הנגבי: "לא היתה לי תחושה של רדיפה, קיפוח או תפירת תיק"

הגיב לזיכויו מאישומי שוחד בחירות, מירמה והפרת אמונים ■"היתה לי תחושה שייעשה צדק, שמהערכת מקצועית דיה כדי לברור את המוץ מהתבן" ■ "אני מרוצה מהתוצאה שנפלה. זה win-win situation - אף אחד לא הפסיד, כולם הרוויחו"

"לאחר ש-3 שופטים בעקבות שנים של משפט כותבים פסק דין של למעלה מ-1,500 עמודים, אני אקרא אותו ורק אחר-כך אגיב עליו. לא קראתי אותו עדיין, אלא רק את התקציר" - כך אמר היום (ג') צחי הנגבי במסיבת עיתונאים בכנסת.

"אני לא ניהלתי מלחמה ב-6 השנים האחרונות כנגד המערכת המופקדת על אכיפת החוק", אמר הנגבי, "וזאת לא מתוך טקטיקה, רצון להרדים או להעלים את המשבר האישי הזה מהתודעה הציבורית. עשיתי זאת משני טעמים - האחד שהיתה לי הזכות לעמוד במשך שנים בראש המערכת הזו, כשר המשפטים וכשר לביטחון פנים, ולכן לא היתה לי תחושה של רדיפה, קיפוח או תפירת תיק - מושגים שלעיתים חשודים מרגישים בהקשר לעוול שנגרם להם".

"נקודת המוצא האחרת שלי היתה שכיוון שאני מכיר יותר מכל אחד אחד את עובדות המקרה, וחוויתי את החוויה של הגשת כתב האישום - היתה לי תחושה שייעשה צדק, שמהערכת מקצועית דיה כדי לברור את המוץ מהתבן. ידעתי שאת המערכה הזו צריך לנהל בין כתלי בית המשפט - ולא בדרכים של מניפולציה", אמר הנגבי.

"כאזרח של מדינת ישראל וכמי שהיה במוקד הדיון המשפטי, אני מרוצה מהתוצאה שנפלה", הוסיף הנגבי. "זה מצב של win-win situation - אף אחד לא הפסיד, כולם הרוויחו. ישראל הרוויחה שביוזמת הפרקלטיות הובאה סוגיית התנהלותם של שרים במישור של מעורבותם בענייני כוח-אדם במשרדיהם. זה נושא שהיה מעורפל במשך עשרות שנים, עד כדי ששמו מכשולים בפני עיוור. השרים לא ממש ידעו כיצד לנהוג. היום יש תוצר משפטי. השופטים הבהירו חד-משמעית את עמדתם".

לדבריו, "הייתי מסוגל לסייע במשך שנים בקבלת החלטות, אבל אמרו לי - לא תבוא בשערי המפלגה שלך. הייתי מנוע כניסה. אני מקווה שהנושא הזה יסתיים עוד במהלך השנה הנוכחית".

"אני יודע שיש בקשות לראיין אותי", אמר הנגבי. "אבל אני לא מתכוון לחרוג מהמדיניות שבה נקטתי עד כה. המשפט הזה מתנהל בתוך כותלי בית המשפט. יש לי המון מה לומר והרבה רגשות ואכזבה מעצמי, אם הייתי יותר חכם ומנוסה לפני 8 שנים לא הייתי עושה טעיות שעשיתי וגם דברים אחרים, כי אני לא רוצה להשפיע על ההליך המשפטי. לכן אמנע מקיומו של דיאלוג עם הפרקליטות ובית המשפט באמצעות התקשורת. כשאהיה משוחרר אדבר באופן חופשי".

ברכות מלבני

יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, שוחחה הבוקר עם ח"כ צחי הנגבי לאחר הקראת הכרעת הדין בעניינו. לבני ברכה את הנגבי על הזיכוי בעבירות בהן זוכה והדגישה את החשיבות שנתן בית המשפט לעובדה שבמהלך השנים נקבעו נורמות ציבוריות ראויות ביחס למינויים פוליטיים, ולדבריה יש לברך על כך.

לבני הוסיפה ואמרה להנגבי: "נמתין ביחד, ומתוך אמון מלא בבית המשפט, להשלמת ההליך המשפטיף ובתקווה שלאחר כל השנים הארוכות שעברו עליך - התהליך יסתיים במהרה, ונוכל להמשיך ולפעול ביחד ובאופן מלא לטובת המדינה והציבור בישראל".

מי יהיה יו"ר ועדת הכלכלה?

להחלטתו של בית המשפט האם להטיל קלון על ח"כ צחי הנגבי תהיה השפעה גם על זהותו של יו"ר ועדת הכלכלה הבא של הכנסת: אם יחליט בית המשפט להמיט קלון על הנגבי, העומד בראש ועדת החוץ והביטחון של הכנסת - הוא ייאלץ לפרוש מהחיים הפוליטיים ,וכיסא יו"ר הוועדה יתפנה.

אלא שמכיוון שהנגבי, הנמנה עם חברי האופוזיציה, מחזיק בתפקיד באופן חריג - עלולה הוועדה לחזור לידי הליכוד, וקדימה תקבל לידיה את ראשות ועדת הכלכלה.

מתוקף ההסכמים בין הקואליציה לאופוזיציה, קיבלה קדימה את ראשות ועדת החוץ והביטחון, ונתנה בתמורה לליכוד ועדה שבאופן מסורתי עומד בראשה חבר מסיעת האופוזיציה הגדולה ביותר בכנסת.

על-פי ההסכם הזה, כשקיבל הליכוד לידיו את ועדת הכלכלה, הוחלט כי בשליש הראשון של מושב הכנסת ישמש בתפקיד היו"ר ח"כ אופיר אקוניס, ובשליש השני ח"כ כרמל שאמה.

החלטת בית המשפט עלולה להפר את ההסכם הזה ולהעביר את הוועדה דווקא לידיהם של ח"כ רוני בר-און או מאיר שטרית מקדימה, המעוניינים בתפקיד. במקרה כזה, מחזיק ל"כ כרמל שאמה, שיאבד את תפקידו כיו"ר הוועדה, בהבטחה להשתדרג לתפקיד סגן שר.