שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

כבר לא 40/60: מנכ"ל חברת ההשקעות הגדולה בעולם מגלה - איך ייראה התיק העתידי

מנכ"ל חברת ניהול הנכסים בלקרוק, לארי פינק, פרסם היום את מכתבו השנתי למשקיעים • על פני 27 עמודים הוא מגלה מה לדעתו יקרה לכלכלה האמריקאית, ממה צריך להיות מודאגים, ואיך ייראה תיק ההשקעות החדש • ואין אף מילה על גיוון, קיימות ו-ESG

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: Associated Press, Julia Nikhinson
מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: Associated Press, Julia Nikhinson

לארי פינק, מנכ"ל חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם - בלקרוק, פרסם היום (ב') את המכתב השנתי למשקיעים, שמעורר עניין רב ברחבי העולם.

פינק הציג אסטרטגיית השקעה חדשה לטווח ארוך. לדבריו, מקומה של התיאוריה הבסיסית לניהול תיק השקעות סטנדרטי, הכוללת חלוקה של כ-60% מניות ו-40% אג"ח חלפה מן העולם. במקום, לארי צופה כי "התיק הסטנדרטי העתידי עשוי להיראות יותר כמו 50/30/20 - מניות, אג"ח ונכסים פרטיים כמו נדל"ן, תשתיות ואשראי פרטי".

תשואה של 11.5% בשנה: קרן העושר הישראלית ממשיכה לצמוח
הסיוט של המשקיעים: מניית "החלום" שאיבדה 60% בשבועיים
למרות הכול, ענקיות ההשקעות צופות מהפך בוול סטריט. וזו הסיבה

פינק הודה שנכסים פרטיים נושאים סיכון גדול יותר, אך אמר שהתיק האלטרנטיבי מציע הגנה על אינפלציה, יציבות ותשואות.

חרדה כלכלית שתחלוף

במכתב בן 27 העמודים הוא צועד בזהירות בין כלכלה ופוליטיקה ואמנם לא מזכיר במפורש את הנשיא טראמפ אך מדבר על מדיניותו ומנסה להרגיע ולומר שאנחנו נמצאים ברגע של חרדה כלכלית שתחלוף. "אני שומע את זה כמעט מכל לקוח, כמעט מכל מנהיג - כמעט כל אדם - שאני מדבר איתו: הם חרדים עכשיו מהכלכלה יותר מאשר בכל רגע אחר שאפשר לזכור. אני מבין למה. אבל עברנו רגעים כאלה בעבר. ואיכשהו, בטווח הארוך, אנחנו מבינים את הדברים".

פינק לא מתייחס במכתבו לנושאים עליהם הרבה לכתוב בעבר, כמו ESG וגיוון. במקום זה הוא מדבר הרבה על ניהול השקעות, על תחום ההשקעות הפרטיות ועל מגמות שנוגעות למצב הכלכלה האמריקאית. הוא הוסיף למשל שהקפיטליזם עבד עבור "מעט מדי אנשים" והסביר שהוא רוצה לתת ליותר משקיעים גישה לאותם שווקים פרטיים - תחום השקעות שבו פועלת בלקרוק ביתר שאת בשנה האחרונה. "תארו לעצמכם ילד שנולד היום שהעושר האישי שלו גדל בהתאם לעושרה של אמריקה. כך יכולה להיראות דמוקרטיה כלכלית: מדינה שבה לכולם יש דרך חדשה - השקעה - לרדוף אחרי אושר וחופש כלכלי" כתב.

"ארה"ב נהנתה מכך שהדולר משמש כמטבע הרזרבה העולמי במשך עשרות שנים. אבל לא מובטח שזה יימשך לנצח", מזהיר פינק. כמו כן הוא אומר ש"אם ארה"ב לא תשיג שליטה על החוב שלה, אם הגירעונות ימשיכו לעלות, אמריקה עלולה לאבד את העמדה הזו לנכסים דיגיטליים כמו ביטקוין".

נושא נוסף שבו הוא נוגע הוא "פרגמטיות אנרגטית": העולם מתמודד עם ביקוש הולך וגובר לאנרגיה שלא ניתן למלא רק באנרגיה מתחדשת, אמר. פינק טוען שהפתרון מצוי באנרגיה גרעינית - רעיון שצובר תאוצה ככל שהביקוש לחשמל מתודלק על ידי AI.