"טורקיה מעוניינת בגז הישראלי", כך אמר היום (ד') טאנר ילדיז שר האנרגיה של טורקיה בכנס אנרגיה באיסטנבול. השר, שנשא את נאום הפתיחה של הכנס הוסיף בהתייחס לאפשרות יבוא הגז מישראל כי "יש אמנם בעיות פוליטיות אבל הן ברות פיתרון".
הכנס הבינ"ל בחסות המגזין "אקונומיסט" הבריטי נערך במלון סוויס הוטל באיסטנבול. בכנס "Energy Summit" משתתפים בין היתר נציגי חברות אנרגיה ישראליות וחברות הפועלות בישראל כמו נובל אנרג'י.
במגעים בין חברות ישראליות לחברות טורקיות ובינלאומיות נידון מיזם להנחת צינור ממאגר "לווייתן" לדרום טורקיה בעלות של 2 עד 3 מיליארד דולר. מדובר בצינור שיוכל לספק לטורקיה כ-8 עד 10 מיליארד מ"ק (BCM) בשנה.
מרבית הגז יהיה מיועד לצריכת המשק הטורקי הגדל במהירות, ומקצתו עשויה להיות מוזרמת מטורקיה ליוון ולמדינות נוספות באיחוד האירופי. טורקיה שאין לה מקורות גז משל עצמה מייבאת כיום כ-44 BCM בשנה, שני שליש מתוכם מרוסיה והיתר מאזרביג'אן, איראן וגז נוזלי יקר מאלג'יריה.
רק מחיר של 10 דולר ליחידת חום ומעלה יצדיק כלכלית את פרויקט יצוא הגז הישראלי לטורקיה כך מעריכה זיינפ דרדי, מנהלת שלוחת חברת המחקר APCO באיסטנבול. דרדי, שדיברה ביום חמישי האחרון בכנס באוניברסיטת ג'ון הופקינס בארה"ב אמרה כי יישוב המחלוקות הפוליטיות בין קפריסין טורקיה וישראל הוא תנאי מוקדם לייצוא הגז.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.