ענקית האנרגיה הטורקית Turcas דיווחה באופן רשמי לבורסה באיסטנבול כי יחידת עסקי הגז שלה החלה במשא-ומתן ביחד עם Enerjisa הטורקית ו-E. ON האירופית, לרכישת גז ממאגר "לוויתן" הישראלי.
על-פי הדיווח של טורקס, הגז מ"לוויתן" ישמש לקוחות מקומיים בטורקיה.
בסוף מארס השנה דווח ב"גלובס" כי קבוצות טורקיות ובינלאומיות הגישו מעל 10 הצעות לרכישת גז ישראלי מ"לוויתן". מדובר בהצעות לרכישת גז בהיקפים שבין 7 ל-10 מיליארד מ"ק (BCM) לשנה. על-בסיס כמויות אלה ניתן להעריך את כי ההיקף הכספי המינמלי של ההצעות עומד על 25 עד 35 מיליארד דולר - זאת בהנחה שיובילו לחתימת הסכמים ל-15 שנה ושמחיר הגז יהיה גבוה מהמחירים המקובלים בשוק המקומי, 6.5 דולרים בממוצע ליחידת חום. זוהי הפעם הראשונה שהדיווח מקבל תוקף רשמי.
הגז הישראלי אמור להגיע לטורקיה באמצעות צינור שיונח על קרקעית הים התיכון מאסדה צפה (FPSO) שתפיק את הגז מהמאגר. שותפי "לוויתן" מבקשים שהגורם שירכוש את הגז יקים בעצמו את תשתית ההולכה, באופן שהמחיר ישולם על הגז בנקודת ההפקה. צוות של "לוויתן" בוחן את ההצעות שהוגשו, כשמעבר לגובה ההצעה הכספית ישוקללו גם התנאים המסחריים של כל הצעה ובכלל זה שיעור ה-Take or Pay וכמות הגז שתירכש. חלק מהמציעים מוכנים להקים את הצינור בעצמם בעוד שאחרים מעדיפים להקים את הצינור בשותפות עם בעלי הזכויות ב"לוויתן".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.