קולות אופטימיים בטורקיה על רקע חידוש המגעים הדיפלומטיים עם ישראל, במטרה לשים סוף למשבר בין המדינות. אחרי שמדינת ישראל אישרה היום כי אכן התקיימו מגעים חשאיים עם טורקיה, בכירים בממשל, דיפלומטים ועיתונים במדינה משמיעים קולות דומים: מסתמן ששוב תהיה לישראל חברה מוסלמית טובה.
"מדובר בחלון הזדמנויות שנפתח לסיום המשבר", נכתב באחד מעיתוני טורקיה. "עם זאת, הסיכוי להחמיץ את ההזדמנות הזאת גדול גם כן". גורמים בטורקיה בירכו על מהלכו של ראש הממשלה ארדואן להעניק סיוע לישראל בכיבוי שריפת הענק בכרמל, אם כי הביקורת על המדיניות הישראלית עודה קיימת.
"אני אופטימי באשר להתנהלות המגעים הדיפלומטים", אומר הבוקר אוזדם סאנברק, אחד מחברי המשלחת הטורקית לוועדת החקירה לאירועי המשט שהקים האו"ם. "בעקבות ההתפתחויות לאחר השריפה הטראגית בישראל, האש ביחסים בין טורקיה לישראל נמצאת כעת תחת שליטה. אני מקווה שהמהלך הדיפלומטי יוכל לכבות את האש בין הצדדים".
בטורקיה רואים גם בהצהרותיו האחרונות של ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא חידוש המגעים עם טורקיה, מפתח להצלחת השיחות. "הנציג ששלח נתניהו לשיחות, יוסף צ'חנובר, מנסה להשיג טיוטת הסכם שתסיים את המשבר בין המדינות", דווח הבוקר.
גם נשיא טורקיה עבדאללה גול התייחס לנושא, במהלך מסיבת עיתונאים שקיים אמש עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, המבקר בטורקיה. "הפגישות כעת עוסקות בפרטים הטכניים", חשף גול אך הדגיש: "דרישותיה של טורקיה לפיצויים ולהתנצלות עודן עומדות בעינן". גורמים טורקים אף תלו את המשך המגעים הראשוניים בין המדינות בהסכמתה של ישראל להתנצל ולפצות.
במקביל, באנקרה מסתכלים כבר על היום שאחרי, וצופים כי החזרת היחסים עם ישראל לנורמה יסייע לטורקים להשיג מעורבות בשיחות השלום בין ישראל לפלסטינים. האינטרס הטורקי בסיום המשבר בין המדינות, נובע גם מהרצון להסיר את הלחץ האמריקני הגובר על הממשל באנקרה מאז אירועי המשט, ואשר גבר בעקבות הדלפות הוויקיליקס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.