בחודש מאי תשיק תנובה סדרת משקאות פונקציונליים • לפי החברה, קטגוריית השוטים הפונקציונליים מגלגלת כיום ברחבי העולם כ־600 מיליון דולר בשנה • קטגוריית המזון לא קיימת בחנויות בארץ, ויש לראות אם היא תתפוס
מה כדאי לנו ללמוד מהרגלי קניות המזון של הצרפתים • האם מס הסוכר הוא התנשאות של עשירים • ומדוע לא מודדים בישראל את ההשפעה של סובסידיות מזון • אלה רק כמה מהשאלות שמעסיקות חוקרי עוני וביטחון תזונתי • מחקר חדש, שהראה כיצד תקופת מיתון משפיעה לרעה על קצב ההזדקנות של מי שהיו אז עוברים, הופך את הממצאים שלהם לרלוונטיים במיוחד
יניב איטליאנו בן 42 מפתח תקווה • נשוי פלוס 1 • מנכ"ל חברת איטליאנו החזקות • "החברה שלנו שמה לה למטרה לשפר את איכות החיים של הצרכן הישראלי. אחת מהמטרות שלנו היא להגדיל את המכירות גם בפריפריה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
ד"ר אליס מוסקוביץ ג'ובראן חוקרת את ההבדל בין חלב של פרות הרועות באחו לחלב של פרות ברפת וההשפעה שלו על הבריאות של בני אדם • בראיון לגלובס, היא מדברת על הקושי של מהנדסי מזון להתחרות בטבע, על השאלות הבריאותיות סביב הבשר המשובט ועל תפריט עתידי שיותאם לפי גיל
שטראוס חתמה על הסכם אסטרטגי עם חברת האגרו-טק הינומן ותשלב את צמח המים "מנקאי" בחלב, ביוגורט ובחומוס
אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון
הדרך לחזור לתחושת מסוגלות ויכולת וגם לאוכל בריא, עוברת גם בארון הבגדים שלנו • במקום לפצוח בדיאטות חסרות תועלת, כדאי לשים לב לבחירות הלבוש היומיומיות שלנו
משרדי הבריאות והכלכלה יפרסמו השוואה רבעונית של מחירי מזון בריאים במטרה לעודד תזונה בריאה במחיר נגיש • הסל היקר ביותר, שכולל ירקות, פירות, קטניות, עופות ודגים, נמצא ברשת AM:PM
סימון מוצרים מזיקים לבריאות הוא צעד חשוב, אף שלא ברור עד כמה הוא באמת משפיע על הצרכנים • אלא שבכל מקרה צעד זה לבדו אינו מספק, ועל ממשלת ישראל לצאת עם תוכנית לאומית כוללת למלחמה בהשמנה
תנובה נכנסת לשוק תחליפי הבשר ותייבא את המותג הבריטי Meatless farm • התחרות הישירה שלה תהיה מול דיפלומט, שמשווקת בישראל את המותג ביונד מיט
ל"גלובס" נודע כי ברשות להגנת הצרכן הוחלט לתת אורכה של שלושה חודשים לסימון תזונתי בחנויות אונליין בשל משבר הקורונה, וזאת לצורך השלמת עדכון תמונות וכיתוב של פרטי מזון עם סימון אדום, שמשרד הבריאות ממליץ שלא לצרוך אותם
משטחי עבודה אנטי-ויראליים, חקלאות קרובה לבית ותיעוד המסלול של המזון - אלה רק כמה מהמגמות בענפי הפודטק והאגטק שמתפתחות עכשיו במהירות • "מילת המפתח בקשר בין קורונה לפודטק היא שליטה: "הצרכנים רוצים לדעת מה הם אוכלים בדיוק ואיך המזון ישפיע על בריאותם"
רפורמת סימון המוצרים אמורה לגרום ליצרניות המזון להפעיל יותר שיקול-דעת ולהפחית את כמויות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי שבמוצריהן • חלקן בחרו קודם כל לרענן את עיצוב האריזה • האומנם מדובר בבחירה עיצובית מקרית?
בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד
היום תיכנס לתוקף רפורמה מרוככת של משרד הבריאות לסימון מזון • מוצרים שיחרגו מהסף בתכולת הסוכר, המלח או השומן יקבלו מדבקה אדומה, והיצרניות יורשו לסמן במדבקה ירוקה מוצרים אחרים • אז איך זה שמוצרים כמו במבה וביסלי חמקו מהסימון האדום? • "גלובס" עושה סדר
מהם הוויטמינים שיכולים לשפר את הכישורים הקוגניטיביים שלנו, מה הקשר בין אכילת דגים לדמנציה ואיך צריכת יוד ע"י נשים הרות משפיעה על מנת המשכל של העוברים • בראיון ל"ליידי גלובס" מתריע חוקר התזונה והמוח, פרופ' אהרון טרואן: "בארץ אין די מודעות לכך שתזונה משפיעה דרמטית על תהליכים ביוכימיים במוח"
ביונד מיטחזית המדעטבעונותטכנולוגיה: פודטקמזוןמזון מעובדמחירי המזוןעסק ביוםתזונהתנובה