רווח סמלי של פחות ממיליון שקל לדלק אנרגיה ברבעון

הירידה התלולה בתפוקת ים תטיס באה לידי ביטוי בירידה של 12% בהכנסות הרבעוניות ■ החל מהרבעון הבא ההכנסות צפויות שוב לעלות

הירידה הגדולה בתפוקת מאגר מארי B של שותפויות ים תטיס באה לידי ביטוי בדוחות הרבעון הראשון של דלק אנרגיה, מקבוצת דלק שבשליטתו של יצחק תשובה. ברבעון הראשון של השנה הרוויחה דלק אנרגיה 0.7 מיליון שקל - ירידה של 99% לעומת הרווח ברבעון המקביל אשתקד, בסך 70.1 מיליון שקל. יש לציין כי הרווח ב-2011 כלל רווח הון חד-פעמי בסך 40 מיליון שקל, שנוצר כתוצאה ממכירת פעילות של החברה בארה"ב.

דלק אנרגיה שולטת בשותפויות דלק קידוחים, המחזיקה ב-25.5% מהזכויות בים תטיס, ואבנר, המחזיקה ב-23% נוספים (נוסף לכך שותפות השתיים בתגליות הגז "תמר" ו"לוויתן"). בסך הכול נרשמה ברבעון ירידה של 12% בהכנסות דלק אנרגיה מחלקה במכירות הגז במארי B, והן הגיעו ל-88.7 מיליון שקל.

החל מהרבעון הבא צפויות ההכנסות התזרימיות של ים תטיס לשוב ולעלות, כתוצאה מפיתוח "נועה" וה"פינקל'ס", מאגרים קטנים הנמצאים בשליטתה של ים תטיס, שיפותחו עקב המחסור החריף בגז כתוצאה מהפסקת הזרמת הגז ממצרים.

ירידה גם ביתרות המזומנים

ב-2011 הגדילה ים תטיס את השאיבה ממארי B בכ-50%, בהתאם להנחיות המשרד להגנת הסביבה. שאיבת היתר האיצה ככל הנראה את התרוקנותו של המאגר. בסך הכול צפויה כמות הגז שתספק ים תטיס למשק מכל מאגריה לרדת השנה בקרוב ל-50%, לעומת הכמות שסיפקה ממארי B בשנה שעברה.

על פי מצגת שהוצגה לממשלה, צפויה ים תטיס לספק השנה 2.4 BCM, לעומת 4.3 BCM שסיפקה ב-2011.

מלבד הקיטון ברווחים מדווחת דלק אנרגיה על ירידת יתרות המזומנים שלה בכ-170 מיליון שקל ל-443 מיליון שקל, בעיקר עקב העמדת הלוואות

לשותפויות שבשליטתה, לצורך מימון חלקן בפיתוח קידוחי ים תטיס ולוויתן. החברה מגלה כי שתי השותפויות ישקיעו השנה עוד 65 מיליון דולר כל אחת בביצוע קידוחי אקספלורציה נוספים, והכוונה היא ככל הנראה לקידוחים ברישיונות "אלון".

דלק אנרגיה מתייחסת גם להפסקת קידוח "לוויתן 2" לפני כשנה. הקידוח הופסק לאחר שהמקדח חדר לכיס מים, שמילא את פיר הקידוח וחייב נטישה.

דלק אנרגיה מציינת, כי השותפויות מבוטחות עבור נזקים בקידוח עד לגבול אחריות של 200 מיליון דולר, וכי עד כה הן קיבלו מחברת הביטוח 40 מיליון דולר בגין האירוע.

חדירת המים נבעה ככל הנראה בעקבות תקלה באיטום פיר הקידוח, והממונה על הנפט במשרד התשתיות חייב את שותפויות לוויתן להפקיד ערבויות כספיות בגובה 30 מיליון דולר לתיקון נזקים אפשריים שייגרמו כתוצאה מהדליפה.

בדוח מגלה דלק אנרגיה כי נמשכת שפיעת המים מהקידוח, וכי בכוונת השותפויות לנסות ולאטום את הדליפה באטימה חיצונית, בעלות של 30 מיליון דולר. ייתכן שהיא תיאלץ להגדיל את הערבויות לממונה בעקבות דרישה שהעביר אליה בנושא.