התחזיות הקשות לגבי ענף
בתי-הקפה וה
מסעדות לא התממשו: מדו"ח של חברת
BDI עולה כי בשנת 2009 ירדו ההכנסות בענף ב-4% בלבד והסתכמו ב-13.08 מיליארד שקל. מדובר בהכנסות במונחי מחיר לצרכן הכוללות מע"מ.
בתחילת המשבר הכלכלי היתה סברה כי המיתון יגרור אחריו את צמצום הצריכה מחוץ לבית, כך שענף בתי-הקפה והמסעדות ייפגע משמעותית. עם זאת, במהלך 2009 נסגרו כ-160 בתי-קפה ומסעדות, ירידה של 2%, ומספרם עומד היום על כ-7,930.
בחברת BDI מעריכים כי מבין 7,930 הסניפים בישראל של בתי-קפה ומסעדות, כ-20% (1,614) הינם סניפי רשתות, ואילו כ-80% (6,316) הינם סניפים עצמאיים.
הקשחת מדיניות האשראי מצד הספקים וצמצום המסגרות הבנקאיות של בעלי עסקים (בעיקר פרטיים) היו גורם מאיץ לסגירה של עסקים.
הירידה בהכנסות בתי-הקפה והמסעדות הושפעה מהמיתון וכן, כאמור, מסגירת 2% מבתי-הקפה והמסעדות. הדבר בא לידי ביטוי גם במדד המחירים לצרכן על ארוחות מחוץ לבית, שבספטמבר 2009 היה נמוך ב-7% מהממוצע השנתי ב-2008.
לדברי תהילה ינאי, מנכ"ל משותף ב-BdiCoface, מדובר בענף מסוכן יותר באופן יחסי לממוצע במשק. "ההרעה בענף התבטאה בסיכון העסקי שלו, בסגירת סניפים ובפיטורי עובדים, שהושפעו מהאווירה הכללית במשק ומקיטון בהוצאות הצרכנים על בתי-קפה ומסעדות", אומרת ינאי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.