חברת LLD של לב לבייב: לשחרר את הכספים שנתפסו בחקירה

החברה של לב לבייב מבקשת לשחרר רכוש, יהלומים וכספים שתפסה המשטרה • לטענתה, "בעקבות הקפאת חשבונות הבנק צ'קים שניתנו לספקים תמי-לב הוחזרו ולא כובדו; כל מלאי הסחורות נתפס; ואין אפשרות לשלם משכורות לעובדים" • עוד נטען בבקשה כי "LLD מכחישה כל קשר לפרשה הנחקרת"

לב לבייב / צילום: תמר מצפי
לב לבייב / צילום: תמר מצפי

חברת LLD שבבעלות איש העסקים לב לבייב, העומדת בלב פרשת הברחת היהלומים לכאורה המכונה "יהלום שחור", מבקשת מבית המשפט לשחרר את חשבונות הבנק שלה שהוקפאו על-מנת לאפשר לה להמשיך לנהל את עסקיה. זאת, תוך הותרת יתרות הכספים שנתפסו בחשבון בידי המשטרה. הרכוש ומלאי היהלומים של החברה שנתפסו מוערכים בעשרות מיליוני שקלים. 

לטענת החברה, אשר התנהלותה הוגדרה על-ידי המשטרה כ"התנהלות של ארגון פשע", "בעקבות הקפאת חשבונות הבנק שלה, צ'קים שניתנו לספקים תמי-לב הוחזרו ולא כובדו; כל מלאי הסחורות שלה (יהלומים) נתפס; ואין באפשרותה לשלם משכורות לעובדיה".

כל מלאי היהלומים וחשבונות החברה נתפסו בשבוע שעבר במהלך מעבר חקירת פרשת "יהלום שחור" מהשלב הסמוי לשלב הגלוי, עם מעצרם של בנו של איש העסקים לב לבייב, זבולון לבייב, קרוב משפחה נוסף של לבייב וכן עובדים בחברת LLD. ביום המעצרים נערכו חיפושים בבתיהם של כל החשודים ומשרדיהם, וכפי שפורסם ב"גלובס", החוקרים אף פשטו על משרדי חברת LLD בבורסה ליהלומים ותפסו רכוש רב של החברה, ובין היתר חומרי מחשב, מסמכים וחפצים וכל מלאי היהלומים של החברה. 

גם רכושם של חשודים נוספים בפרשה נתפס, ובסך-הכול תפסה המשטרה רכוש, יהלומים וכספים בשווי עשרות מיליוני שקלים.

כפי שפורסם ב"גלובס", מיד עם תפיסת המסמכים והיהלומים החלו ברשות המסים ובמשטרה לערוך השוואות בין מלאי היהלומים המדווח של החברה למלאי הקיים שנתפס - ובין המידע במחשבי החברה ובמסמכים שנתפסו לבין המידעים שנאספו בחקירה והמידע המדווח לרשויות. מסמכים וחומרים אלה הולידו חלק מהראיות שהיוו בסיס לבקשות להארכות המעצר שהגישו החוקרים לבית המשפט, ואשר לטענתם הולידו חשדות נוספים שצריכים להיחקר וכן חיזקו את החשדות הקיימים.

ואולם כעת, לטענת החברה, היא אינה מסוגלת להמשיך לנהל את עסקיה בעקבות התפיסות הללו. "המדובר בתפיסה רחבת-היקף שאינה מאפשרת לחברה להתקיים, להמשיך את פעילותה ולקיים את התחייבויותיה כלפי לקוחות, עובדים וספקים", נכתב בבקשת החברה לשחרור החשבונות.

בבקשה נטען עוד כי "החברה מכחישה כל קשר לפרשה הנחקרת, איננה מכירה כלל את האירוע המדווח בתקשורת וחוזרת ומדגישה כי היא פועלת בהתאם לנורמות ראויות ותוך הקפדה על ציות לחוק". עוד נטען כי "החברה לא עברה כל עבירה, והיא כופרת מכל וכל במיוחס לה, לרבות בטענה כי במסגרת פעילותה בוצעו פעולות של הברחת יהלומים והעברת מזומנים".

למרות הכחשות גורפות אלה, החברה מבקשת רק את שחרור חשבונות הבנק שלה, כשהם ריקים מכספים, על-מנת שיתאפשר לה לחזור לפעילות שוטפת, ובמיוחד לשלם משכורות לעובדיה. "החקירה רק החלה אך עתה, והיא צפויה להימשך זמן רב, בפרט בשל טיב העבירות, כמות הנחקרים והיקף חומרי החקירה שנאספו ועוד צפויים להיאסף בתיק. לא יעלה על הדעת שעד להחלטה הנוגעת לגורל התיק, החברה לא תוכל לנהל למצער חשבון בנק, וברי כי ענייניה הכספיים של החברה לא יכולים להתנהל במזומן", נכתב בבקשה.

במרכז פרשת "יהלום שחור" עומדת חברת LLD שבבעלות לב לבייב ובני משפחה נוספים שלו, אשר בבעלותה מפעלים ברוסיה. זבולון לבייב, בנו של לב לבייב, עבד ב-LLD במשך 13 שנים, מתוכן כיהן כמנכ"ל החברה כ-4 שנים. במסגרת החקירה נעצרו 9 חושדים, ונחקרו 6 חשודים נוספים ללא מעצר, רובם עובדים של חברת LLD. כל החשודים שנעצרו שוחררו ממעצר.

נציג המשטרה, רפ"ק גל צ'סנר, תיאר את התנהלות החברה שבבעלות איש העסקים לב לבייב כחברה ה"מתנהלת כארגון פשע, תוך שימוש בבלדרי יהלומים שמבריחים יהלומים כמו אחרוני בלדרי הסמים. החברה משבשת ומשמידה ראיות".

הפרשה החלה עם שליח שנתפס לפני כחצי שנה בנתב"ג כשעל גופו יהלום בשווי כמיליון שקל, וכיום סובבת סביב חשדות להברחת יהלומים בהיקף 300 מיליון שקל והשמדת ראיות. במסגרת החקירה בוצעו תפיסות רכוש בשווי עשרות מיליוני שקלים מהחשודים שנעצרו וגם מאלה שעדיין לא נעצרו ומבלים את זמנם בחו"ל - בהם לב לבייב, שנחשב לאחד החשודים המרכזיים בפרשה ולמי שניהל לכאורה את האופרציה הפלילית הנחקרת. לב לבייב נדרש בימים אלה לחקירה עקב החשדות, ואולם הוא מתגורר בימים אלה במוסקבה שברוסיה, וככל הנראה אינו מתכוון להתייצב בישראל לצורך חקירתו.

על-פי החשד, תחת שרביטו של לב לבייב ניהלו החשודים שנעצרו מערך משומן היטב שפעל במשך למעלה מ-15 שנה בקו שבין רוסיה לנתב"ג וגלגל סכום של מאות מיליוני שקלים. המעורבים חשודים בכך שהבריחו לישראל יהלומי גלם וליטשו אותם בארץ כדי למוכרם בחו"ל, וכן כי הכניסו לארץ יהלומים מלוטשים שנמכרו בישראל. על-מנת שיוכלו "להלבין" את אותם יהלומים מוברחים, הוציאו וקיבלו המעורבים, על-פי החשד, חשבוניות פיקטיביות שלא שיקפו את שווי היהלומים במלואם.

*** חזקת החפות: כל החשודים בפרשת הברחת היהלומים, ובהם זבולון לבייב, הם בגדר חשודים בלבד במעשים המיוחסים להם. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי, ולכן החשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין.