הרשי פרידמן הודיע למנכ"ל וליו"ר אזורים על סיום תפקידם

רכישת אזורים מתעכבת אבל המנכ"ל דוד נצר והיו"ר יורם טורבוביץ' יעזבו לאחר פחות משנתיים בתפקיד ■ המנכ"ל החדש צפוי להיות תמיר פוליקר

הבנקים המממנים ומחזיקי האג"ח של בוימלגרין קפיטל עדיין לא נתנו את אישורם הסופי לעסקה לרכישת השליטה באזורים , אך מי שצפוי להפוך לבעל הבית החדש, הרשי פרידמן, כבר מקבל החלטות משמעותיות. אתמול (ג') הודיע פרידמן למנכ"ל החברה, דוד נצר, ולכל הדירקטוריון (מלבד הדח"צים), ובתוכו היו"ר יורם טורבוביץ', על סיום תפקידם במועד העברת השליטה. במקומם ימונו מנכ"ל ודירקטורים מטעמו של פרידמן.

בשנת 2010 עמדה עלות העסקתם של טורבוביץ' (ב-30% משרה) ושל נצר באזורים על 6 מיליון שקל ו-5 מיליון שקל בהתאמה. רוב עלות השכר נזקפה לתשלום מבוסס מניות, שאצל טורבוביץ עמד על 4.5 מיליון שקל ואצל נצר על 3.2 מיליון שקל.

הסכם למכירת השליטה באזורים נחתם בסוף פברואר, כאשר עבור מניות השליטה שמחזיקה בומלגרין קפיטל (64%) ישלם פרידמן היהודי קנדי 300 מיליון שקל (בדומה למחיר השוק הנוכחי), שמהם 100 מיליון שקל כבר שולמו. להשלמת העסקה נקצבו 45 יום, והיום דווח על מתן ארכה של 30 יום נוספים אך יתכן כי היא תיסגר בימים הקרובים.

לדוד נצר, עו"ד בהשכלתו, ניסיון של 14 שנה בתחום הנדל"ן, שש שנים מתוכן בקרן נדל"ן בינלאומית השייכת לדויטשה בנק, ארבע שנים בניהול פעילות הנדל"ן של קבוצת בני שטיינמיץ במערב אירופה ובקנדה, ועוד כארבע שנים בניהול פעילות נדל"ן עצמאית באירופה. לתפקיד מנכ"ל אזורים הוא נכנס בנובמבר 2009, לאחר שורה ארוכה של מנכ"לים שעברו בחברה בתקופה קצרה של כשלוש שנים.

המועמד המוביל להחליף את נצר הוא תמיר פוליקר (46), לשעבר מנכ"ל סונול ונציגו של הרשי פרידמן בישראל. פרידמן עוסק בעיקר בתחומי הפלסטיק והנדל"ן בצפון אמריקה. הוא מחזיק גם בבית מטבחיים כשר וענק ומשקיע בהיי-טק ובתחומים מגוונים נוספים.

המכירה נכפתה על בוימלגרין

מכירת אזורים נכפתה על שעיה בוימלגרין, לאחר שהחברה וגם הוא באופן אישי נקלעו למשבר קשה. את העסקה הוביל הנושה הגדול של החברה, בנק מזרחי-טפחות. בוימלגרין קפיטל סיימה את 2010 בהפסד של 387 מיליון שקל בהמשך להפסדים של 920 מיליון שקל בשנים 2008-2009. לחברה גירעון של כמיליארד שקל בהון העצמי והיא נסחרת ברשימת השימור במחיר המשקף לה שווי של פחות מ-4 מיליון שקל.

הכנסות אזורים צמחו אשתקד ב-49% לרמה של 780.9 מיליון שקל, אך בשורה התחתונה הפסידה חברת הנדל"ן כרבע מיליארד שקל. בסוף 2010 עמד ההון העצמי של אזורים על כ-28 מיליון שקל, לעומת 254.7 מיליון שקל בתחילת השנה, כשהוא מממן פחות מ-1% ממאזן החברה.

רואי החשבון של החברה ציינו כי "לחברה צרכי מזומנים בסך של כ-113 מיליון שקל ממועד חתימת הדוחות הכספיים ועד ליום 31 בדצמבר 2011. תוכניות ההנהלה בקשר עם מימון צרכי המזומנים המתבססות בעיקר על מימוש קרקעות ונדל"ן".