מורשת קרב: אנשי הערוץ הראשון מגייסים את הרמטכ"לים

וגם: מי הגיעו לחגיגות השנה של הפורום הישראלי למנהיגות?

אהוד ברק ושלמה גרופמן / צילום: דוד וינוקור
אהוד ברק ושלמה גרופמן / צילום: דוד וינוקור

מורשת קרב

אנשי הערוץ הראשון גייסו בסוף השבוע את הרמטכ"לים

בזמן שגורלה של רשות השידור נמצא על הכף, והקרב על עתיד תאגיד השידור "כאן" נמצא בשיאו, ערכו אנשי הערוץ הראשון ביום שישי בצהריים הקרנה חגיגית לסדרה הדוקומנטרית "הרמטכ"לים".

אל סינמטק תל-אביב הגיעו מוזמנים רבים, בהם גם כמה וכמה אנשי עסקים כגון צבי וילגר, ממייסדי ויליפוד, ושלמה גרופמן, העומד בראש קרן פייר, אולם את מלוא תשומת-הלב משכו 4 רמטכ"לים, מכוכבי הסדרה וידועי קרבות בפני עצמם - אהוד ברק, בני גנץ, דן חלוץ ושאול מופז. משה (בוגי) יעלון וגבי אשכנזי דווקא נעדרו מהמקום - הראשון נמצא בחו"ל; ולשני, כך נמסר, היו מחויבויות קודמות.

איתי לנדסברג-נבו, ראש מחלקת התעודה בערוץ הראשון, אמר באירוע כי "לפי ספרו של עוזי וייל, אני תמיד שואל לאן הולך הזכירון כשאנו מתים? אני בדרך-כלל אומר שלארכיון הערוץ הראשון. הפעם אני כבר לא כל-כך יודע מה להגיד. לסדרה כמו זו יש חשיבות רבה לדורות הבאים וזאת האחריות שלנו כגוף ציבורי".

צבי שפי, מפיק הסדרה, הוסיף כי "זו סדרה שאפשר לעשות רק בשידור הציבורי. הפור נפל שהסדרה תעלה לשידור בשבועות האחרונים לקיום הערוץ, ומאז אנו במירוץ נגד הזמן".

אהוד ברק ושלמה גרופמן / צילום: דוד וינוקור
 אהוד ברק ושלמה גרופמן / צילום: דוד וינוקור

הרגע המכונן של עפרה שטראוס ואלעד צרפתי

מי עוד הגיעו לחגיגות השנה של הפורום הישראלי למנהיגות?

ביום חמישי ציין "הפורום הישראלי למנהיגות" שנה להקמתו, במרכז האירועים של הבורסה לניירות ערך בתל-אביב. במגיעים לחגוג: אלעד צרפתי, המשנה למנכ"ל מובילאיי, שהתפנה מהחגיגות שלו לאחר שאינטל רכשה את מובילאיי בשבוע שעבר, ואף שיתף את הנוכחים ב"רכבת ההרים" שעברה עליהם בשבוע זה; עפרה שטראוס, יו"רית שטראוס גרופ; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; תומר כץ, סמנכ"ל ההשקעות בהכשרת היישוב; צחי רייכנשטיין, סמנכ"ל פיתוח עסקי בקבוצת מטריקס; מאיה כץ, ממלאת-מקום וסגנית ראש העיר הרצליה; רועי אלבז, מנכ"ל פנגו; בת שבע משה, מנכ"לית עמותת יונסטרים; רן לבנה, מנכ"ל קרן רמון; יאיר ביטון, יועץ בכיר למנכ"ל משרד האוצר; מתן בר-נוי, מנהל הפעילות העסקית של אורקם בישראל; עומרי רחמים, דירקטור בחברת A-ROBOTICS; הפעילה החברתית דפני ליף; ואחרים.

כשהילה קורח, מנחת האירוע, שאלה את שטראוס על פועלה ועל מנהיגות, סיפרה האחרונה כי הרגע הקשה בקריירה שלה היה זה בו גילתה עשרות מפגינים מוחים מחוץ ביתה. אז, לטענתה, היא הבינה שעליה להראות שיש עסקים הפועלים למען החברה והקהילה.

המינויים החדשים של מימון

דוד מימון, מנכ"ל אל-על, מרענן את השורות

שינויים באל-על: דוד מימון, מנכ"ל החברה, הודיע היום (א') על מינויו של עו"ד דן פוגלמן לתפקיד היועץ המשפטי של החברה.

פוגלמן, המשמש בעשור האחרון כיועץ המשפטי של כנפיים אחזקות בע"מ, צפוי להיכנס לתפקידו במאי 2017. הוא יחליף את עו"ד עומר שלו אשר כיהן בתפקיד מזה כעשור. שלו ימשיך וילווה את החברה, הפעם כיועץ משפטי חיצוני באמצעות משרד עורכי הדין גרוס אורעד שלימוף ושות', בו הוא שותף.

מינוי נוסף עליו הודיעה החברה הוא זה של מירה פיזיצקי, הממונה לראש אגף שיווק באל-על.

פיזיצקי שימשה עד לאחרונה כראש מטה המנכ"ל. היא תחליף את עינת ינאי, ששימשה בתפקיד במשך 6 שנים וביקשה באחרונה לסיים את תפקידה.

עסק משפחתי

גיל בלוטרייך, מבעלי השליטה בסקייליין, ממנה את בנו לאנליסט

גיל בלוטרייך דואג לצאצאים: חברת הנדל"ן סקייליין, בה הוא מחזיק יחד עם אלכס שניידר, עדכנה על מינויו של בן בלוטרייך, בנו, כאנליסט בחברה.

בלוטרייך הצעיר יסתפק בשכר חודשי "שלא יעלה על השכר החודש הממוצע במשק הידוע במועד האישור", ועמד ב-2016 על-פי הלמ"ס על כ-9,600 שקל. בנוסף יהיה בלוטרייך ג'וניור זכאי לתנאים נוספים, בהם ימי חופשה ומחלה, דמי הבראה, החזר הוצאות נסיעה ועוד.

ועדת הביקורת והתגמול של סקייליין ודירקטוריון החברה שאישרו את העסקתו ציינו בין היתר כי "ההתקשרות היא לטובת החברה, לאור כישוריו וניסיונו של בן בלוטרייך בתפקיד", וכן כי מהנתונים שהוצגו בפניהם שכרו "סביר בהתחשב בהיקף ההעסקה, אופי התפקיד וכישוריו".

במקביל עדכנה סקייליין כי בן סיים את כהונתו כדירקטור בחברה לאחר קצת פחות משנתיים בתפקיד אליו נכנס ביולי 2015.

עוד עדכנה סקייליין כי החברה חתמה על שני הסכמי מימון, בהיקף כולל של כ-43 מיליון דולר קנדי (כ-116 מיליון שקל) - אחד מול בנק אמריקאי בהיקף של כ-23 מיליון דולר קנדי למימון רכישת מלון האייט (Hyatt), והסכם נוסף לקבלת קו אשראי מבנק קנדי בהיקף של כ-20 מיליון דולר קנדי כנגד שיעבוד אתר הנופש Horseshoe.

בחברה ציינו כי ההסכמים "צפויים להוזיל את עלויות המימון, להאריך את מח"מ החוב ולהגדיל את הגמישות הפיננסית של החברה". סקייליין בישרה גם על דיבידנד בהיקף של כ-5 מיליון שקל שתחלק החברה לבעלי מניותיה בחודש הבא.

מניית סקייליין טיפסה כ-15% מתחילת השנה, והיא משקפת לחברה שווי של כ-500 מיליון שקל. סקייליין היא חברה-בת של מישורים, בה מחזיק בלוטרייך במשותף עם שניידר, והיא מחזיקה ומתפעלת בתי מלון, יוזמת ומפתחת נדל"ן למגורים ולמסחר באתרי מלונאות ונופש ובעלת נדל"ן מניב, וכן בעלת פעילות נדל"ן בארה"ב.

שותפתה של מישורים בסקייליין היא הכשרת היישוב של עופר נמרודי, בעלת 30% מהחברה הפרטית (סקייליין ישראל) באמצעותה שולטת מישורים בסקייליין.

בחודשים האחרונים התעורר סכסוך בין נמרודי לבלוטרייך, עקב דרישתה של הכשרת היישוב מסקייליין לפרוע שטר הון של כ-14 מיליון שקל. 

גיל בלוטרייך / צילום: איל יצהר
 גיל בלוטרייך / צילום: איל יצהר