מחר שביתה בעל-יסודיים: איפה לא לומדים, וכמה זמן זה ייקח?

ארגון המורים העל-יסודיים עורך עיצומים במחאה על "סחבת" במו"מ עם משרד האוצר על הסכם שכר ובדרישה להעלאת משכורתם של מורים חדשים לצד הוותיקים ■ היכן שובתים, ומה כוללת השביתה?

ארגון המורים ישבית מחר (א') ליום אחד את הלימודים בכל בתי הספר העל-יסודיים מכיתות י' עד י"ד (בכיתות י"ג ו-י"ד לומדים תלמידים שסיימו במגמה טכנולוגית והמשיכו ללמוד כדי לקבל תעודת הסמכה מקצועית). ההחלטה מגיעה בעקבות מה שהארגון מגדיר כ"סחבת" בהתקדמות המשא-ומתן על הסכם השכר בחינוך העל-יסודי.

החלטה לגבי המשך צעדים תתקבל לאחר פגישה בין נציגי הארגון ואנשי משרדי האוצר והחינוך ביום ראשון ובהתאם לתוצאותיה. על פי ההודעה טיולים וגיחות שתוכננו מראש יתקיימו כסדרם.

איפה לא יתקיימו לימודים?

מורים המלמדים בחטיבה עליונה בכיתות י' עד י"ד שובתים ולא מגיעים לבית הספר ביום ראשון. חברי הארגון המלמדים בחטיבת הביניים וגם בחטיבה העליונה כמו בבתי הספר השש-שנתיים שובתים ולא מגיעים לבית הספר. כך למשל, בתיכונים שבהם ישנן כיתות ט' עד י"ד, יצטרכו מנהלי בתי הספר למצוא סידור חלופי, או גיבוי ממורי הסתדרות המורים, לתלמידי כיתות ט'. נוסף על כך, גם מורים שהם חברי הארגון המלמדים בכיתות ללקויי למידה בחטיבה העליונה שובתים.

מה כוללת השביתה?

השביתה כוללת את כלל הפעילויות בבית הספר ובהן ישיבות פדגוגיות, ישיבות הורים וכו'. אין להגיע לכל פעילות בבית הספר, למעט טיולים וגיחות שנקבעו מראש ליום ראשון.

הלימודים יתקיימו כסדרם בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים (אלו שהמורים המלמדים בהן נמנים עם הסתדרות המורים). גם בתי הספר של החינוך המיוחד יפעלו כסדרם.

השביתה היא שביתת אזהרה בת יום אחד ולא שביתה ללא הגבלת זמן. עם זאת, בארגון המורים הזהירו כי אם משרד האוצר לא יגיע עמם להסכמות לגבי העלאות שכר של מורים ותיקים לצד העלאת השכר שהוצעה למורים המתחילים, העיצומים יתרחבו עד לכדי השבתת מערכת החינוך.

ביום רביעי הכריז יו"ר הארגון רן ארז על סכסוך עבודה במסיבת עיתונאים שכינס. לטענתו, זה תקופה ארוכה שארגון המורים דן עם משרד האוצר בהעלאת שכר המורים, אך האוצר מתבצר בעמדתו. לטענת ארז, המשרד הציע למורים מתחילים שכר קבוע של 8,000 שקל בחודש - אולם, העלאת שכרם של הוותיקים תהיה רק בתוספת של 60 שקלים בחודש. כך, בפועל, התוספת למורים המתחילים תהיה על חשבון הוותיקים.

המשא-ומתן על הסכם חדש החל בחודש ינואר השנה. במסיבת העיתונאים אמר ארז כי "ניסינו בקמפיין חיובי להעביר את המסר לאנשי הממשלה עד כמה החינוך הוא חשוב, אבל כעת לאחר שהבנו שמתעלמים מאתנו, אנחנו נתחיל בעיצומים ושביתות . נאמר לנו על-ידי הממונה על השכר שאם הם יתנו לנו הם צריכים לתת העלאה גם להסתדרות המורים ולכן הם מסרבים. אנחנו לא יכולים להשלים עם זה ולקבל את זה".

לדבריו, באוצר קיבלו את הדרישה להעלות את שכר המורים המתחילים ל-8,000 שקל, אבל למורים ותיקים הם הציעו 60 שקל. "זוהי מלכודת דבש, כי את השיפוע של קידום בוותק הם רוצים להפחית", הוסיף ארז. "הם רוצים לממן את המורים החדשים על חשבון המורים הוותיקים". יש לציין כי ההסכמה על שכר של 8,000 שקל בין האוצר לארגון המורים היא על העלאה בשלוש פעימות במשך שנתיים.