דן אנד ברדסטריט: שוק הדבש בישראל מגלגל 100 מיליון שקל בשנה

מחצית מהדבש מיוצר בישראל ■ הגופים הפועלים בשוק הדבש הישראלי נחשבים ליציבים יחסית: רק 8.1% מהעסקים בתחום זה נמצאים בסיכון עסקי גבוה

שוק הדבש בישראל מגלגל בכל שנה כ-100 מיליון שקל. בכל שנה מייצרים בישראל כ-3,000 טון דבש בשווי כספי של 50 מיליון שקל, ובנוסף מיובאים 500-1,000 טון דבש בכל בעלות כספית דומה - כך עולה מנתוני דן אנד ברדסטריט.

להערכת מועצת הדבש, בישראל פועלים כיום כ-500 מגדלי דבורים, המחזיקים כ-90 אלף כוורות פעילות (כל כוורת מייצרת כ-35 ק"ג דבש בשנה).

עוד עולה מנתוני דן אנד ברדסטריט כי בישראל פועלים כיום 65 כוורות ומשווקי דבש. מתוכם - 40 כוורנים המוכרים דבש בצורה ישירה ללקוח, ו-25 משווקים מורשים המספקים דבש לרשתות השיווק ולחנויות השונות.

מבין משווקי הדבש הפועלים בישראל, מכוורת יד-מרדכי (שבשליטת שטראוס) היא הגדולה ביותר ומחזיקה בנתח שוק של 60%. מכוורת עמק-חפר מחזיקה בנתח שוק של 25%, וב-15% הנותרים מחזיקים המשווקים הנוספים: משק דבורים לין, גליל מוצרי דבש, משק דבורים סימון בכפר-סירקין והקיבוצים עין-חרוד ושמיר.

בדן אנד ברדסטריט מציינים כי הגופים הפועלים בשוק הדבש הישראלי נחשבים ליציבים יחסית: רק 8.1% מהעסקים בתחום זה נמצאים בסיכון עסקי גבוה - לעומת 13.7% בכלל המשק.

עוד עולה מהנתונים כי הישראלי הממוצע אוכל כחצי ק"ג דבש בשנה. למעלה ממחצית הדבש המיוצר בישראל (כ-60%) מופק בחודשי האביב. ב-100 גרם דבש יש כ-300 קלוריות (כפית דבש שווה כ-20 קלוריות) - בדומה למספר הקלוריות של כפית סוכר או ריבה.