יאיר סרוסי: ישראל חייבת לטפח את הקטר הטכנולוגי

יו"ר בנק הפועלים בכנס IVA: רמת החדירה העולמית לפעילות בנקאית באינטרנט עומדת על כ-50%, אך בישראל היא מגיעה ל-65%

"ישראל, כמשק הצמא לצמיחה, חייבת לטפח את הקטר הטכנולוגי, כדי שימשיך להוביל אותנו לצמיחה מהירה. על מנת לשמור על יתרוננו בתחומי הטכנולוגיה, אנו חייבים להמשיך ולהשקיע במו"פ, ובעיקר לחזק מחדש את מכוני המחקר הבסיסי ומערכת המוסדות להשכלה גבוהה, שמאז ומתמיד היוותה את ישראל". כך אמר יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים, בפתיחת כנס IVA בירושלים.

לדברי סרוסי, האסטרטגיה הכלכלית של ישראל היתה תמיד מכוונת צמיחה. "האסטרטגיה התעשייתית הישראלית נבנתה על בסיס ההון האנושי ועל מחסור במשאבי טבע וזה מספר עשורים בנויה על אוניברסיטאות ומוסדות מחקר מצויינים ותמיכה בחברות מבוססות טכנולוגיה שמכוונות לשוק העולמי".

"השתלבותה של ישראל במגזר ההיי-טק היתה זרז לטרנספורמציה של המשק כולו וליצירת המשק המודרני והחזק שיש לנו היום", אמר סרוסי. "כתוצאה מהשתלבות זו, ישראל למדה מהי תחרות גלובלית ללא פשרות, כי ההיי-טק הוא הסקטור הגלובלי והתחרותי ביותר".

סרוסי קבע, כי המשבר העולמי הנוכחי נובע מעודף מינוף. "היתרון במגזר ההיי-טק הוא שהחברות בו בנויות בעיקר על הון עצמי, והמינוף בהן מוגבל". עוד אמר, כי על מנת לגייס הון, יש להוכיח לאורך זמן החזר תשואה גבוה מספיק לעומת הסיכון. "ההון זורם לאזורים שבהם רואים צמיחה, ושיחס הסיכון/תשואה בהם הוא נכון".

יזמי חברות סטארט-אפ הציגו בפתיחת הכנס את החברות שלהם בפני יאיר סרוסי ואמיר אביב, מנכ"ל פועלים שוקי הון, זרוע הבנקאות להשקעות של בנק הפועלים.

בדברו על השתלבות ההיי-טק במערכת הבנקאית אמר סרוסי, כי רמת החדירה העולמית לפעילות בנקאית באינטרנט עומדת על כ-50%, אך בישראל היא מגיעה ל-65%, מעל רוב מדינות אירופה. התחום המפותח ביותר הוא הפעילות בשוק ההון, שם כבר עתה מבוצעת רוב הפעילות של הלקוחות באמצעות האינטרנט. להערכתו, הפריצה הטכנולוגית הבאה בתחום הבנקאות תהיה הגברת השימוש בטלפון הסלולארי.