1,200 קמ"ש: רכבת האוויר הסופר מהירה תושק באירופה

אחד מפרויקטי התחבורה המהפכניים בעולם היום עובר לשלב הביצוע: כך תפעל מערכת ה-Hyperloop החדשנית להסעת ההמונים, שתיבנה באירופה ובארה"ב ועתידה לפעול עד שנת 2020

מערכת תחבורה עילית, מהירות הקול, אלון מאסק, הייפרלופ / צילום: וידאו
מערכת תחבורה עילית, מהירות הקול, אלון מאסק, הייפרלופ / צילום: וידאו

ייתכן שדווקא סלובקיה ולא קליפורניה תהיה המקום הראשון בו יוגשם חזון ה-Hyperloop של המיליארדר אלון מאסק. דירק אהלבורן, מנכ"ל חברת סטארט-אפ בשם Hyperloop Transportation Technologies, הכריז השבוע כי הוא הגיע להבנות עם ממשלת סלובקיה לבניית מערכת הייפרלופ שתחבר את ברטיסלבה, בירת סלובקיה, עם בודפשט ווינה.

למי שלא מכיר, נספר כי מדובר במערכת תחבורה עילית של צינורות שנראות כמו קנה כפול של רובה ציד ומונחות על עמודים במרווחים של 45 עד 90 מטר. בתוך הצינורות ינועו קפסולות שיכולות להסיע בני אדם או מכוניות במהירות של עד 1,223 קמ"ש. הקפסולות ינוע על מעין מגלשי סקי עשויים מ-inconel - סגסוגת ברזל עמידה במיוחד לחום ולחץ.

קומפרסור טורבו חשמלי ידחוף אוויר מחזית הקפסולה למגלשי הסקי ומגנטים על מגלשי הסקי עם פעימה אלקטרומגנטית יעניקו לקפסולה את הדחיפה הראשונית לה היא זקוקה כדי להתחיל לנסוע. בנוסף, מנועים חשמליים המונחים לאורך המסלול יעזרו לקפסולה להמשיך לנוע במהירות שהיא קצת מתחת למהירות הקול, כך שאין חשש מבום על-קולי.

על-פי דיווחים ב-CNN, ההקמה של ההייפרלופ הסלובקי תעלה בין 200 ל-300 מיליון דולר, כאשר המערכת תהיה מוכנה לנסיעה המסחרית הראשונה כבר בשנת 2020.