מחירי הירקות התייקרו בחדות בעקבות גל הקור בישראל

מנכ"ל מועצת הצמחים: חלה עלייה של 10%-20% במחירי העגבניות, הפלפלים, החצילים, הקישואים והמלפפונים ■ "המחירים הנוכחיים יימשכו 10 ימים עד שבועיים"

התופעה של ריבוי ימי קור מתרחשת בתדירות גבוהה יחסית בשנים האחרונות, ובשבועיים האחרונים הקור משפיע לרעה על ההבשלה של מספר סוגי ירקות, ובעיקר עגבניות, פלפלים, חצילים, קישואים ומלפפונים.

מנכ"ל מועצת הצמחים, צבי אלון, מאשר כי חלה עלייה של 10%-20% במחירי הירקות האלה, ולדבריו "ברגע שהטמפרטורות יעלו המחירים יירדו בהתאם, כך שהמחירים הנוכחיים יימשכו 10 ימים עד שבועיים".

במחיר המלפפון, שעלה ב-4 שקלים לק"ג, ניתן היתר זמני ליבוא מירדן.

לעומת הירקות, במועצת הפירות רואים לקרה גם צד חיובי: הקרה משפיעה לטובה דווקא על עצי הפרי הנשירים, כך שפירות הקיץ הקרוב אמורים להיות זולים יותר.