צובר תאוצה בעולם: פטנט ישראלי מהפכני לייצור חשמל זול

כך עובדת הטכנולוגיה הישראלית שפיתחה חברה קטנה ואלמונית יחסית, אשר מאפשרת ייצור חשמל זול בכמויות מסחריות, וצוברת בימים אלה תאוצה בעולם

אקו וויב, סטארט אפ ישראלי, אנרגיה מגלי הים, Eco Wave / צילום: וידאו
אקו וויב, סטארט אפ ישראלי, אנרגיה מגלי הים, Eco Wave / צילום: וידאו

חברת הסטארט-אפ הישראלית Ecowave המתמחה בייצור חשמל מגלי ים, תקים תחנת כוח של חמישה מגוואט בטריטוריה הבריטית גיברלטר. אם הכל ילך כשורה, גיברלטר צפויה לאשר שלב שני במסגרתו התחנה תפיק 50 מגוואט חשמל. התחנה תספק 15% מצרכי החשמל של גיברלטר ותעמוד בהתחייבויות כללי האיחוד האירופי להגדלת התלות באנרגיות ירוקות עד שנת 2020.

תחנות הכוח לייצור חשמל מגלי הים של חברת אקו וייב פאוור נועדו להמרת אנרגיית הגלים לאנרגיה חשמלית באמצעות מצופים ייחודים בשם ׳Wave Clapper׳ ו-׳Power Wing׳. המצופים עולים ויורדים, מנצלים את כוח הציפה, את השינויים במפלס ובזרימת המים ואת אפקט נעילת האוויר. האנרגיה שנוצרת כתוצאה מתנועת המצופים מועברת אל התחנה , שם היא מומרת ללחץ הידראולי, שמסובב את הגנרטור, ויוצר אנרגיה חשמלית.

המצופים הייחודים מאובזרים בחיישנים, אשר מנטרים באופן קבוע את הפעילות של המערכות השונות, כמו גם את תנאי הסביבה והאוקיינוס. כך, במקרה של סופה שמתקרבת, המערכת מזהה באופן עצמאי את סוג הגלים, ו"מחליטה" האם להניף את המצופים מעל פני הים או לגרום לתהליך של צלילתם אל מתחת לפני המים וזאת על מנת למנוע נזקים למערכת. כשהסופה חולפת, וגובה הגלים חוזר לרמה נורמלית, המערכת שבה לפעול כרגיל.

אחד היתרונות הבולטים של המערכת הוא שרק המצופים ממוקמים במים, בעוד שכל הציוד פועל ביבשה, לפיכך רמת האמינות והבטיחות של המערכת עולה, כמו גם רמת הנגישות אליה.

במקביל למיזם בגיברלטר, אקו ווייב זכתה במרכז לבניית מערכת של 100 מגוואט בסמוך לחופי קניה והיא כבר החלה בהקמה של תחנות כוח של 100 מגוואט באי Zoushan שבמזרח סין.

נזכיר כי באוגוסט האחרון הכריזה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון של 2 מיליון דולר בהובלת קרן  Priveli ventures.