השוק מתקרר: חברת הביומד דימות אופטי ביטלה את ההנפקה

דירקטוריון החברה החליט לבחון כעת אפשרויות מימון חלופיות

בעוד שמספר חברות ביומד ומכשור רפואי שוקלות ונערכות לביצוע הנפקה בתל-אביב, חברה אחת שהייתה אמורה כבר להיות ציבורית, מבטלת את ההנפקה המתוכננת, לפחות בשלב זה.

מדובר בחברת דימות אופטי (Optical Imaging), שהודיעה לבורסה, שלאחר שדירקטוריון החברה בחן את יכולתה לבצע בהצלחה, בלוח הזמנים הנוכחי, הנפקה לציבור עד ה-15 ביולי, הוא החליט לדחות את ההנפקה לציבור. הדירקטוריון החליט גם לבחון אפשרויות מימון חלופיות, ולשקול הנפקה לציבור בעיתוי מאוחר יותר.

דימות אופטי הוקמה ומנוהלת על-ידי פרופ' עמירם גרינוולד, נוירולוג ממכון ויצמן וזוכה פרס דן דוד לתחום חקר המוח. החברה מפתחת ציוד אלקטרו-אופטי שמיועד לאבחון מחלות עיניים העלולות לגרום לעיוורון. בין בעלי המניות של החברה ישנם גם שמות מוכרים, ובהם ד"ר פיליפ פרוסט, יו"ר חברת טבע, ופרופ' רות ארנון, מפתחת תרופת הקופקסון של טבע.

דימות אופטי הייתה אמורה לבצע את ההנפקה הראשונית שלה לפני כחודש, ובכך להפוך להנפקת הביומד הרביעית השנה. החברה תכננה לגייס כ-19-20 מיליון שקל, לפי שווי שוק של 32-35 מיליון דולר, אלא שביום שלפני ההנפקה המתוכננת, הודיעה החברה על דחיית מועד המכרז במספר ימים, וציינה שתדווח בהמשך על מועד המכרז המעודכן.

הסיבה לדחייה הייתה, ככל הנראה, מכתב ששלח עובד לשעבר בחברה לרשות ניירות ערך, ובו הוא טען שהחברה התחייבה להעניק לו אופציות. בעקבות המכתב התבקשה החברה למסור לרשות את תגובתה לעניין.

ההנפקה תוכננה להתבצע ללא חיתום, אלא רק באמצעות הפצה באמצעות אנליסט חיתום. אנליסט חיתום וגם מקורבים לחברה נשמעו אז אופטימיים. מאנליסט נמסר, כי "ההנפקה מתוכננת לצאת לפועל במהלך חודש זה", ואילו המקורבים העריכו שההנפקה תבוצע תוך מספר ימים, ותושלם בהצלחה.

מכל מקום, ההחלטה הנוכחית היא כאמור לא לבצע את ההנפקה ולחפש אפשרויות מימון חלופיות. המימון מיועד להוצאות שיווק ומכירה, הורדת עלויות הייצור, פיתוח יישומים חדשים, עריכת ניסויים קליניים, וכן להון חוזר ולמהלך העסקים הרגיל.

הכנסותיה של דימות אופטי בשנת 2009 צמחו ב-19.4% לרמה של 6.7 מיליון שקל, והחברה מצפה לרשום ב-2010 הכנסות של 14.5 מיליון שקל, וב-2011 להגיע למכירות של 32 מיליון שקל. החברה פעילה בשני תחומים: הראשון הוא מכשיר ה-Brain Imager, שמאפשר מיפוי תפקודי של פעילות תאי העצב בקליפת המוח ונמכר למוסדות מחקר ואקדמיה. השני, שהוא ליבת הפעילות כיום, הוא מכשיר ה-RFI שמיועד לאבחון מוקדם ומעקב בטיפול במחלות עיניים, על ידי מיפוי תפקודי הרשתית.