פרויקט "נוף ציון" שבמזרח ירושלים יישאר בידיים יהודיות. חברת דיגל פרסמה את התוצאות של ההצבעה שנערכה בין מחזיקי האג"ח של חברת הנדל"ן והמשקיעים בחרו בהצעה של רמי לוי ושותפו היהודי-אוסטרלי קווין ברמייסטר. במקביל, דחו המשקיעים את הצעתו של איש העסקים הפלסטיני בשאר אל מסרי לאחר לחץ של המגזר הדתי לאומי, שאיים במשיכת כספים מגופים שיתמכו באישור מכירת החברה לידיו. מנתוני נאמן האג"ח, הרמטיק נאמנות, עולה ש-76.81% תמכו בהצעתו של רמי לוי ו-94.31% התנגדו להצעתו של אל מסרי. ברמייסטר (Bermeister), פעיל בתחום ההי-טק והיה ממייסדי תוכנת שיתוף הקבצים קאזה.
מאבק השליטה בחברת הנדל"ן שבשליטת יהודה לוי ומאיר שמיר נפתח בחודש שעבר, לאחר ש"גלובס" חשף את זהותו של אל מסרי, אותו מייצג עו"ד דב ויסגלס. בתחילה הביעו מחזיקי האג"ח תמיכה בהצעתו להשקעה בחברה, שלפיה ישולמו 60 אג' לכל 1 שקל ע.נ אג"ח, אך הלחץ שהופעל עליהם מצד המגזר הדתי-לאומי תרם להעדפת הצעתם הזהה של לוי וברמייסטר.
דש איפקס, שבשליטת אלי ברקת, היה מחזיק האג"ח הגדול בדיגל עם החזקה של 20 מיליון שקל ע.נ. - כשליש מהסדרה שהיקפה 60 מיליון שקל ע.נ. אתמול מכר בית ההשקעות לנציגי המגזר הדתי-לאומי אג"ח בהיקף של 13 מיליון שקל לפי 60 אגורות לשקל ע.נ., מחיר דומה לזה שיקבלו המחזיקים בהסדר החוב הצפוי. לאחר שהמוסדיים תמכו בהצעתו של רמי לוי, ההכרעה עוברת כעת לבנק לאומי, הנושה הגדול ביותר של דיגל עם חוב של כ-80 מיליון שקל, והוא זה שצריך לאשר את העסקה.
כישלון בפיתוח הפרויקט
דיגל נקלעה למשבר קשה והיא אינה עומדת בהחזר החובות לנושים (בעיקר מחזיקי האג"ח ובנק לאומי). הפרויקט העיקרי שלה הוא "נוף ציון" שבמזרח ירושלים. דיגל נכשלה בפיתוח הפרויקט שהקמתו החלה עוד לפני כ-10 שנים, והפסדיה בגינו מגיעים לעשרות מיליוני שקלים. עד כה נבנו רק 91 יחידות דיור מתוך 395 דירות יוקרה מתוכננות בפרויקט.
הגירעון בהון העצמי של דיגל עומד על 18 מיליון שקל, והחברה עדיין לא פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, לכן הושעתה מנייתה מהמסחר. מתחילת 2009 ועד היום לא שילמה דיגל למחזיקי האג"ח כ-30 מיליון שקל שאותם הייתה אמורה להעביר לידיהם.
אל מסרי התכוון להשתלט על דיגל, ולמחוק אותה מהמסחר בבורסה, אך נציגי המגזר הדתי-לאומי, חלקם דיירי פרויקט נוף ציון, פתחו במאבק לחסום את המהלך. לטענתם עלה חשש שאופי הפרויקט ישתנה כיוון שהוא יועד לאוכלוסייה היהודית, וכך גם הובטח להם כשרכשו את דירות היוקרה. במסגרת מאבקם הם שלחו מכתב לרשות להלבנת הון ולרשות ניירות ערך, כדי שיבדקו את מקור ההון שישמש את אל מסרי לרכישת השליטה בדיגל, ואף איימו בתביעה משפטית נגד החברה.
במסגרת המאבק החליפו בשבועות האחרונים ידיים כ-20% מהיקף האג"ח של דיגל, ומחירה עלה כמעט פי שישה מהשפל בדצמבר 2008 ל-61 אג'. מדובר בחברה שבדוחותיה מתנוססת הערת "עסק חי", לאחר שאת המחצית הראשונה של 2009 היא סיימה עם הפסד של כ-12 מיליון שקל, בהמשך להפסד של כ-17 מיליון שקל ב-2009 כולה.
דיגל נשלטת על-ידי יהודה לוי (38.2%), לאחר ששותפו, מאיר שמיר, התנער מהחברה, והודיע בחודש אוגוסט שהוא מוכן להעביר את מלוא החזקותיה של מבטח שמיר בדיגל (34.6% מההון) לידי מחזיקי האג"ח. המניות עדיין לא הגיעו לידי הנושים, כך שבאופן רשמי שמיר הוא עדיין מבעלי השליטה בחברה.
ישראל זעירא, מנכ"ל חברת באמונה, שמתמחתה בשיווק נדל"ן לציבור הציוני דתי בכל רחבי הארץ, ובמיוחד בערים מעורבות דוגמת רמלה לוד יפו וירושלים, מסר כי "הכסף היהודי ניצח את הכסף הפלשתיני. הצלחת קבוצת המשקיעים שגייסנו לרכוש את האג"ח של דש איפקס סללה את הצלת הפרויקט כולו, מנפילתו לידי הפלסטינים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.