שתי הנפקות אג"ח של חברות שונות נכשלו אתמול (ב'). האחת היא חברת הנדל"ן נתנאל גרופ והשניה היא אורכית.
בנתנאל גרופ, חברת נדל"ן משפחתית הנסחרת בבורסה לפי שווי של כ-30 מיליון שקל, ביקוש לגייס אג"ח בהיקף של כ-55 מיליון שקל. החברה קבעה בשטר הנאמנות תנאי של מינימיום גיוס בהיקף של 50 מיליון שקל ומשהתקבלו ביקושים לפחות מ-40 מיליון שקל, ההנפקה בוטלה. יצוין, כי זהו הניסיון השני של נתנאל להוציא הנפקת אג"ח שלה לפועל, ללא הצלחה.
באורכית, המפתחת ציוד תקשורת להעברת נתונים בפס רחב, ביקשו לגייס מהמשקיעים כ-75 מיליון שקל באג"ח להמרה שהיו צפויות להיפרע בתשלום אחד בסוף 2017. האג"ח שהוצעו אינן צמודות למדד ומשלמות למחזיקים ריבית שנתית בהיקף 6% בשני תשלומים, ואורכית הציע אותן למשקיעים ב-94% מערכן הנקוב. אולם גם במקרה זה הביקושים שהגיעו היו נמוכים, וזאת למרות התחייבות של בעלי עניין בחברה, בהם מנהליה אריק פנט ואיציק תמיר, לרכוש כ-10% מהיקף הגיוס.
המשותף לשתי ההנפקות הללו, מעבר לעובדה כי הן בוצעו על ידי כלל חיתום שבניהול טל רובינשטיין, הוא שבשתיהן הוצע למשקיעים אג"ח לא מדורג, שהשוק העיקרי שלהן הוא קרנות הנאמנות. השתתפותן המאסיבית של חברות הקרנות בהנפקות, מאז שנכנסו לתוקפן תקנות ועדת חודק, אינה חדשה. עד לפני כחודשיים, היו אלה קרנות האג"ח שריכזו את מרבית הגיוסים בענף, ומנהלי הקרנות שחיפשו היכן להשקיע את הכסף, הפכו למשתתפים הדומיננטיים בהנפקות האג"ח השונות. הדומיננטיות של הקרנות גברה אף יותר בעקבות תקנות ועדת חודק. קופות הגמל וקרנות הפנסיה נמצאות כעת מחוץ למשחק, שכן הנפקות רבות, ובעיקר אלו הלא מדורגות, אינן עומדות בסטנדרטים שנקבעו בוועדה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.