מנכ"ל משרד האוצר, דורון כהן, מקדם בימים אלו חתימת פרוטוקול פיננסי בין ממשלת ישראל להודו, כך נודע ל"גלובס". משמעות הדבר: אם חברה הודית אינה מסוגלת לשלם לחברה יצואנית ישראלית עבור רכישותיה, ממשלת הודו היא זו שתאלץ לשלם במקומה. ההסכם, שהוא דו-כיווני והדדי, צפוי להקל מאוד על עסקים קטנים ובינוניים בעיקר בעת יצוא להודו, שעדיין נחשבת למדינה מסוכנת.
מדובר בניסיון השני לחתימת הסכם כזה, כאשר הניסיון הראשון, שהחל לפני שנה, נכשל. נזכיר כי בכירי האוצר נמצאים כעת בהודו במסגרת התוכנית לעידוד הייצוא למדינה זו. האוצר הקים קרן של 100 מיליון שקל לעידוד הייצוא לסין ולהודו, זאת במטרה להמשיך ולהסיט את הייצוא למדינות המתפתחות ולהפחית את התלות במדינות המערב, שנכנסות עתה לסיבוב נוסף של האטה חריפה אם לא מיתון של ממש.
לפי נתוני למ"ס עדכניים, חלה צניחה חדה בסך כ-24% בייצוא הישראלי להודו (ללא יהלומים) שהסתכם מתחילת השנה (ינואר-אוקטובר) בכ-1.1 מיליארד דולר, לעומת 1.45 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. גורמים באוצר המשתתפים במשלחת, אישרו כי המטרה הסופית של הנסיעה היא חתימה על הסכם סחר חופשי מלא עם הודו, דבר שצפוי להתגבש עד סוף ינואר 2012.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.