"מה שיקרה במשק הישראלי תלוי באובמה ובממשלו. בסתיו 2009 צפוי ייצוב של המערכת הפיננסית, ולקראת הרבעון השני של 2010 המשק יחזור לצמיחה" - כך אמר היום (ג') פרופ' צבי אקשטיין, המשנה לנגיד בנק ישראל, ביום עיון בנושא כלכלה והמשבר העולמי במרכז האקדמי רופין.
"בנק ישראל מנהל מדיניות מוניטרית בהתאם למה שנלמד כל השנים בבתי הספר לכלכלה. יש לנו מטרה ברורה ליצור רזרבות גדולות של מט"ח כדי ליצור הרחבה מוניטרית ולסייע לסקטור הייצוא, שמהווה 40% מהתוצר במשק", אמר אקשטיין. "ע"י רכישת איגרות ממשלתיות אנחנו מקטינים את הריבית ארוכת הטווח שהממשלה צריכה לשלם, ובכך זה מקטין גם את הריבית לחברות העסקיות. מידת ההצלחה לא ברורה עדיין - אך אנחנו אופטימיים".
בהתייחסו לתקציב שאושר בממשלה אמר אקשטיין: "הכלכלנים מסכימים שהרחבת ההוצאות על מנת לתמוך במערכת הפיננסית היא הכרחית. כל עוד הגדלת ההוצאות לא יוצרת חשש שהממשלה לא תוכל להחזיר את החובות והריבית ארוכת הטווח לא תעלה, יש מקום להגדיל את ההוצאות".
עוד אמר אקשטיין: "הבנקים בישראל החזיקו מעט מאוד נכסים רעילים, הפגיעה בהם היתה קטנה יותר. עם זאת ניתן להבחין כי הפגיעה לא היתה אחידה - בנק הפועלים ירד יותר מבנק לאומי, ובנק טפחות ירד הכי מעט".
אקשטיין סירב להתייחס לשאלות סטודנטים בנושא בנק הפועלים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.