מניות הבנייה למגורים בת"א סובלות מחולשה משמעותית מאז תחילת השנה, אולם הדבר לא מונע מקבוצת עזריאלי להקפיץ את המחיר שהיא מוכנה לשלם על רכישת חברת הבנייה והייזום צמח המרמן , בניהולו של חיים פייגלין. זאת לאחר שמניית צמח המרמן זינקה בעשרות אחוזים ועקפה את מחיר ההצעה המקורית של עזריאלי.
● מנהל ההשקעות שמזהיר ממה שצפוי בשווקים: "זו לא רק מלחמת סחר, מתפתחת גם מלחמה אמיתית"
● "ירידות דה לוקס": המשקיעים בתל אביב נקלעו לסערה מושלמת, אבל יש גם הזדמנויות
● אחרי הירידות בשווקים: כמה איבדו החסכונות שלכם בחודש מרץ?
עזריאלי דיווחה (ב') כי היא מעלה את השווי לפיו היא מעוניינת לרכוש את צמח המרמן לפי שווי של 855 מיליון שקל - תוספת של 220 מיליון שקל לשווי לעומת הצעתה המקורית שהוגשה בתחילת נובמבר האחרון (635 מיליון שקל).
מי שצפוי לקדם מעתה את המגעים לעסקה מטעם עזריאלי הוא המנכ"ל החדש של קבוצת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל, רון אבידן, שנכנס לתפקידו השבוע (ג') במקום אייל חנקין. אבידן שימש עד לאחרונה כמנכ"ל חברת הבנייה למגורים אזורים .
המגעים מתנהלים מול ועדה בלתי תלויה שהקים דירקטוריון צמח המרמן, כאשר הצעת עזריאלי היא "להתקשרות בעסקת מיזוג משולש הופכי", שתוביל למחיקת צמח המרמן מהמסחר בבורסה אמצעות רכישת חלקו של הציבור, לרבות הגופים המוסדיים המחזיקים במניה.
בעלי השליטה בצמח המרמן, משפחות פייגלין ובן אברהם, יוכלו למכור בעסקה חלק ממניותיהם בחברה, אך להישאר עם נתח של לפחות 33%.
ערב פרסום הצעת עזריאלי בתחילת נובמבר נסחרה צמח המרמן לפי שווי שוק של 600 מיליון שקל, כך שההצעה גילמה לחברה פרמיה מתונה של 5.8%. ביום הפרסום זינקה מניית צמח המרמן ב-14% ובסה"כ הוסיפה מאז מעל 30% לערכה (כולל עלייה של 12% ביום ג' - עם הדיווח על שיפור הצעת עזריאלי). שווי השוק שלה עומד כעת על 806 מיליון שקל - עדיין נמוך מעט מהשווי בהצעה המשופרת.

הכנסות של 390 מיליון שקל
צמח המרמן הוקמה ב-1997 והונפקה בבורסה עשר שנים לאחר מכן. לחברה 118 פרויקטי בנייה שונים ברחבי הארץ, שבהם היא יוזמת ובונה בעיקר דירות מגורים. צבר הפרוייקטים שלה הוא להקמת 10.8 אלף דירות וכן 356 אלף מ"ר שטחי מסחר ועוד שימושים. הפרויקטים שלה ממוקמים בצפון (נהריה, כרמיאל, חיפה) ובמרכז (תל אביב, גבעתיים, הוד השרון ולוד). ביום שני דיווחה צמח המרמן את תוצאותיה הכספיות לשנת 2024, שבה הגדילה את מכירת הדירות ל-276 לעומת 70 בשנת 2023.
החברה רשמה בסה"כ הכנסות של 390 מיליון שקל, עלייה חדה של 47% ביחס לשנה הקודמת שנבעה בעיקרה מביצוע עבודות, בשל גידול בהיקף הפרויקטים המבוצעים על ידה. כמו כן, נרשמה עלייה בהכנסות בתחום הייזום, על רקע ההתאוששות בקצב מכירת הדירות בשנה שעברה. המחיר הממוצע בו נמכרה דירה של החברה אשתקד עמד 2.65 מיליון שקל.
שיעור הרווח הגולמי של צמח המרמן דווקא ירד מ-18.9% מההכנסות בשנת 2023 ל-11.4% בלבד אשתקד. הירידה החדה נבעה משינוי בתמהיל הדירות שנמכרו וכן משחיקה ברווחיות הגולמית בתחום הייזום וביצוע העבודות. הסיבות העיקריות לכך היו עלייה בהוצאות כח האדם וכן עלויות מימון גבוהות. הרווח התפעולי נחתך גם הוא ב-60% ל-9.6 מיליון שקל. אך שערוכי נכסים הובילו לירידה מתונה יותר של 17% ברווח הנקי שהסתכם ב-40 מיליון שקל. מנכ"ל החברה חיים פייגלין והיו"ר רן בן אברהם רשמו עלויות שכר של 2.36 מיליון שקל ו-2.1 מיליון שקל בהתאמה אשתקד.
השניים לא יכולים להתחרות בתנאי השכר של מנכ"ל עזריאלי הנכנס אבידן, שצפויים להסתכם בכ-10.2 מיליון שקל בשנה. מבחינתו המעבר לניהול עזריאלי הוא שדרוג משמעותי בשכר, שכן כמנכ"ל אזורים אשתקד הסתכמה עלות העסקתו ב-2.8 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.