פרס, פישר, אולמרט וביניש לא יזכו להעלאת שכר ב-2009: הכנסת החליטה כי שכר הבכירים במגזר הציבורי יוקפא

ראש הממשלה ייאלץ לוותר על העלאה של כ-1,200 שקל ולהישאר עם שכר של כ-41 אלף שקל ; נשיא המדינה יישאר עם שכר של כ-47 אלף שקל ולא יזכה לתוספת של 1,400 שקל לשכרו ; נשיאת בית המשפט העליון לא תזכה לתוספת שכר של כ-1,600 שקל - ותישאר עם כ-55 אלף שקל

יום לאחר שוועדת הכנסת קבעה כי שכר חברי הכנסת יוקפא, החליטה היום ועדת הכספים של הכנסת להקפיא גם את שכר הבכירים במגזר הציבורי. בין היתר, חלה ההחלטה על נשיא המדינה שמעון פרס, מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שרי הממשלה, נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש ושופטים.

הקפאת השכר, שהיתה אמור להתעדכן בתחילת ינואר ולעלות בכ-3% בשל היותו צמוד לשכר הממוצע במשק, תקפה לשנת 2009 בלבד.

לנוכח ההחלטה הבוקר, ייאלצו שרי הממשלה, מבקר המדינה, ונגיד בנק ישראל ששכרם עומד על כ-36 אלף שקל, לוותר על תוספת של כ-1,000 שקל, ראש הממשלה, ששכרו מגיע כיום לכ-41 אלף שקל יאלץ לוותר על העלאה של כ-1,200 שקל ונשיא המדינה יישאר עם שכר של כ-47 אלף שקל ולא יזכה לתוספת של 1,400 שקל לשכרו. שכרה של נשיאת בית המשפט העליון עומד כיום על כ-55 אלף שקל, לא יזכה לתוספת של כ-1,600 שקל.

הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, אמר בדיון כי "ההקפאה היא צעד משלים להקפאת שכר הח"כים והיא תיתן דוגמא אישית שמתבקשת מצד בכירי המדינה. כשנעמוד מול המעסיקים שנאלצים לפטר עובדים בשעה זו".

במהלך הדיון ביקש ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה) שלא להחיל את ההקפאה על מנכ"לים ועובדי מדינה בכירים, אולם הצעתו נדחתה. יו"ר הוועדה, ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה), אמר בתגובה להצעה כי ההקפאה היא בגדר איתות למשק שנמצא במשבר כלכלי.

ח"כ רובי ריבלין (ליכוד) בירך על ההחלטה ואמר כי "לא מדובר בהחלטה פופוליסטית. בימים אלו חייבות הכנסת והמדינה לשמש דוגמה ולהתאים את התנהלותם למתרחש בעולם ובישראל. בעניין זה, דינם של הבכירים אינו שונה משל חברי הכנסת".