לראשונה בישראל: תו בריאות ללחם

כדי לקבל תו "אפשריבריא", על הלחם לכלול 80% קמח מלא ■ רשת ארומה ישראל תהיה הראשונה לקבל את התו

צוות התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, הפועל מטעם משרדי הבריאות, החינוך, התרבות והספורט, הכריז היום (ד') על השקת "תו מזון אפשריבריא" - שיושק, בשלב ראשון, בקטגוריית הלחמים.

יצרנים ומשווקים (מפעלי מזון, מאפיות, מרכולים, קונדיטוריות ובתי קפה), שיעמדו במדדים הבריאותיים, יוכלו להטביע על האריזה את התו.

הדרישות לקבלת תו הלחם הן לפחות 80% קמח מלא, לא יותר מ-400 מ"ג נתרן ל-100 גרם ולא יותר מ-250 קלוריות ל-100 גרם.

רשת ארומה ישראל תהיה הראשונה לקבל את התו עבור לחמים בריאים שהיא משיקה - העשויים מ-100% קמח מחיטה מלאה (לחם דגנים קל ולחם קמח מלא).

"המטרה היא לעודד את הציבור לצרוך לחמים שמכילים דגנים מלאים", מסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש מנהל בריאות הציבור במשרד הבריאות. "כך נעודד יצרנים לייצר לחם מקמח מלא, שעומד בקריטריונים, וניצור ביקוש שיביא לירידת מחיר".

פרופ' דני מורן, מנהל התוכנית "אפשריבריא", מוסיף כי "הרעיון הוא להציב את התו בחזית. בגב האריזה מופיע פירוט הערכים התזונתיים, וכך יש כלי להשוואה בין מוצרי המזון באותה קטגוריה ולבחור בריא יותר. אני קורא ליצרני המזון בישראל לפנות אלינו ולבדוק עמידה במדדים".