"הרבעון הרביעי היה חזק, ולמען האמת הפתיע אותי לטובה", כך אמר היום מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, גיל שויד, במסיבת עיתונאים לאחר פרסום דוחות הרבעון הרביעי, ושנת 2013 כולה. צ'ק פוינט הגיעה לרף העליון של התחזיות שמסרה בעבר, ועקפה את תחזיות האנליסטים. החברה פרסמה תחזיות להמשך צמיחה ב-2014, שדומות לתחזיות האנליסטים. במקביל, הודיעה החברה על הרחבת תוכנית הרכישה העצמית (buy back) של מניותיה בהיקף של עד מיליארד דולר (עוד על ביי בק בעמוד 10).
צ'ק פוינט מספקת פתרונות לאבטחת אינטרנט ומידע, ונסחרת בשווי 12.4 מיליארד דולר בנאסד"ק. החברה סיכמה את הרבעון עם צמיחה של 5% ביחס לרבעון המקביל, והגיעה להכנסות של כ-388 מיליון דולר לעומת תחזית השוק לכ-384 מיליון דולר. ההכנסות ממוצרים, שהיו עקב האכילס ברבעונים קודמים, צמחו ב-3.5% ל-156 מיליון דולר. הרווח הנקי הגיע ל-194 מיליון דולר, או 192 מיליון דולר Non-GAAP. הרווח הנקי למניה היה 99 סנט, 4 סנטים מעל תחזיות האנליסטים.
ב-2013 כולה, צ'ק פוינט צמחה ב-3.8% ורשמה הכנסות של 1.39 מיליארד דולר. הרווח הנקי השנתי עמד על 653 מיליון דולר (רווח Non-GAAP של 685 מיליון דולר). "התוצאות המצוינות נראות גם בדברים הפשוטים של הכנסות ורווח למניה, אבל היו לנו גם הרבה הצלחות וזכיות בעסקאות גדולות מאוד, וחלק מזה מתבטא בקפיצה בהכנסות הנדחות", אמר שויד. ההכנסות הנדחות עלו ב-14% לכ-672 מיליון דולר. שויד ציין את תרומת המוצרים החדשים שהושקו ב-2013, ואת ארכיטקטורת ה-Blades שמהווה כבר 15% מהמכירות.
ב-2014 צ'ק פוינט צופה הכנסות של 1.45-1.5 מיליארד דולר - צמיחה של עד 7.6% לעומת 2013. הרווח הנקי למניה יהיה, לפי החברה, 3.5-3.7 דולר (689-728 מיליון דולר על בסיס מספר המניות כיום), כשהתחזקות השקל תגרע 5-10 מיליון דולר מהרווח. ברבעון הראשון הצפי הוא להכנסות של 330-350 מיליון דולר ורווח של 79-86 סנט למניה.
"בעלי המניות מעדיפים ביי בק"
למרות ירידה של כ-3% בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת לעומת 2012, צ'ק פוינט מייצרת מזומנים בהיקף נרחב - כ-790 מיליון ב-2013. במהלך השנה החברה רכשה מניות של עצמה בהיקף של 538 מיליון דולר (במחיר ממוצע של 53.3 דולר למניה, לעומת מחיר נוכחי של 63.5 דולר). בסוף השנה היו לה 3.6 מיליארד דולר, והיא מודיעה כאמור על הרחבת הביי בק: צ'ק פוינט מקצה לכך עד מיליארד דולר, ומניות בהיקף של עד 200 מיליון דולר יירכשו מדי רבעון.
לדברי שויד, לאורך השנים רכשה החברה מניות של עצמה תמורת 3.1 מיליארד דולר. הדבר מעלה את התהייה אם צ'ק פוינט לא מוצאת שימושים אחרים למזומנים שלה. "נשמח שיהיו שימושים אחרים. יש לנו מספיק כסף, נשמח לרכוש חברות. אנחנו מחפשים רכישות, אבל במעט חברות יש סינרגיה אמיתית לביזנס שלנו", אמר שויד. לדבריו, לא צפוי דיבידנד משום שסקר בקרב בעלי המניות העלה שהם מעדיפים ביי בק.
בנושא אחר, אמר היום שויד כי "יש לנו יכולות נגד איומי סייבר שלא נופלים מאף חברה. יש בארץ יצירתיות מדהימה של סטארט-אפים בתחום, אבל מכירות אמיתיות יש מעט מאוד. עם חלק מהסטארט-אפים אנחנו בקשר ושיתופי פעולה ושוקלים גם לרכוש, אבל בינתיים לא נמצאה ההזדמנות המתאימה".
על תמיכת הממשלה בתחום הסייבר אמר שויד כי "לתעשיית הטכנולוגיה בארץ תפקיד חשוב מאוד, וחשוב שהממשלה תתמוך, אבל אני לא חושב שתמיכה ממשלתית זה מה שיגרום לחברה להצליח".
באשר לפרשת ההאזנות בארה"ב, הוא אמר כי "אנחנו רואים שיש כבר כמה מדינות שיש בהן פחד ורתיעה מטכנולוגיה אמריקאית. מגמה אחרת של הזמן האחרון היא התקפות על חברות גדולות. אלו התקפות מתוחכמות מאוד, שחושפות את הצורך בטכנולוגיות נגד איומי סייבר".
צ'ק פוינט מציינת בדוחות כי בהתאם לפשרה עם רשויות המס בישראל (בהקשר של חוק הרווחים הכלואים), היא שילמה תשלום אחד בסוף 2013 ותשלום נוסף יבוצע ברבעון הנוכחי. החברה לא מפרטת את הסכום בדוחות, אם כי בעבר דווח שתשלם כ-500 מיליון שקל. בדוחות מופיע סכום של כ-15 מיליון דולר שהתקבל בחברה ומיוחס להסדר מס. מספר עובדי החברה כבר גבוה מ-3,000, כאשר בישראל נרשם גידול של 14% במספר העובדים ל-1,456.
תוצאות צ'ק פוינט
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.