HD2 ,iPhone ו-E72 - הסלולריים הכי מבוקשים בזאפ ו-kama

הישראלים אינם מרוצים מההיצע הסלולרי - ומחפשים אלטרנטיבות ■ בראש החיפושים באתרים זאפ ו-kama צועדים הסלולריים החכמים, בעיקר בעלי מסכי המגע, שמחיריהם בחנויות פרטיות נמוך ממחיריהם בחברות הסלולר

שוק הסלולר נחשב דינמי במיוחד, כאשר לחנויות מגיעים כמעט מדי שבוע דגמים חדשים. הצרכן הישראלי, שנחשב ללקוח תובעני, נוהג לחפש את מכשירי הסלולר החדשים ביותר, כאשר המגמות בשוק המקומי (בדומה לשוק העולמי) הם טלפונים חכמים שמבוססים ברוב המקרים על מסכי מגע.

מלבד האפשרות לקנות את הטלפונים עם התחייבות ארוכת-טווח אצל המפעילות הסלולריות, הצרכן הישראלי יכול ללכת לרכוש את המכשיר הבא שלו גם בשוק הפתוח, קרי ברשתות שיווק כמו באג, hMobile, אופיס דיפו ובחנויות קטנות רבות.

ואכן, באתר השוואת המחירים kama (בכתובת www.kama.co.il) מדווחים על גידול מצטבר של 15% בחיפושים אחר מכשירי סלולר מאז ההקמה בינואר האחרון, גידול שהם מסבירים בעניין הגדל והולך בסמארטפונים.

הפרשי המחירים בין השוק הפתוח לבין חברות הסלולר מגיעים למאות ולאלפי שקלים. כך, למשל, ברשת hMobile מבית הום סנטר נמכר נוקיה 5800 ב-2,000 שקל, בעוד שבאורנג' הוא עולה 2,844 שקל. נוקיה 5230 עולה ברשת hMobile 1,500 שקל, בעוד שבסלקום תשלמו עליו כמעט 500 שקל יותר (1,945 שקל).

מצד שני, צריך לזכור כי לעתים קרובות, כאשר מוסיפים למשוואה את ההחזרים החודשיים שהמפעילות הסלולריות נותנות תמורת שימושים שונים, העלות יורדת בחצי ואפילו מתקזזת לחלוטין.

כך, למשל, iPhone 3GS בגירסת 16 ג'יגה נמכר בפלאפון ב-3,564 שקל, כאשר התשלום החודשי הוא 99 שקל לחודש במשך 36 חודשים, אולם כאשר מדברים במעל 250 שקל בחודש, הזיכוי הוא מלא. לשם השוואה, המחיר הנמוך ביותר לדגם זה באתרי השוואות המחירים זאפ (www.zap.co.il) ו-kama הוא 2,847 שקל.

ה-iPhone עדיין מככב

כדי לבדוק אילו מכשירי הסלולר מעניינים את הישראלים יותר מכל, קיבצנו את רשימת הטלפונים המבוקשים ביותר באתר kama ובאתר זאפ. המסקנות מפתיעות מעט: ראשית, משום שה-iPhone בגירסת ה-16 ג'יגה הוא עדיין אחד הטלפונים הכי מבוקשים בישראל, למרות שמדובר בדגם שנמצא כמעט שנה בשוק העולמי וכחצי שנה דרך המפעילות הסלולריות בארץ.

בסוף יוני אמורה אפל להכריז על iPhone חדש, ולכן המפעילות משפרות את המבצעים כדי להיפטר מהמלאים לפני שייצא הדגם הרביעי. יכול להיות שזו הסיבה שבשוק עדיין מחפשים לרכוש את הדגם הפופולרי.

שנית, כל הטלפונים הפופולריים הם סלולריים חכמים, כאשר פרט למכשיר אחד - E72 של נוקיה, כולם הם מכשירים בעלי מסך מגע.

מעבר לזה, למרות שנוקיה היא היום שק החבטות של עולם הסלולר בגלל חוסר החדשנות שלה בשנה האחרונה, היא עדיין אחת החברות המבוקשות אצל הישראלים.

חברה פופולרית אחרת על מחפשי המכשירים באתרי ההשוואות היא HTC. החברה, שלא מצליחה לשווק כבר תקופה ארוכה דגמים בצורה מסודרת דרך המפעילות הסלולריות בארץ, מצליחה למכור את הטלפונים שלה דווקא בשוק הפתוח.

ברשימת 5 המכשירים הפופולריים ניתן להבחין ששתי יצרניות גדולות - סמסונג וסוני אריקסון - אינן מופיעות. אחת הסיבות יכולה להיות שכרגע שתי החברות האלה פחות זוכות לבאזז משמעותי בשוק הסלולר, אולם ניתן להבחין במכשירים שלהם בהמשך הרשימה.

למשל, סוני אריקסון מוכרת כבר תקופה ארוכה את דגם ה-Satio, הכולל מסך מגע ומצלמת 12 מגה פיקסל; וסמסונג מציעה את המג'יק טאץ', מכשיר בעל מסך מגע עם מערכת ההפעלה של סמסונג. מעבר אליהם, גם בלקברי זוכה להתעניינות עם הדגם העסקי שלה המיועד למיילים - Bold 9700, שיצא בחודשים האחרונים בארץ.

iPhone 3GS, גירסת 16 ג'יגה - תחרות קשה בין השוק הפתוח לחברות הסלולר

אייפון 3GS, 16 ג'יגה
 אייפון 3GS, 16 ג'יגה

אחד השיפורים המשמעותיים ביותר בדגם 3GS הוא מהירות התגובה שלו, ששופרה בצורה משמעותית לעומת הדגם הקודם, מה שיאפשר לכם לפתוח יישומים שונים במכשיר, מבלי לחכות. מהירות התגובה הזו, שקשה להגיד שקיימת בטלפונים חכמים של יצרניות אחרות, היא לא הסיבה היחידה שה-iPhone מוצלח כל-כך. אפל מצליחה בצורה מדהימה לבנות טלפון שלא נתקע, מגיב בצורה טובה, ולא מחייב אתכם לגרד את הראש כל פעם שאתם מנסים לסנכרן את המכשיר או להתקין אפליקציה. כל היכולות הקיימות במכשיר עובדות, וזה דבר שקשה להגיד על מכשירים אחרים בשוק.

* כמה עולה iPhone 3GS, גירסת 16 ג'יגה?

פלאפון: 3,564 שקל

סלקום (מחיר באינטרנט): 2,898 שקל

אורנג': 3,511 שקל

אתר kama: מ-2,847 שקל

אתר zap: מ-2,847 שקל

hMobile: אין

GoMobile: כ-3,950 שקל

נוקיה E72 - נמכר בשוק הפתוח בפחות מחצי מחיר

נוקיה E72
 נוקיה E72

המכשיר מגיע עם מקלדת מלאה ונוחה במיוחד. נוקיה שילבה במכשיר הזה מגוון כפתורים ייעודיים להפעלת אנשי קשר, למיילים, להפעלה קולית וליומן המביא תצוגה מאוד נוחה של לוח הפגישות שלכם. חוץ מזה, תוכלו לבנות שני עמודי בית: אחד לשעות העבודה ואחד לשעות הפנאי, עם כל היישומים שמתאימים לכם לאותם זמנים. בדומה למכשירים אחרים שנוקיה הוציאה בתקופה האחרונה, גם הדגם הזה מגיע עם שירות המיילים החדש של החברה, הכולל ממשק המאפשר לקבוע זמנים, בהם הדואר שלכם יידחף במכשיר (למשל, כל יום מ-8 בבוקר עד 8 בערב ולא בסופשבוע).

* כמה עולה נוקיה E72?

פלאפון: 3,596 שקל

סלקום (מחיר באינטרנט): 3,204 שקל

אורנג': 3,564 שקל

אתר kama: מ-1,547 שקל

אתר zap: מ-1,530 שקל

hMobile: כ-2,200

GoMobile: כ-1,650 שקל

נוקיה 5800 - 1,200-2,000 שקל בחנויות הפרטיות

נוקיה 5800
 נוקיה 5800

דגם 5800 היה המכשיר הראשון של נוקיה עם מסך מגע. הוא יצא בארץ לפני יותר משנה, אך עדיין ממשיך לעניין את הלקוחות, כנראה בגלל מחירו הנמוך. המכשיר הזה מיועד במיוחד לחובבי המוזיקה, והוא מגיע עם מפרט גיטרה שמשמש כעט מגע. הסיבה שצריך כאן עט היא מסך המגע הלא ממש איכותי של המכשיר. מלבד זאת, יש כאן נגן מוזיקה עם כפתור קיצור בעמוד הבית ו-8 ג'יגה זיכרון המגיעים באמצעות כרטיס לשמירה של שירים.

* כמה עולה נוקיה 5800?

פלאפון וסלקום: אין

אורנג': 2,844 שקל

אתר kama: מ-1,207 שקל

אתר zap: מ-1,202 שקל

hMobile: כ-2,000 שקל

דינמיקה סלולר: 2,000 שקל

HTC, דגם HD2 - נמכר רק בחנויות פרטיות

HTC, דגם HD2
 HTC, דגם HD2

הדגם מציע איכות מסך מדהימה, המגיעה על-גבי צג בגודל 4.3 אינץ'. לשם השוואה, ה-iPhone של אפל מגיע עם מסך בגודל 3.5 אינץ', והאיכות של ה-HTC ככל הנראה אפילו טובה יותר מזו של ה-iPhone.

נקודת התורפה של ה-HD2 היא מערכת ההפעלה עליה הוא מבוסס - חלונות מובייל 6.5. מדובר עדיין באותה מערכת הפעלה לא ידידותית ולא מוצלחת של מיקרוסופט. HTC השכילה כבר ממזמן להבין כי מקומה של מיקרוסופט בטלפונים סלולריים הוא במקרה הטוב מאחורי הקלעים, שם שהמשתמשים לא ירגישו בנוכחותה. לכן, מהנדסי החברה בנו את ממשק ה-Sense המוצלח שלהם. הממשק עולה על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, והוא מציע למשתמש גישה נוחה לרוב היישומים של המכשיר, כולל לאנשי הקשר, וחיבור לפייסבוק המשלב את תמונת הפרופיל בתור שיחה מזוהה ועדכון על יום-ההולדת של החבר.

* כמה עולה HTC דגם HD2?

חברות הסלולר: אין

אתר kama: מ-2,600 שקל

אתר zap: מ-2,585 שקל

hMobile: אין

ניופאן טלקום: 3,500 שקל

HTC, נקסוס 1 - גוגלפון ב-2,500 שקל וצפונה

HTC, נקסוס 1
 HTC, נקסוס 1

מכשיר נוסף של HTC שלא זכה להצלחה בעולם. הדגם הזה, הפועל על מערכת ההפעלה של גוגל - אנדרואיד, זכה לכינוי גוגלפון, כאשר הוא נמכר בהתחלה רק דרך חנות מקוונת של החברה, אולם גוגל החליטה לאחרונה לסגור את החנות הזו, לאחר 4 חודשים של פעילות, ולהתמקד במכירות בחנויות בעולם הפיזי, למרות שהמכירות של הטלפון לא מוגדרות כהצלחה בלשון המעטה. בכל אופן, מדובר בטלפון המציע את אנדרואיד הכולל דפדפן אינטרנט מוצלח מאוד, הורדת אפליקציות כמו ב-iPhone וחיבור תמידי לרשת ולשירותי גוגל, כמו מיילים ולוח שנה.

* כמה עולה נקסוס 1 של HTC?

חברות הסלולר: אין

אתר kama: מ-2,523 שקל

אתר zap: מ-2,900 שקל

hMobile: אין

GoMobile: כ-3,200 שקל