כדורגל בטורקיה: הכניסה לגברים אסורה

ההתאחדות הטורקית המתיקה את עונש הרדיוס ללא קהל של פנרבחצ'ה, ואפשרה לקבוצה להכניס נשים וילדים מתחת לגיל 12; התוצאה: 41 אלף צופות (וצופים צעירים) במשחק נגד מניאספור

בעונה שעברה החליטה ההתאחדות לכדורגל בישראל להחמיר באופן משמעותי את הענישה לקבוצות בגין התפרעויות אוהדים. התוצאה היא קרוב לעשרה משחקים מליגת העל שהתקיימו אשתקד בדלתיים סגורות ללא קהל. גם בעונה הנוכחית כבר התקיים משחק אחד ללא נוכחות אוהדים (מכבי חיפה - הפועל פ"ת, מחזור 2). באופן טבעי, החמרת הענישה קיבלה הד שלילי, בשל העובדה שאין טעם למשחק כדורגל ללא צופים.

‏‏‏גם במדינות אחרות שוברים את הראש איך להתמודד עם ענישה ומשחקים ללא קהל. הדוגמה האחרונה לפתרון יצירתי במיוחד הגיעה השבוע מטורקיה: לאחר שביולי האחרון התפרעו אוהדי פנרבחצ'ה וחדרו למגרש במשחק אימון שקיים המועדון מול שחטאר דונייצק, הענישה ההתאחדות הטורקית את הקבוצה בקיום שני משחקי ליגה ביתיים ללא קהל. השבוע החליטו בהתאחדות להציע ל"פנר" פתרון אלטרנטיבי - קיום המשחק עם אוהדים, שייכנסו כולם בחינם ולא יעניקו לקבוצה הכנסות, כאשר הכניסה תותר רק לילדים מתחת לגיל 12 (בהצגת תעודת זהות שתוכיח את גילם) ונשים. הכניסה לגברים? אסורה.

הניסוי הזה עמד גם במבחן המציאות, לאחר שלמשחק אתמול (ג') של פנרבחצ'ה מול מניאספור (1-1), הגיעו יותר מ-41 אלף נשים וילדים, מתוך 51 אלף מקומות בסך הכל ב"שוקרו סראקוגלו", מגרשה הביתי של פנרבחצ'ה באיסטנבול.

"זאת היתה חווייה שתישאר איתי לנצח", אמר לאחר המשחק אלכס דה סוזה, קפטן פנרבחצ'ה. "אף פעם לא אראה כל כך הרבה נשים וילדים במשחק אחד".