נמשכת הסאגה בעניין חלוקת הדיבידנד בחברת בזק, שבשליטת שאול אלוביץ' - קבוצת התקשורת הביעה היום התנגדות למינוי של בודק מיוחד אובייקטיבי שיקבע האם ניתן להמשיך בחלוקות הדיבידנד בחברה. החקירות בתיק הסתיימו, אך השופטת דניה קרת-מאיר עדיין לא הכריעה והדיון הבא נקבע ל-2 במאי.
היום נחשף בביהמ"ש שגיזה-זינגר-אבן קיבלה 750 אלף שקל (לא חשבון סופי) עבור העבודה הכלכלית המאשרת חלוקת דיבידנד מיוחד בבזק, וכוללת 6 הערכות שווי. בגיזה הסבירו שהשקיעו 1,500 שעות עבודה בתעריף של 500 שקל לשעה. בנוסף נעשו השלמות לחוות הדעת בעקבות דברים שנאמרו בביהמ"ש ושנדרשו עליהם הבהרות.
עו"ד פיני רובין, המייצג את בזק, אמר היום בדיון כי "התמונה די ברורה. קשה לדמיין אחרי האמירות של השופטת ואחרי חומר הראיות שמישהו יעצור את הדיבידנד ואת התשלומים של החלוקה הנוכחית. צריך דמיון גדול. ברור לכל שיש לבזק כושר פירעון. עם זאת אנו מוכנים לפשרה משום שלמרות שאני בטוח בתוצאה לטובת בזק אני גם בטוח שניפגש שוב (עם התובעים) בבהמ"ש בעוד חצי שנה".
מאז השלים שאול אלוביץ' את רכישת השליטה בבזק באפריל 2010 ועד היום, חילקה החברה דיבידנדים בהיקף של 6.9 מיליארד שקל ובחודש הבא אמורה בזק לחלק דיבידנד נוסף בהיקף של 1.5 מיליארד שקל. בינואר 2011 אישרה בזק חלוקת דיבידנד מיוחד (מעבר לרווחי החברה) בגובה של 3 מיליארד שקל ב-6 מנות. הדיבידנד דורש אישור מיוחד של ביהמ"ש ויצר התנגדות בקרב קבוצה של מחזיקי אג"ח, המיוצגת ע"י עוה"ד אופיר נאור ושגית סולומון.
בזק הציגה לפני מספר חודשים חוות דעת שקיבלה מחברת הייעוץ גיזה-זינגר-אבן, לצורך ביצוע הפחתת הון בדרך של חלוקת דיבידנד מיוחדת, אלא שכפי שנחשף ב"גלובס" בשבוע שעבר המתנגדים לחלוקת הדיבידנד ערערו על תוקף חוות הדעת. "ברור לחלוטין שאם גיזה לא 'תספק את הסחורה' שבה מעוניין בעל השליטה, לא ישכרו את שירותיה", נכתב בפנייה לביהמ"ש שהגישו המתנגדים לחלוקת הדיבידנד.
עוה"ד נאור וסולומון טוענים שהסתמכות על חברת גיזה הובילה בעבר לקריסה של חברות. שלוש דוגמאות בולטות שהם מציינים הן הערכת שווי בסך 3.5 מיליארד שקל חברת דלק נדל"ן, הערכת שווי ממארס 2009 לחברת אולימפיה שנקבה ב-274 מיליון שקל ווכן הערכת שווי לאנגל אירופה בגובה 678 מיליון שקל שניתנה בסוף 2008. פגמים נוספים שמציינים עוה"ד נאור וסולומון, הם שגיזה העניקה בעבר לאלוביץ' ייעוץ לרכישת השליטה בבזק; שהכנסותיה מקבוצת אלוביץ' מהותיות; וכן כי ישנו קושי להסתמך על חוות דעת של מומחה תלוי לצורך חלוקת דיבידנד.
במהלך הדיון היום בביהמ"ש הכלכלי בת"א נחקר מנהל הכספים הראשי של בזק והמשנה למנכ"ל אלן גלמן, שחזר והביע את ביטחונו המלא בכושר הפירעון הוודאי של החברה ככל שניתן לדמיין ודאות בעולם הכלכלה . ביום חמישי נחקר המומחה מטעם התובעים , מאיר אמיר, שהעיד שיש לבזק די והותר אמצעים לשלם את הדיבידנד בלי למחזר חובות ויישאר עודף בקופת המזומנים בגובה של 2.3 מיליארד שקל. גם המומחים מגיזה נחקרו.
ביום חמישי הציע עו"ד פיני רובין שבסיבוב הבא של חלוקת הדיבידנד בזק תיזום חוות דעת נוספת לגיזה. בהמשך ההצעה הפכה למעשית והצדדים הציעו את אחת מפירמות ה"ביג-4". היום מחוץ לפרוטוקול כבר דיברו על ה"ביג-6" או ה"ביג-7" בגלל שחלק מה"ביג 4" קשורים לבזק. עו"ד פיני רובין היה זה שהתנגד למינוי הבודק הנוסף למרות שהוא הציע זאת בתחילה כיוון שלטעמו ההצעה התגלגלה לכיוון שאינו לטובתה של בזק.
חלוקות דיבידנד בבזק ע
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.