דיווח: הושגה הסכמה ראשונית בין אינטל ל-TSMC על ייצור משותף

אינטל ויצרנית השבבים הטייוואנית TSMC הגיעו להסכמה ראשונית על הקמת מיזם משותף להפעלת מפעלי הייצור של אינטל, כאשר TSMC תיקח 20% ממניותיו • הפרטים הפיננסיים טרם נסגרו ועדיין לא הושגה הסכמה סופית בין השתיים

מפעל אינטל בישראל / צילום: אינטל
מפעל אינטל בישראל / צילום: אינטל

לאחר חרושת של שמועות על כוונת אינטל למכור את זרוע הייצור שלה, דיווח מהערב (ה') שופך אור על מה שכבר הוסכם בין השתיים בחדרי חדרים כבר בתקופה האחרונה. אתר "דה אינפורמיישן" מדווח כי אינטל ויצרנית השבבים הטייוואנית TSMC (טייוואן סמיקונדקטור) הגיעו להסכמה ראשונית על הקמת מיזם משותף להפעלת מפעלי הייצור של אינטל, כאשר TSMC תיקח 20% ממניותיו.

החברות שרשמו ירידת ערך בשוק ההון בגלל השקעות מסוכנות בהייטק
חבל ההצלה של ענקיות הטכנולוגיה: האם שבבים יוחרגו מהמכסים?

TSMC לא תזרים כסף למיזם, אלא תשתף את אינטל בשיטות הייצור שלה ותכשיר כמה מעובדי אינטל לתכנן תהליכי ופסי ייצור בשיטתה. מאחורי המהלך קיים היגיון רב: TSMC עקפה את אינטל ביכולותיה הטכנולוגיות והיא מצליחה לייצר שבבים מתקדמים מאלה של אינטל בכמה דורות, כשהיא משרתת ענקיות כמו אנבידיה, אפל ואמזון.

בכירים באינטל מתנגדים

במהלך היום מניית אינטל רשמה ירידות, אך עם פרסום הידיעה, היא החלה לזנק בכ-6% במסחר בנאסד"ק. עם זאת, מניית TSMC איננה מגיבה לחדשות, והיא נסחרת בירידה של 6.5% מאז אחר הצהריים. עוד על פי הפרסום, אינטל וחברות שבבים אמריקאיות נוספות ששמן לא הוזכר, יחזיקו ברוב מניות המיזם, שיכלול לפחות את חלק ממפעלי הייצור של אינטל. לפני שבועיים הכחיש ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, כי היא שותפה למהלך שכזה. "אם יש מסיבה כזו, לא הוזמנתי אליה", אמר הואנג.

למהלך ישנן עדיין התנגדויות מכמה בכירים בתוך אינטל שחוששים מפיטורים המוניים, ומכך שהשתלטות התהליכים של TSMC על החברה תייתר בפועל את התהליכים, הציוד והעובדים הקיימים. בנוסף, הפרטים הפיננסיים טרם נסגרו ועדיין לא הושגה הסכמה סופית בין השתיים. יחד עם זאת, ממשל טראמפ לוחץ בין הצדדים להגיע להסכמה, על מנת להציל את אינטל מכליה. השתלטות של TSMC על אינטל תוכל לסייע לממשלת טייוואן לשאת חן בעיני טראמפ ולהימנע מתוספת המכסים בגובה 32% שהטיל עליה טראמפ אתמול.

המגעים בין שתי החברות התעכבו בשל העובדה שאינטל התנהלה מספר חודשים ללא מנכ"ל, ואילו מינויו של ליפ-בו טאן לתפקיד בחודש שעבר האיצה אותו. בו-טאן דיבר מאז כניסתו לתפקיד על כך שאינטל תמשיך להתמקד בפתיחת מפעלי הייצור שלה לחברות מבחוץ, והביע אמון בתהליך הייצור שהחברה מפתחת, שיוכל להשוות אותה לכל הפחות לדורות המתקדמים של TSMC באמצעות השבב החדש 18A. באינטל מעודדים מהצלחת הניסויים בתהליך הייצור החדש, כך שאם זה יצליח - תוכל אינטל לשמר כמה מפעלים בשיטות משלה, בעוד שכמה מפעלים אחרים עשויים לייצר בשיטה של TSMC.