מה הכלל של רמי לוי לבחירת עובדים טובים?

וגם: קלמן סופרין, יו"ר קבוצת סופרין, מקיים הבטחה לחבר

אקירוב, לוי, אראל וכספי / צילום: ישראל מלובני
אקירוב, לוי, אראל וכספי / צילום: ישראל מלובני

השיטה של רמי לוי

מה הכלל של רמי לוי לבחירת עובדים טובים בחברות שבראשן הוא עומד?

בשבוע שעבר ערך יזם הנדל"ן אלפרד אקירוב, מייסד ובעל השליטה בחברת אלרוב, ערב לקרן המלגות לסטודנטים שייסד, במסגרתה מוענק מדי שנה ל-400 סטודנטים סיוע בסך 10,000 שקל כל אחד.

בשיאו של הערב, שהתקיים בבית אסיה בתל-אביב, בהנחיית דפנה ליאל, כתבת הכנסת של חדשות ערוץ 2, עמד בפני קהל הנוכחים רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה ורמי לוי תקשורת. לוי פרש בפני הנוכחים את משנתו האישית והעסקית אודות ה"אני מאמין" שלו להצלחה. לדבריו, כלל-האצבע שמנחה אותו בבחירת עובדים הוא תמיד "לקחת אך ורק את אלה שיש להם דרך-ארץ".

התרגשו והתרשמו: חווה ואלפרד אקירוב עם בתם ונכדתם; נטע גבאי, מנכ"לית הקרן; גליה מאור, לשעבר מנכ"לית בנק לאומי; ד"ר יורם טורבוביץ', יו"ר דלק אנרגיה; עו"ד רם כספי; השר לשעבר רוני בר-און; איש העסקים דני גילרמן, לשעבר שגריר ישראל באו"ם; אליעזר שקדי, לשעבר מנכ"ל אל-על; עידו נחושתן, לשעבר מפקד חיל האוויר; עמי אראל, יו"ר סלקום; חברי דירקטוריון הקרן: עליזה אולמרט; איתן רף, לשעבר החשב הכללי; אלי עמיר; פרופ' בולסלב (בולק) גולדמן; פרופ' תלמה ליבל ופרופ' איתמר רבינוביץ'; וכמובן סטודנטים ואורחים נוספים.

אקירוב, לוי, אראל וכספי / צילום: ישראל מלובני
 אקירוב, לוי, אראל וכספי / צילום: ישראל מלובני

גבעתיים של מעלה

וגם: קלמן סופרין הספורטיבי, מקיים הבטחה לחבר

איזי כהן, מנכ"ל כלל ביטוח, וריק קפלן, מנכ"ל יבמ ישראל, סיירו השבוע יחד עם רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, ומנכ"ל העירייה, יורם כהן, בקומפלקס "מגדל השחר" שבמתחם "גבעתיים סיטי" - דהיינו, מתחם העסקים והמגורים החדש בעיר.

הקשר בין השניים: קבוצת כלל שותפה ב"מגדל השחר" ומחזיקה בו בכ-30 אלף מ"ר של שטחי משרדים, ואילו יבמ שכרה במקום 7 קומות משרדים לטובת מרכז מעבדות פיתוח התוכנה שלה.

את הסיור המודרך הובילו היזמים ואנשי הנדל"ן גיל גבע, יו"ר קבוצת תדהר, וקלמן סופרין, יו"ר קבוצת סופרין.

עוד נודע כי את שמו של "מגדל השחר" העניק לו קלמן סופרין, שבצעירותו היה שחקן כדורגל, ועם השנים נרקמה ידידות עמוקה בינו לבין גדעון בריקמן, שהיה יו"ר מכבי תל-אביב ויו"ר מועצת ההימורים. כאשר בנו של בריקמן, שחר, נפטר לפני כ-9 שנים, הבטיח לו סופרין להנציח את שמו. כעת הוא קיים.

ריק קפלן, קלמן סופרין, יורם כהן, איזי כהן, רן קוניק וגיל גבע / צילום: אביב חופי
 ריק קפלן, קלמן סופרין, יורם כהן, איזי כהן, רן קוניק וגיל גבע / צילום: אביב חופי

מנה חמה

מה ביקש מנכ"ל לקט ישראל משר האוצר?

אתמול (ב') הציג ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO זיו-האפט את הדוח הלאומי השני לאובדן והצלת מזון בישראל. במסיבת העיתונאים שנערכה במלון הרודס בהרצליה (רשת פתאל תרמה את האולם לטובת האירוע), נאמר כי סך אובדן המזון בבתי המלון בישראל מסתכם בכ-665 מיליון שקל לשנה, מתוכו ניתן להציל ארוחות חמות בשווי של 147 מיליון שקל.

גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל, ציין בפני הנוכחים כי לפני שנה הם שלחו לשר האוצר, משה כחלון, מכתב המבקש ממנו לחייב את החברות הממשלתיות להעביר את עודפי הארוחות החמות כתרומה. "לצערי", אמר כרוך, "עד עכשיו לא התקבלה כל תגובה".

עוד לקחו חלק במפגש: ג'וזף גיטלר, יו"ר לקט ישראל; חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO; ואבי הוכמן, מנכ"ל ISS ישראל.

גיטלר, כרוך, הרצוג והוכמן / צילום: יוסף כהן - פרסונה
 גיטלר, כרוך, הרצוג והוכמן / צילום: יוסף כהן - פרסונה

סלינגר קונסת את אבידר משום שפגעה בזכויות הפנסיוניות של עובדיה

הממונה על שוק ההון קנסה את חברת שירותי כח-האדם ב-2 מיליון שקל, כחלק ממאמץ לשנות את הנורמות ביחס לחיסכון הפנסיוני בקרב המעסיקים

הממונה על שוק ההון, דורית סלינגר, ממשיכה לפעול לשינוי נורמות ההתנהלות של המעסיקים ביחס לחיסכון הפנסיוני של עובדיהם, וקונסת ב-2 מיליון שקל את חברת שירותי הכוח-אדם אבידר, "בשל העברת כספי הפנסיה של העובדים, ללא ידיעתם".

כמו כן הורתה סלינגר למעסיק, ולגופים שאליהם הועברו הכספים, להחזיר את הכספים של העובדים לקרנות שבחרו העובדים - וזאת בהתאם לזכות העובדים לבחור היכן ברצונם לחסוך לפנסיה, בהתאם להוראות החוק.

מדובר בעיצום כספי שני שמטילה סלינגר על חברות עסקיות בעקבות כ-300 פניות שנעשו אל "קו הצדק" הפנסיוני שהשיקה ביוני 2015.

רשות שוק ההון הודיעה כי הקנס "הוטל בעקבות ממצאי ביקורת של הרשות, שהעלו כי החברה העבירה את כספי הפנסיה של עובדיה לגופים עסקיים שאיתם היא התקשרה, ללא ידיעת העובדים וקבלת הסכמתם".

עוד ציינו ברשות כי "לעובדים בחברת אבידר נגרמו נזקים ממשיים בעקבות העברת ההפקדות", והדגישו כי "2,500 העובדים שילמו דמי ניהול גבוהים יותר בגופים שאיתם התקשר המעסיק, נגבו מהם עלויות ביטוח מיותרות וכפולות, והיקף הכיסוי הביטוחי שלהם נפגע".

ברשות הוסיפו כי "המעבר לגופים החדשים הזיק לחלק מהעובדים שלהם היו תוכניות ביטוח עם זכויות מובטחות", וכי "העובדה שהמעסיק העביר את כספם לגופי הפנסיה שהוא קבע עבורם, גרמה להם הפסדים כספיים".

המהלך נעשה אגב מאמצים של הרשות להביא לכך שהמעסיקים במשק יבינו שההחלטה היכן לחסוך את החיסכון הפנסיוני כולה בידי העובד, ולא כפי שהיה קיים בעבר - אז המעסיק היה הפוסק לגבי היכן חוסכים עובדיו, גם אם שיקוליו כללו שיקולים ש ונים לטובת העסק ולא לטובת העובד החוסך.

מבחינת הרגולציה, למעסיקים יש כוח גדול מאוד והשפעה גדולה על החיסכון הפנסיוני של העובדים, במיוחד אצל עובדים חלשים יחסית - כך שרצוי שהמעסיקים יפנימו, גם אם בדרך של קנסות, שהם צריכים לעזור לעובדים, ובטח שלא לפעול נגדם.

הממונה הודיעה לחברת אבידר כי תסכים לגרוע מהקנס כ-600 אלף שקל, לעיצום כספי של 1.4 מיליון שקל, "במקרה שהמעסיק יתקן את הנזק שגרם לעובדים, יעניק לעובדים ייעוץ פנסיוני אובייקטיבי ולא יבצע את ההפרה בשנית".

דורית סלינגר / צילום: איל יצהר
 דורית סלינגר / צילום: איל יצהר

רון שטיין