדולר מול השקל.

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מסביר כי: "השקל מגיב מהר ובעוצמה יחסית לאי הוודאות סביב האירועים האחרונים, ובעיקר במישור הגלובלי יותר קרי, איומיו של הנשיא טראמפ על איראן, והירידות החדות בשוקי המניות בארה"ב ובשאר העולם. כשהירידות הן חדות ומתמשכות, השקל נוטה להיחלש כנגד הדולר, בשל הצורך של גופים מוסדיים לפצות בגין עליית החשיפה למט"ח. כמו כן יש השפעה לאי הוודאות סביב ההתפתחויות המקומיות, כשגם להתפתחויות הביטחוניות השפעה מתמשכת.

"הדבר מעיד בעיקר על עצבנות של השווקים וזה חלק ממגמת הפיחות של השקל, שנחלש ב-3.7% מול הדולר בחודש האחרון. לא בהכרח ניתן להקיש מכך לגבי המשכיות ויש לזכור כי גם בנק ישראל עוקב מקרוב ובוחן שאין לשיטתו תנודתיות יתר של המטבע.
יצוין, כי חלק מהפיחות קשור גם להתחזקות היום של הדולר בעולם (3 עשיריות כנגד האירו). לסוגיית איראן השלכות גם במישור הבינלאומי וחלק ממנה מחלחל לפיחות השקל.
בנוסף, העולם בהמתנה דרוכה ליום רביעי אז יחשוף טראמפ את פרטי תכניות המכסים שלו וזה משפיע באופן כללי גם על תנודתיות בשוקי המט"ח בעולם. שער השקל יגיב לדולר כמו גם מטבעות אחרים בהתאם להתפתחויות הגלובליות והמקומיות".

16:20

הירידות בת"א מתמתנות מעט. ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 משיל מערכו 0.9%. מדד הקלינטק צולל בכ-3.7%.ה מדד ת"א בנקים 5 יורד ב-0.1%.

מניית השלד הבורסאי, אינטרנט זהב צוללת בכ-12% דווקא ביום שבו החברה מגיחה מהאנונימיות היחסית למרכז הכותרות. אמש (א') הודיעה על תוכניתה להתמזג עם חברה בשם אלגרי פאואר, המתמחה ביזום, הקמה וניהול של פרויקטים סולאריים. מי שמשמש בתפקיד בכיר בעסקיה של אלגרי, וחברה נוספת שהיא מחזיקה בתחום האנרגיה הירוקה בשם קיודיסול, הוא אלוף במיל' אלי שרביט, ששמו הוזכר כמועמד לראשות השב"כ (אך ספק כי המינוי יצא בסופו של דבר לפועל).

15:14

המסחר בת"א מוסיף ומתנהל בירידות - ת"א 35 יורד ב-1.2% ומדד מניות השורה השניה, מדד ת"א 90 יורד ב-1.6.

בין 125 המניות הגדולות בבורסה בולטות בירידות אלקטריאון שיורדת בכ-30%, אל על בכ-9% ווילאר בכ-5%. מנגד עולות איידיאיי ביטוח , פלסאון תעשיות ופורמולה מערכות עולות במעל 1%.

בשוק המט"ח השקל נחלש היום בכ-1% ונסחר ב-3.72 שקלים לדולר וב-4.02 שקלים לאירו.

14:28

עם היוודע דבר זימונו של ראש הממשלה נתניהו לתת עדות בפרשת קאטרגייט חלה ירידה נוספת בשוק המקומי - ת"א 35 יורד ב-1.2% ומדד מניות השורה השניה, מדד ת"א 90 יורד ב-2%, גם מניות הבנקים שנסחרו בעליות עברו לירידות של 0.6%.

מיה דיינמיקס יורדת בכ-7%. החברה שעוסקת בפיתוח טכנולוגיה לכלי תחבורה חשמליים זעירים פרסמה היום את סיכום פעילותה לשנת 2024. המכירות לשנת 2024 זינקו בכ-112.6% והסתכמו לסך של כ-15.1 מיליון שקל לעומת 7.1 מיליון שקל אשתקד, הרווח הגולמי גדל בשיעור של 430% והסתכם לסך של כ-6.67 מיליון שקל.

במחצית השנייה של 2024 רשמה החברה לראשונה רווח נקי בסך של כ-1.9 מיליון שקל, ההפסד הנקי לשנת 2024 קטן בכ-74% והסתכם בכ-2.2 מיליון שקל בלבד.

13:13

מניית מהדרין מזנקת במעל 13% בעקבות הצעת הרכש של קבוצת דלק ל-10% מהמניות של החברה תמורת 237.5 מיליון שקל, פרמייה של כ-15%. דלק תגדיל את השליטה בחברה, בה היא מחזיקה בכ-53% מהמניות. אם תענה, תחזיק דלק ב-63% ממהדרין שאת מניותיה רכשה לראשונה לפני כשנתיים מידי דסק"ש.

במידה ובעלי המניות יענו להצעה, דלק תרכוש את המניות במחיר של 237.5 שקל למניה, המשקף אפסייד של 18% על שער הבסיס של המניה הבוקר. בכך, צופה דלק להגדיל את אחזקותיה בחברה לשיעור של 63.1%. מהדרין שעוסקת בנטיעה,עיבוד,אריזה ושיווק של מטעים ופרי הדר, נכסים מניבים ומתן שירותי אחסנה בקירור נסחרת בכ-700 מיליון שקל לאחר שזינקה ב-45% בשנה האחרונה.

12:10

הירידות בבורסות בעולם לא פוסחות על הבורסה המקומית ואלה עף מחריפות כעת - ת"א 35 יורד ב-0.8% ומדד מניות השורה השניה, מדד ת"א 90 יורד ב-1.8%, מדד הקלינטק בולט בירידה של 3.5%, נקודת אור היום היא מניות הבנקים שעולות ב-0.2%.

בשוק החוב לעומת זאת נרשמת יציבות - האג"ח הממשלתית ל-10 שנים נסחרת בתשואה של 4.58% ותשואת האג"ח הממשלתית לשנתיים ב-4.227%. גם האג"ח הקוצנרניות ששייכות למדדי תל בונד 20,40 ו-60 נסחרו ביציבות.

11:03

מניית אלקטריאון יורדת ב-כ-26% לאחר הדוח השנתי. ההכנסות של החברה היו 31.6 מיליון שקל, פחות מהצפי. ברבעון הרביעי היו ההכנסות -1.4 מיליון שקל בלבד. אלקטריאון, שמפתחת טכנולוגיה לטעינה אלחוטית של כלי רכב חשמליים, נמצאת גם כך במומנטום שלילי לאחר ש-BYD הסינית דיווחה על טכנולוגית טעינה קווית אולטרה־מהירה, מניית החברה השילה מעל 50% מתחילת החודש.

בתגובה הודיעה אלקטריאון לבורסה לפני כמה ימים כי עמדתה היא, שאין מדובר בטכנולוגיה שיש בה כדי להשפיע בצורה מהותית על עסקי החברה או להוות תחרות ישירה על פעילות החברה, וכי לכל היותר "מערכת BYD מהווה פתרון משלים המיועד למקרים ייחודיים ואינו מתאים לשימוש יומיומי, אשר יכול להתקיים לצד טכנולוגיית החברה בדומה ל טכנולוגיות טעינה אחרות"

לדעת החברה, הטעינה הקווית, והטעינה הקווית המהירה בפרט, נותנות מענה מוגבל לצרכי הטעינה של ציי רכבים ושל רכבים פרטיים, המאופיין בחסמים טכנולוגיים, כלכליים ותפעוליים. אך דומה שהשוק לא השתכנע.

10:44

לאחר הירידות החדות בפתיחה, דומה שכעת ישנה רגיעה יחסית ומדד ת"א יורד ב-0.4% "בלבד", ת"א 90 ב-0.6%. מדד רשתות השיווק, המדד היחיד שעלה אתמול עולה ב-0.2%. מנגד, מדד תשתיות אנרגיה יורד במעל 1%.

אורביט דיווחה הבוקר על קבלת הזמנות מאינטגרטור בטחוני מוביל לאספקה של מערכות עקיבה מדויקת וחלקי חילוף בשווי כולל של כ 2.1 מיליון דולר. אספקת המערכות וחלקי החילוף צפויה במהלך השנים 2025-2026.

10:03

המסחר בת"א נפתח הבוקר כצפוי בירידות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ומדד ת"א 90 ב-0.9%. מניות הבנקים הגדולים משילות 0.8%.

08:09

1. שוק המניות

בהשפעת הבורסות בעולם - הירידות באסיה ובחוזים העתידיים בוול סטריט, המסחר בבורסה המקומית צפוי להיפתח הבוקר בירידות.

אתמול הטלטלה בוול סטריט בשבוע האחרון חילחלה גם לישראל כשהמדדים המובילים ננעלו בירידות של יותר מ־1%. את המגמה השלילית הוביל מדד הטכנולוגיה שירד ב-2% ובפרט המניות הדואליות, קמטק נפלה ב-6% נובה ב-4%, טאואר ב-3% ואלביט מערכות ב-3.6%.

גם החשש מהסלמה בעזה ובצפון, והמשבר הפוליטי־משפטי בישראל מעיבים על שוק ההון המקומי וכמעט כל המדדים הענפיים נצבעו אדום ביום ראשון. לעומת זאת בלט לטובה מדד רשתות השיווק בזכות הדוחות הטובים של רשתות המזון והאופנה, המדד הענפי עלה בכ־1% והשלים עלייה של כ־4% בשבוע. השמיים הסגורים במהלך רוב השנה האחרונה, ועליות המחירים בקרב הקמעונאיות, סידרו לחלק גדול מהחברות בענף שנת שיא. התוצאה - עלייה של 33% במדד הענפי בשנה האחרונה.

שתי חברות מתחום הדיור המוגן בישראל רשמו עליות בולטות היום בעקבות הדוח הכספי ובמחזור גבוה יחסית: בית הזהב שזינקה במעל 9% ובית בכפר שזינקה ב-6% לאחר שפרסמה בסוף יום חמישי.

עוד חברות שעלו בעקבות פרסום דוחות כספים טובים: נטו מלינדה זינקה ב-4%, ברימאג עם זינוק של 17.5%, וברן , 5.9%.

בכיוון ההפוך - בין החברות שירדו אתמול בגלל הדוחות הכספיים שפרסמו: קבוצת אשטרום ירדה ב-1.5%, דלק רכב ירדה ב-2%, החברה הביטחונית עין שלישית ירדה ב-9.3% ופייטון ב-8%.

מחקו מיליארדי דולרים בחודש: המניות שמביאות את הסערה מוול סטריט לת"א

הבוקר באסיה הבורסות יורדות די בחדות לאור המכסים הצפויים שיוטלו בהמשך השבוע על ידי הנשיא טראמפ - בורסת טוקיו נופלת ב-4% ולשפל של כחצי שנה, בסין שנגחאי ב-0.5% והנג סנג ב-1.6%, בורסות דרום קוריאה יורדת ב-2.7% ונכנסה לטריטוריה של תיקון (ירידה של מעל 10% משיאה).

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים אף הם - נאסד"ק ב-1.3%, דאו ג'ונס ב-0.4% ו-S&P 500 ב-0.8%.

"יום השחרור" של טראמפ מתקרב: מתיחות בשווקים לקראת יישום תוכנית המכסים

בוול סטריט יפתח אחר הצהריים שבוע סוער נוסף. כעת המניות נסחרות קרוב לרמות הנמוכות ביותר שלהן השנה, כאשר ההכרזות האחרונות של הנשיא טראמפ על מכסים והחששות בנוגע לנתיב הכלכלה האמריקאית שלחו את שוקי המניות לירידות בשבוע המלא האחרון של הרבעון הראשון.

ה"קורבן" השבועי של מדיניות המכסים של הממשל האמריקאי השבוע היתה תעשיית הרכב. הממשל הטיל מכסים בהיקף של 25% על היבוא של כל כלי הרכב לארה"ב. "זהו ככל הנראה ההיטל הכי משמעותי מבחינת היקפו מאחר וארה"ב מייבאת מידי שנה כלי רכב בסך של כ 275 מיליארד דולר שהם כ 0.9% מהתוצר האמריקאי", כתב עידן אזולאי מנהל ההשקעות הראשי בסיגמא קלריטי, "המדינות שמושפעות מהמכס החדש הן בעיקר קוריאה, יפן, גרמניה ומקסיקו (אם כי בשיעור מופחת בשל הסכם הסחר הקיים)".

וכך, במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים, מדד S&P 500 ירד כמעט ב-3%, בעוד שמדד דאו ג'ונס איבד כ-2%. נאסד"ק, הממוקד בטכנולוגיה, הוביל את ההפסדים עם ירידה של כמעט 4%.

בשבוע הקרוב, המכסים שמטיל טראמפ יהיו במוקד, ברביעי צפוי הנשיא להכריז על מקבץ רחב של מכסים, במה שזכה על-ידו לכינוי "יום השחרור" לכלכלה האמריקאית. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר הפרטים הספציפיים בנוגע לשיעור ההיטלים.

לאן הולכת וול סטריט? התחזיות של ענקיות ההשקעות

"יהיה לשוק הרבה מה לעכל", אמרה הנרייטה טרייז, כלכלנית בכירה ב-Veda Partners, ליאהו. "והם יגלו עד כמה המכסים הללו הם ארוכי טווח ומכוונים לעתיד, דבר שטרם מתומחר בשוק". אג'אי רג'אדהיאקשא, מנהל המחקר בברקליס, אמר שמכסי ה-25% האחרונים של טראמפ על כלי רכב מיובאים הם "עניין משמעותי יותר ממה שהשוק מייחס להם". "זוהי הצהרת כוונות", אמר רג'אדהיאקשא. "ולפחות לדעתי, זה מגביר את הסיכון לכך שה-2 באפריל הוא אירוע שהשווקים לא יוכלו להתעלם ממנו. אני חושב שנופתע לרעה".

ההשפעה של המכסים כבר הובילה מספר חברות בוול סטריט להפחית את תחזיותיהן למדד S&P 500 לסוף השנה. ברקליס, למשל, הפחיתה לאחרונה את יעד המדד שלה מ-6,600 ל-5,900, התחזית השנייה הנמוכה ביותר בוול סטריט. "אנחנו זהירים כמו שלא היינו בשנתיים וחצי האחרונות", אמר רג'אדהיאקשא. גם הכלכלנים של גולדמן זאקס מאמינים שהשווקים צפויים להיות מופתעים לשלילה השבוע.

כאשר מהלכי הסחר החדשים ייכנסו לתוקף, צוות הכלכלנים של גולדמן זאקס, בראשות ראש מחקר ההשקעות הגלובליות יאן הציוס, צופה השפעה שלילית רחבה על הכלכלה.

בהערה שפורסמה ביום ראשון, החברה ציינה: "אנו ממשיכים להאמין שהסיכון מהתעריפים שהוכרזו ב-2 באפריל גבוה יותר מכפי שהעריכו בעבר משתתפי השוק."

לגבי האינפלציה, החברה צופה שמדד הליבה המועדף עליה, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, יגיע ל-3.5% בשנת 2025 - עלייה של 0.5 נקודת אחוז מהתחזית הקודמת, והרבה מעל היעד של 2% של הפדרל ריזרב.

מצב זה יתלווה בצמיחה כלכלית חלשה: שיעור צמיחה שנתי של 0.2% בלבד ברבעון הראשון ושיעור צמיחה של 1% בלבד לכל שנת 2025 (במדידה מהרבעון הרביעי של 2024 לרבעון הרביעי של 2025), ירידה של 0.5 נקודת אחוז מהתחזית הקודמת. בנוסף, החברה מוול סטריט צופה ששיעור האבטלה יגיע ל-4.5%, עלייה של 0.3 נקודת אחוז מהתחזית הקודמת.

בגולדמן זאקס צופה כעת סיכוי של 35% למיתון ב-12 החודשים הקרובים, עלייה מהתחזית הקודמת של 20%.

התחזית משקפת סיכוי גובר לכלכלה במצב סטגפלציה - שילוב של צמיחה נמוכה ואינפלציה גבוהה. הפעם האחרונה שבה ארה"ב חוותה סטגפלציה הייתה בסוף שנות ה-70 ובתחילת שנות ה-80. אז, הפדרל ריזרב בהנהגתו של פול וולקר העלה באופן חד את הריבית, מה שהוביל למיתון, כאשר הבנק המרכזי העדיף להילחם באינפלציה על פני תמיכה בצמיחה הכלכלית.

עם זאת, כלכלני גולדמן אינם סבורים שהתסריט הזה יחזור על עצמו. למעשה, החברה כעת מצפה שהפדרל ריזרב יקצץ את הריבית שלוש פעמים השנה, בהפחתות של רבע נקודת אחוז כל אחת - עלייה לעומת התחזית הקודמת של שני קיצוצים בלבד.

"משכנו קדימה את הקיצוץ הבודד שתוכנן ל-2026 וצפויים כעת שלושה קיצוצים רצופים השנה - ביולי, בספטמבר ובנובמבר, מה שיותיר את תחזית הריבית הסופית שלנו ללא שינוי בטווח של 3.5%-3.75%," אמרו הכלכלנים של גולדמן, בהתייחסות לריבית הקרנות הפדרליות, אשר כיום עומדת בטווח של 4.25%-4.50%.

בהמשך השבוע, תשומת הלב תעבור לשוק העבודה, עם פרסום דוח התעסוקה לחודש מרץ ביום שישי. עדכונים על משרות בסקטור הפרטי, מספר המשרות הפנויות, וכן פעילות בענפי השירותים והתעשייה צפויים גם הם לעורר עניין.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו ביציבות אתמול.

מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מציין בסקירתו כי "בישראל, המשקיעים צמצמו את הציפיות להפחתת ריבית כפי שעולה משוק הריביות (IRS). כעת, המשקיעים מתמחרים הפחתת ריבית ראשונה בחודש אוגוסט (בהסתברות של כ־96%), ובסך הכל במצטבר עד סוף השנה כמעט 2 הפחתות ריבית (כ־45 נ"ב במצטבר)".

זאת, בניגוד לתחילת השנה, אז הייתה מחלוקת בשוק וחלק ניכר מהחזאים צפו 3 הפחתות ריבית השנה. עוד הוסיף כי: "מבחינת תמחור הריבית בארה"ב, לפי החוזים המשקיעים מעריכים בהסתברות של כ־86% הפחתת ריבית בחודש יוני, ובמצטבר כמעט 3 הפחתות ריבית עד סוף השנה (כ־73 נ"ב)".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הבוקר השקל נחלש בכ-0.5% ונסחר ב-3.699 שקלים לדולר וב-4 שקלים לאירו.

למרות שהדולר מהווה "מקלט בטוח" בימים של ירידות חדות בשוקי המניות, בסוף השבוע האחרון המטבע האמריקאי דווקא נחלש מול סל המטבעות לרמה של 104 נקודות והשלים ירידה של 5.5% מאז השיא האחרון בינואר השנה. בבנק אוף אמריקה הסבירו מה עומד מאחורי המגמה: "לא היינו מצפים להתחזקות של הדולר בתקופה הקרובה מכיוון שהשווקים עדיין מודאגים מהאטה של כלכלת ארה"ב. הטמעה של מכסים חדשים עשויה גם לקחת זמן, בגלל לוגיסטיקה קשה, שתשאיר מקום למשא ומתן".

מודי שפריר, אסטרטג ראשי - שווקים פיננסים בבנק הפועלים ציין בסקירתו כי "על רקע המתיחות הפנימית הגואה (החשש ממשבר חוקתי) והתנודתיות בשוקי המניות בארה"ב, עדכנו בשבוע שעבר את המלצתנו להחזיק בטווח הקצר בפוזיציה ניטרלית בשער השקל. עם זאת, בטווח הבינוני־ארוך, אנו מניחים כי שער השקל יתחזק".

הזהב פתח את השבוע בשיא חדש. המתכת היקרה התחזקה בכ-0.8% והגיעה ליותר מ-3,110 דולר לאונקיה, ועקפה את השיא הקודם שנקבע ביום שישי, אז רשמה עלייה שבועית רביעית ברציפות. המחירים נתמכים בביקוש גובר לנכסים בטוחים על רקע מצב רוח של הימנעות מסיכון בשווקים.

הזהב עלה בכ-18% מתחילת השנה, במהלך שבמהלכו רשם לפחות 15 שיאים היסטוריים. הראלי הונע על ידי רכישות של בנקים מרכזיים ועלייה בביקוש לנכסים בטוחים בשל אי ודאות גיאופוליטית ומקרו-כלכלית גוברת. גורמים אלו תמכו בעליית המחירים, למרות שסוחרי החוזים העתידיים הפחיתו את ההימורים שלהם על הפחתות ריבית מצד הפדרל ריזרב השנה לשתי הורדות של רבע נקודת אחוז כל אחת. ריביות נמוכות נוטות להיטיב עם הזהב, שאינו נושא תשואה.

4. מאקרו

החשש ממיתון בכלכלה הגדולה בעולם התחזק ביום שישי האחרון עם פרסום מדד ההוצאות לצריכה פרטית (PCE) מדד האינפלציה המועדף על הפד. המדד אמנם נותר ללא שינוי בחודש פברואר ועמד על קצב שנתי של 2.5%, אבל מדד הליבה - כלומר בניכוי מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים - רשם עלייה חודשית של 0.1% והשלים עלייה של 2.8% בשנה - גבוה מהתחזיות המוקדמות.

בשישי יתפרסם בארה"ב דוח התעסוקה לחודש מרץ. הדוח צפוי להראות כי שוק העבודה בארה"ב הוסיף 135,000 משרות במהלך החודש, ירידה לעומת 151,000 משרות שנוספו בפברואר. במקביל, שיעור האבטלה צפוי להישאר יציב ברמה של 4.1%.

5. תחזית

בעיצומה של התנודתיות הנוכחית, הירידה במחירן של מספר מניות עם יסודות חזקים מציגה הזדמנות אטרקטיבית לבניית פוזיציה. אנליסטים מובילים בוול סטריט מזהים מניות בעלות פוטנציאל צמיחה חזק לטווח הארוך כשהן נסחרות ברמות מעניינות. הנה שלוש כאלה המועדפות על בכירי האנליסטים, לפי TipRanks, פלטפורמה שמדרגת אנליסטים על סמך ביצועיהם בעבר.

הראשונה ברשימה היא ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט הנחשבת לאחת המרוויחות המרכזיות מגל הבינה המלאכותית המתמשך. מניית החברה רשמה ירידות (10%) מתחילת השנה עקב לחצים בשוק הרחב ותחזית מאכזבת שסיפקה החברה.

לאחרונה, האנליסט ברנט ת'יל מג'פריס חזר על דירוג "קנייה" למניה עם מחיר יעד של 550 דולר, זינוק של 45% וזאת בטענה שלאחר הירידות האחרונות, פרופיל הסיכון-סיכוי של המניה נראה אטרקטיבי, כשהיא נסחרת במכפיל של 27 על הרווח למניה ב-12 החודשים הקרובים. ת'יל הדגיש כי למרות הביצועים החלשים לאחרונה, מיקרוסופט נותרה אחת מהמניות הגדולות המועדפות על ג'פריס.

ת'יל ציין את המשך התחזקות נתח השוק של Azure ל(24%) לעומת שירותי הענן של אמזון (AWS, 34%) והגידול בהכנסות מ-AI. ברבעון דצמבר, צמיחת הצבר של מיקרוסופט עמדה על 15%, לעומת 8% באמזון ו-7% בגוגל קלאוד, הוא צופה כי שירות Copilot ימשיך באימוץ הדרגתי אך יציב, שיהפוך למשמעותי יותר בשנת הכספים 2026.

החברה השנייה ברשימת השבוע היא סנואופלייק (Snowflake), המספקת תוכנת ניתוח נתונים מבוססת ענן. החברה הציגה תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של שנת הכספים 2025 וסיפקה תחזית שנתית חיובית, הודות לביקוש הגובר הקשור לבינה מלאכותית.

האנליסט מת'יו הדברג מ-RBC Capital חזר על דירוג "קנייה" למנייתה עם מחיר יעד של 221 דולר, ב-47% מעל מחירה הנוכחי. בעקבות פגישה עם הנהלת החברה, הדגיש הדברג כי הוא מעריך יותר את מטרת החברה להפוך לפלטפורמת ניתוח נתונים ארגונית בענן הקלה ביותר לשימוש והחסכונית ביותר, במיוחד עבור יישומי AI ולמידת מכונה (ML).

"עם צמיחה של 30% בהכנסות בהיקף של 3.5 מיליארד דולר, מספר מנועי צמיחה ייחודיים ושיפור ברווחיות, Snowflake נותרה אחת ההמלצות המובילות שלנו," ציין הדברג. עוד הוסיף כי המנכ"ל סריד'ר רמאסוואמי, שבעבר הוביל מוצרים בגוגל וייסד את מנוע החיפוש Neeva, מתמקד לא רק בחדשנות מוצרית אלא גם משפר את אסטרטגיית המכירות של החברה למנתחי נתונים ומדעני נתונים, מהלך שעשוי להאיץ את צמיחת החברה.

לבסוף, ענקית הסטרימינג נטפליקס ממשיכה להרשים את המשקיעים עם ביצועים פיננסיים חזקים ויוזמות אסטרטגיות. ברבעון הרביעי של 2024, החברה חצתה את רף 300 מיליון המנויים בתשלום - הישג משמעותי בתחום הסטרימינג.

לאחרונה, האנליסט דאג אנמות' מג'יי.פי.מורגן חזר על דירוג "קנייה" למניית נטפליקס עם מחיר יעד של 1,150 דולר, בכ-25% יותר ממחירה הנוכחי. הוא ציין כי מנייתה רשמה ביצועים טובים יותר מה-S&P 500 עד כה השנה, דבר שמשקף אופטימיות לגבי תחזיות ההכנסות של החברה, התוכן האיכותי והדומיננטיות הגוברת שלה בתחום הסטרימינג.

אנמות' מצפה לצמיחה אורגנית במנויים בשנת 2025, לצד עלייה בהכנסה הממוצעת למנוי הודות לעליות מחירים אחרונות, אשר צפויות להניב למעלה מ-2 מיליארד דולר בהכנסות בארה"ב ובבריטניה בלבד. לסיכום, אנמות' שומר על גישה שורית כלפי נטפליקס, וצופה כי היא תמשיך להוביל את תחום הסטרימינג עם צמיחה יציבה ומודלים עסקיים חדשניים.