גזית גלוב: דורי סגל ימונה למנכ"ל במקום רחל לוין

בהודעה לבורסה לא צויינה סיבת פרישתה של לוין, אך גורמים בשוק מעריכים כי המעורבות הגדולה של הבעלים חיים כצמן ודורי סגל בניהול אקטיבי של החברה לא הותירה לה מרחב פעילות, ולכן היא החליטה לפרוש

דורי סגל / צלם: תמר מצפי
דורי סגל / צלם: תמר מצפי

צפוף בצמרת הבכירה של קבוצת הנדל"ן גזית גלוב. מנכ"לית הקבוצה, רחל (רוחה) לוין, הודיעה היום (א') כי היא עוזבת את התפקיד לאחר קצת יותר משנה, ומפנה אותו לדורי סגל, אחד משני בעלי השליטה בקבוצת הנדל"ן (לצד חיים כצמן).

בשוק העריכו היום, כי הפרישה נובעת מהמעורבות הגדולה של כצמן וסגל בניהול היומיומי של מהלכי הקבוצה, וכי בעתיד לא צפוי מינוי של מנכ"ל שכיר לקבוצה. מגזית גלוב נמסר, כי לוין תישאר בתפקיד סגן יו"ר החברה הבת אטריום, ודירקטורית בחברה בת אחרת, סיטיקון.

לוין, שתסיים את תפקידה באופן רשמי בסוף ינואר 2017, הצטרפה לקבוצת גזית גלוב  לפני כתשע שנים, מתוכן שימשה שש שנים כמנכ"לית אטריום. עם שובה ארצה, מונתה לוין לשמש כיו"ר גזית ישראל, ובספטמבר 2015 מונתה למנכ"לית גזית גלוב במקומו של רוני סופר. בראיון שהעניקה לאחרונה ל"גלובס", אמרה לוין כי "אחרי עבודה מאומצת של שנים רציתי לנוח קצת, אבל הצעות מהסוג הזה לא תמיד באות בדיוק בזמן הנוח. אפשר למשוך אותן חודש-חודשיים, אבל זו הצעה שאי אפשר לסרב לה".

היום אמרה לוין, כי "גזית גלוב היא קבוצת נדל"ן מדהימה ומרובה בהזדמנויות ובאתגרים שהתברכה בבעלי שליטה מקצוענים ומעורבים. אני מאמינה כי האסטרטגיה שגיבשנו, להגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי, תוכיח את עצמה היטב בשנים הקרובות. אני שמחה להמשיך ולתרום מניסיוני כסגן יו"ר באטריום וכדירקטורית בסיטיקון".

כאמור, כמנכ"ל גזית גלוב ימונה דורי סגל, סגן יו"ר הקבוצה, אשר כיהן בעבר בתפקיד מנכ"ל גזית גלוב בין השנים 1998 ל-2008, וכמנכ"ל פירסט קפיטל הקנדית בין השנים 2000 ל-2015, והוא מכהן כיום כיו"ר דירקטוריון פירסט קפיטל. שותפו של סגל לשליטה, חיים כצמן, מסר היום כי "רוחה לוין היא אחת המנהלות המוכשרות ביותר שפגשתי. אני מברך על הסכמתה להמשיך ולשמש כסגן יו"ר אטריום וכדירקטורית בסיטיקון. אני בטוח שנמשיך ליהנות מהידע ומהניסיון הרב שלה".

עם כניסתה של לוין לתפקיד המנכ"ל אושר לה שכר בעלות שנתית של עד כ-9 מיליון שקל, כולל שכר חודשי ברוטו של 225 אלף שקל, מענק שנתי במזומן בסכום של עד 100% משכר הבסיס השנתי שלה, אופציות ומניות חסומות.

עלייה בערך הנדל"ן

קבוצת הנדל"ן המניב גזית גלוב סיימה את הרבעון השלישי של 2016 ברווח נקי של 381 מיליון שקל, בין השאר בזכות עלייה נטו של 291 מיליון שקל בערך הנדל"ן של החברות הבנות שבשליטתה. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הרווח הנקי ב-200 מיליון שקל בלבד, וזאת בעיקר בשל הפסד של 195 מיליון שקל שספגה החברה ברבעון הראשון ממכירת מניות קבוצת א. דורי (כיום קבוצת לוזון) לידי איש העסקים עמוס לוזון.

החברה הכירה ברבעון השלישי בעליית ערכם של נכסים מניבים קיימים ונכסים בפיתוח בחברות הבנות, בזכות ירידה מתונה בשיעורי ההיוון ששימשו לחישוב שווי הנכסים. כך, בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה שווי הנדל"ן שבידי אקוויטי וואן האמריקאית, פירסט קפיטל רילטי הקנדית וסיטיקון הפינית ב-1.112 מיליארד שקל, בזכות ירידה מתונה בשיעורי ההיוון, וזאת לעומת עליית ערך של 480 מיליון שקל בלבד שנרשמה בתקופה המקבילה אשתקד.

גזית גלוב עוסקת ברכישה, בפיתוח ובניהול של מרכזים מסחריים מעוגני סופרמרקטים ברחבי העולם, עם התמקדות באזורים אורבניים צומחים. החברה פועלת כיום בעיקר באמצעות שליטה בארבע חברות בנות ציבוריות: אקוויטי וואן בארה"ב, פירסט קפיטל רילטי בקנדה, אטריום במזרח אירופה וסיטיקון בסקנדינביה. כמו כן, לגזית גלוב גם החזקה ישירה במרכזים מסחריים בישראל, בברזיל ובגרמניה.

באחרונה הסכימה אקוויטי וואן להתמזג אל תוך אחת ממתחרותיה הגדולות, ריג'נסי סנטרס, בעסקת מניות. אם תושלם העסקה, תחזיק גזית גלוב ב-13.2% מריג'נסי סנטרס, ותרשום רווח הון של כ-1 מיליארד שקל. יחד עם הנדל"ן שמוחזק על-ידיה באופן ישיר, מציגה גזית גלוב שווי נכסים כולל בספרים של 21 מיליארד שקל, בעוד שהיקף התחייבויותיה (נטו) מסתכם ל-13.2 מיליארד שקל. ההון העצמי של החברה הסתכם בסוף ספטמבר ב-7.8 מיליארד שקל, בעוד שהחברה עצמה נסחרת לפי שווי שוק של 6.5 מיליארד שקל בלבד.