וואן טכנולוגיות רוכשת שליטה בחברת הבינה העסקית סנס תמורת 23.5 מיליון שקל

המוכרים בעסקה - מנכ"ל סנס עודד טהורי ונשיא החברה הנרכשת משה מצליח • סנס המעסיקה 65 עובדים מייצרת הכנסות של כ-27 מיליון שקל בשנה ורווח תפעולי

שי אוזון / צילום: שלומי יוסף
שי אוזון / צילום: שלומי יוסף

חברת שירותי המחשוב וואן טכנולוגיות  רוכשת את השליטה בחברה הישראלית Sense BI Solutions תמורת 23.5 מיליון שקל, כלומר לפי שווי של 26 מיליון שקל לחברה הנרכשת. וואן תחזיק לאחר הרכישה ב-90.3% מהון המניות של סנס, וביתרת המניות יחזיק מנכ"ל סנס, עודד טהורי, אשר ימשיך לנהל את סנס כחברה בת בתוך וואן למשך שנה לפחות לאחר הרכישה.

בעלי המניות הנוכחיים בחברה הנרכשת הם טהורי וחברת מחשוב מערכות שבבעלות משה מצליח, נשיא סנס. ההסכם כולל העברה של 22 מיליון שקל למוכרים במועד השלמת העסקה, ו-1.5 מיליון שקל נוספים ישולמו עד ה-30 במאי 2019, כתלות בתוצאות העסקיות של סנס עד אז.

וואן תממן את הרכישה ממקורותיה העצמיים ומאשראי בנקאי שבכוונתה ליטול. בסוף הרבעון השלישי היו בקופתה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של 90.3 מיליון שקל. העסקה כפופה לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים ואישור הבנקים עימם התקשרה סנס.

וואן, שבשליטת מיחשוב ישיר של עדי אייל, נסחרת בבורסה בת"א בשווי של 954 מיליון שקל, ומספקת שירותים בתחומי התוכנה ואינטגרציית המערכות. בעקבות הרכישה, סנס תהפוך לחטיבה במגזר התוכנה של וואן. סנס פועלת מתל אביב ומחיפה והיא מספקת פתרונות בתחום ה-BI, בינה עסקית - בעיקר שירותי ייעוץ, יישום, פיתוח והטמעה, לצד שירותי שיווק ומכירה למוצרים ספציפיים בתחום. בוואן מציינים שהרכישה היא חלק ממהלך להרחבת הפתרונות והשירותים בתחומי ניהול הידע והנתונים, בינה מלאכותית ולמידת מכונה. 

החברה הנרכשת מעסיקה 65 עובדים. סנס רשמה בשנת 2017 הכנסות של 26.8 מיליון שקל ובשלושת הרבעונים הראשונים של 2018 הכנסותיה היו 18.2 מיליון שקל. הרווח התפעולי שלה היה 4.8 מיליון שקל ב-2017 ו-3.4 מיליון שקל מתחילת 2018.

"אוהבים להשאיר איתנו שותפים"

"סנס היא חברה שמתעסקת בתחום ה-data, כאשר תחום זה מכיל בתוכו את כל עולמות ה-BI, למידת מכונה machine learning וכל העולמות האלו", אומר היום ל"גלובס" מנכ"ל וואן, שי אוזון. "אנחנו בוואן עוסקים בתחומים האלו וסנס היא כוח מאוד חזק בתחום - היא מובילה בתחום הזה בארץ. זאת חברה מאוד מקצועית, מצאתי שם קאדר של מנהלים ועובדים מאוד מקצועיים ומאות לקוחות, וזה יהיה חיזוק מאוד משמעותי למה שיש היום בוואן, וגם יאפשר לנו להיכנס לתחומים שבהם אנחנו פחות נמצאים היום".

למה לא רכשתם 100% מהחברה?

אוזון: "זאת פשוט האסטרטגיה שלנו, אנחנו אוהבים להשאיר איתנו שותפים. אנחנו לא מתכננים לבצע שינויים בהנהלה של סנס, אז המנכ"ל נשאר עם כ-10% מהמניות, כדי שיהיה איתנו באותה סירה ועם אותו אינטרס. כך עשינו גם ברכישות קודמות".

עודד טהורי, מנכ"ל סנס, מסר כי "הסינרגיה עם וואן תאפשר לנו להוביל יחד את תחום ה-BI בישראל בחדשנות ובאיכות. ל-Sense BI צוות מומחים יצירתי ופורץ דרך שלוקח את הטכנולוגיות החדשות עד לקצה היכולת, על מנת לספק ללקוחות פתרונות ייחודיים ובעלי ערך עסקי ממשי".

נציין כי לפני כשבועיים טלדור, חברת שירותי מחשוב נוספת שנסחרת בבורסה, שילמה סכום שמוערך ב-8-10 מיליון שקל תמורת חברת ליבי טכנולוגיות תוכנה מתחום ה-BI. לדברי אוזון, "אני לא חושב שמדובר במגמה - העובדה ששתי החברות שנרכשות הן מאותו תחום היא יד המקרה, אבל המגמה הכללית של רכישות בחברות אינטגרציה כמו וואן זה דבר שבשגרה. אמנם לא ביצענו רכישה גדולה בחודשים האחרונים, אבל היו רכישות קטנות ותמיד מתנהלים תהליכים ברקע". 

סנס בי.איי: תעודת זהות
 סנס בי.איי: תעודת זהות