"פרדי רובינסון חשוד בקבלת שירות מארגון פשיעה"

ל"גלובס" נודע כי אלה הם החשדות המוטחים בפני איש העסקים, במסגרת חקירתו בחשד לביצוע עבירות מס והלבנת הון

פרדי רובינסון / צילום: אמיר מאירי
פרדי רובינסון / צילום: אמיר מאירי

איך קשור איש העסקים פרדי רובינסון לארגון פשע שהפיץ חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כמיליארד שקל? בימים אלה חוקרת המשטרה את רובינסון בחשד לביצוע עבירות פליליות חמורות בכספים שהתגלגלו בשוק השחור, ובין היתר עולה החשד כי רובינסון קיבל שירותים מארגון פשע שניהל מערך של הפצת חשבוניות פיקטיביות בהיקפי-עתק - כך נודע ל"גלובס".

לטענת רובינסון הוא אינו קשור למשפחת הפשע שעומדת בלב הפרשה הפלילית שבגינה הוגש אתמול (ב') כתב אישום חמור כנגד 9 נאשמים ו-10 חברות, וכן אינו קשור בשום דרך לראשי הארגון, בני משפחת בן דוד, ואולם, ממידע שהגיע לידי "גלובס" עולה, כי לטענת גורמי החקירה רובינסון "קיבל" שירות מארגון הפשיעה וכן "נתן" שירות לאותו ארגון.

החשדות סובבים סביב השאלה האם אותם שירותים לכאורה כוסו במעטפת עסקית חוקית לכאורה, כאשר בפועל מדובר במסווה למעשים פליליים. ככל הידוע, רובינסון מכחיש ביצוע מעשים פליליים וטוען בחקירותיו, כי כל קשר שהיה לו עם מי מהחשודים בעבירות פליליות במסגרת ארגון הפשע, היה קשר עסקי, חוקי, לגיטימי שתועד כנדרש בקבלות ובמסמכים. הוא לכאורה רכש סחורות ושירותים, שילם עליהם כדין וכן דיווח כנדרש לרשויות המס. גורמי החקירה בצוות המשותף למשטרת ישראל ורשות המסים בודקים את טענותיו.

ארגון פשיעה שנשלט מספרד

כתב האישום שהוגש אתמול כנגד החיילים שפעלו תחת ניהולה של משפחת בן דוד ומנהלים בדרג ביניים בארגון הפשיעה לכאורה, משרטט תמונה של מכונה פלילית-כלכלית משומנת היטב - ארגון פשיעה כלכלית, אשר נשלט מספרד על-ידי ראשי הארגון ומנהל מערך משומן ומוסדר להפצת חשבוניות מס פיקטיביות בסכומי-עתק, שכל מטרתו להונות את קופת המדינה במאות מיליוני שקלים.

בשבוע שעבר, במסגרת המעצרים שבוצעו בפרשה נעצר גם רובינסון, שהה לילה במעצר ושוחרר בתנאים מגבילים. המשטרה מייחסת לרובינסון שורת עבירות על חוק איסור הלבנת הון, קשירת קשר לפשע, עבירות על חוק מס ערך מוסף וקבלת דבר במירמה.

רובינסון, חשוב להבהיר, אינו חלק מארגון הפשיעה ומהמערך העברייני שעומד בלב כתב האישום החמור שהוגש אתמול. גורמי החקירה לא חושדים כי הוא היה חלק מארגון פשיעה, וברור בחקירותיו כי לא נטען כלפיו שהוא היה בעל תפקיד כלשהו במערך העברייני. החשד מתמקד ביחסים העסקיים שקיים עם הארגון.

החקירה בעניינו של רובינסון טרם הסתיימה, ולכן לא ניתן לחשוף פרטים נוספים מתוכה מחשש לשיבוש חקירה.

זוהי אינה הפעם הראשונה שבה מגיע רובינסון אל חדרי החקירות של לה"ב 433 ורשויות המס, ומיוחסות לו עבירות כלכליות חמורות. רובינסון הורשע לאחרונה בשני כתבי אישום נפרדים בעבירות מרמה ועבירות מס, והחודש הוא אמור להתחיל בריצוי עונש מאסר בפועל למשך 11 חודשים.

רובינסון, איש עסקים ופעיל בשוק ההון, היה שותפו של עוה"ד המנוח יורם יוסיפוף לעסקאות שונות. יוסיפוף נפטר בפתאומיות באוקטובר 2016 בעיצומו של הליך גישור פלילי, בניסיון לבטל את כתב האישום שהוגש נגדו בראשית אותה שנה בגין העלמת הכנסות בהיקף של כ-25 מיליון שקלים. רובינסון, לשעבר בעל השליטה בחברת הנדל"ן הציבורית מילומור, הואשם בכתב אישום נפרד, כי רשם בחברת "פרדי רובינסון נכסים" שבשליטתו משכורות כוזבות לאשתו, סילביה, שלא עבדה בפועל בחברה. זאת, למטרת השמטת הכנסות בסכום של כמיליון שקל.

התיק הפלילי נגד יוסיפוף נסגר עם פטירתו (בניגוד לתעלומת היקף העיזבון של יוסיפוף שממשיכה להסתבך), וזמן קצר אחר כך סגר גם שותפו לעסקים לשעבר, רובינסון, את התיק הפלילי נגדו בהסדר. במקור נחקר רובינסון יחד עם עו"ד יוסיפוף בחקירה בגין העלמות מס בהיקף של מיליוני שקלים בעסקאות להם היו השניים שותפים. ואולם, בסופו של דבר, החקירה נגד רובינסון בגין העלמות המס "הגדולות" עם יוסיפוף התמוססה, והוגש נגדו כתב אישום מתוקן שבו סכום העלמת המס שיוחס לו ירד ממיליון שקלים ל-600 אלף שקלים, וכל כולו עסק במשכורת של רעייתו. רובינסון הודה בעובדות והורשע בשמונה עבירות מס, עבירות של שימוש במרמה ובתחבולה ושימוש ברשומות כוזבות. ההסדר כלל גם התייחסות לעונש שיוטל על רובינסון, ונקבע כי הוא ישלם קנס בגובה 100 אלף שקלים וירצה 6 חודשי עבודות שירות, 3 מהם בחופף לעונש שהוטל עליו ב"פרשת מילמור".

ביולי אותה שנה הוטלו על רובינסון 15 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 1.5 מיליון שקל לאחר שהורשע במשיכת עשרות מיליוני שקלים מחברת "שחר מיליניום", החברה-הבת של מילומור, והפקדתם במילומור שסבלה ממצוקה כספית. רובינסון ערער על חומרת העונש שנגזר עליו בפרשה זו, ובחודש שעבר הפחית בית המשפט העליון ב-4 חודשים - מ-15 ל-11 - את עונש המאסר. הקנס בסך מיליון וחצי שקל לא הופחת, ונדחתה בקשתו של רובינסון למאסר על-תנאי.

תגובת בא-כוחו של פרדי רובינסון, עוה"ד נתי שמחוני ואסף קליין ממשרד הרצוג פוקס נאמן: "פרדי רובינסון אכן נחקר בפרשה, אך ראוי להבהיר ולהדגיש כי הוא אינו קשור, כלל ועיקר, לארגון הפשיעה המתואר בכתבה, וכלל לא ידע על קיומו. בהתאם, הוא אינו נכלל ברשימת הנאשמים אשר נגדם הוגש אתמול כתב האישום. בנוסף, יצוין, כי החשד המיוחס לו - אותו הוא כמובן שולל לחלוטין - הינו מצומצם ונקודתי, אך לצערו, בשלב זה, בשל מגבלות החקירה, הוא מנוע מלהתייחס לגופם של דברים. רובינסון מאמין בחפותו המלאה והינו סמוך ובטוח כי, בבוא העת, תחליט הפרקליטות על סגירת התיק כנגדו".