20,000 אזרחים הביעו הסתייגות מבניית תחנה פחמית נוספת באשקלון

מטה המאבק המשותף קורא לראש הממשלה לבטל לאלתר את המשך קידומו של הפרויקט, לערוך דיון מחודש בממשלה באשר להמשך פיתוח משק החשמל

[הרשמה לניוזלטר סביבה]

20 אלף אזרחים הביעו את הסתייגותם מהכוונה לבנות תחנה פחמית נוספת באשקלון. ההתנגדויות נאספו ע"י ארגוני הסביבה, עיריית אשקלון ורשויות נוספות במטרה לבלום את התוכנית של הוועדה לתשתיות לאומיות. מטה המאבק המשותף קורא היום לראש הממשלה לבטל לאלתר את המשך קידומו של הפרויקט, לערוך דיון מחודש בממשלה באשר להמשך פיתוח משק החשמל ולבטל את ההכרזה על הפרויקט כפרויקט תשתית לאומית.

מחר (ב'), מועד סיום שלב ההתנגדויות, יגיעו ארגוני הסביבה מגמה ירוקה, גרינפיס, אדם טבע ודין, שתי"ל וחיים וסביבה, יחד עם עשרות ילדי אשקלון, עובדי עיריית אשקלון ותושבים, לוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל) בירושלים וימסרו את ההתנגדויות. לאחר מכן, יצעדו המפגינים ממשרדי הוות"ל למשרד התשתיות בירושלים, שם יקראו לשר התשתיות, עוזי לנדאו, לבטל לאלתר את הקמת התחנה הפחמית.

היום שלח מטה המאבק מכתב ישיר לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בו ביקש ממנו להאזין לקול ההתנגדות של הציבור ולקיים דיון בממשלתו, שיוביל להחלטה על ביטול הפרויקט.

ראש העיר אשקלון, בני וקנין: "המאבק נגד הקמת תחנת הכוח הפחמית הוא מאבק למען חיים בריאים, מאבק על זכותם של תושבי העיר לנשום אוויר נקי. תחנות כוח מזהמות כאלה - אין מקומן ליד אוכלוסיות. ישנן חלופות של הפעלת תחנות בגז טבעי ישראלי, והבקשה מכבוד ראש הממשלה היא להיעתר לזעקות העזרה מצד מאות אלפי תושבים באשקלון והסביבה ולמנוע את הנזקים הבריאותיים העתידים. זוהי זכותנו וזוהי חובתך".

עו"ד ציפי איסר-איציק, מנכ"ל אדם טבע ודין: "במציאות שבה כל העולם מחפש מקורות אנרגיה חלופיים לדלקים פוסיליים, ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה את הקמתה של תחנת כוח פחמית נוספת, שתקבע לחמישים השנים הבאות את התלות הלאומית בפחם. הגיע הזמן להפסיק את הטעיית הציבור בטענה המופרכת שאין אלטרנטיבה לתחנה הפחמית. ישראל לא עושה די לעבור לאנרגיות מתחדשות, היא אינה לוקחת בחשבון את גילוי מרבצי הגז כמקור מרכזי לייצור חשמל לעשרים השנים הבאות וחמור מכל, אינה מייעלת את משק האנרגיה באופן שיוביל לצמצום צריכת האנרגיה על ידי הציבור. התנהלות נבונה ואחראית יותר מצד הרשויות והציבור בכללותו יכולה לחסוך לכולנו את הפרויקט המיותר ולמנוע מאיתנו את הנזקים הבריאותיים והסביבתיים הנלווים לו".

עו"ד נילי גרוסמן, מנהלת קמפיין האנרגיה של גרינפיס: "מרגש לראות איך הציבור בישראל עומד על זכויותיו ומגיש באלפיו מכתבי התנגדות לוועדה. עשרות אלפי ההתנגדויות שנחתמו לא מותירות ספק כי הקמת תחנת פחם נוספת, באשקלון או בכל מקום אחר, פירושה זלזול משווע בטובת הציבור. יש לישראל שלל חלופות אך מפגש אינטרסים בין חברת החשמל למשרד התשתיות מעוור את עיני מקבלי ההחלטות. אני קוראת לראש הממשלה להקשיב לרחשי ליבו של הציבור ולעמדתו הנחרצת, ולאפשר למי שטרם הספיק להגיש את התנגדותו לעשות כן. בסופו של יום, אלה האנשים שמהווים את החוסן הלאומי עליו נשענת מדינת ישראל ביום פקודה".

גיל יעקב, מנכ"ל מגמה ירוקה: "במהלך החודש האחרון הוכיח הציבור את התנגדותו הנחרצת להקמתה של תחנה פחמית נוספת באשקלון. עשרות אלפי ההתנגדויות שנאספו מכל רחבי הארץ מחייבים את הממשלה להתחשב בציבור בוחריה ולשקול מחדש את ההחלטה שגוזרת את דינם של תושבי הדרום, הסובלים כבר עתה מתחלואה גבוהה של חולים בסרטן, באסטמה ומירידה ברמת תפקודי הריאות. אנו מצפים מראש הממשלה, בנימין נתניהו, שיהיה הוגן כלפי הציבור שבחר בו להוביל את המדינה ושיבין כי אותו הציבור מתנגד נחרצות לבניית תחנה נוספת באשקלון. הממשלה מתעקשת לאטום את אוזניה ועיניה וממשיכה בתוכנית ההרסנית והמיותרת. ישנן חלופות רבות לבניית התחנה הפחמית והממשלה חייבת לשקול לאמץ את אחת החלופות אשר בעזרתן ניתן להמשיך ולספק את צורכי החשמל של האזרחים מבלי לגרום לסבל נורא לכל תושבי הדרום".