קורץ לשוטרים? כחלון רוצה להקל על משרתי הביטחון בקבלת תוספות השכר

בישיבת הממשלה הקרובה תידון הצעת המחליטים של כחלון ובה בקשה להוריד את דרישת הסף מ-95% ל-92.5%. כך יתאפשר ל שוטרים לקבל את תוספת השכר כבר במשכורת הבאה, כלומר לפני הבחירות

שר האוצר משה כחלון / צילום: שלומי יוסף
שר האוצר משה כחלון / צילום: שלומי יוסף

כפי שנחשף ב"גלובס", שר האוצר משה כחלון מבקש לשנות את התנאים שנקבעו בהחלטת הממשלה על תוספות שכר למשרתים וגמלאים במשטרה, בשב"ס ובשירותי הביטחון בהיקף 22 מיליארד שקל ב-16 השנים הקרובות. כניסת ההחלטה לתוקף מותנית כיום בכך ש-95% מהזכאים לתוספות השכר יחתמו על כתבי ויתור תביעות נגד המדינה.

בישיבת הממשלה הקרובה תידון הצעת המחליטים של כחלון ובה בקשה להוריד את דרישת הסף מ-95% ל-92.5%. כך יתאפשר לשוטרים לקבל את התוספת כבר במשכורת הבאה, כלומר לפני הבחירות.

ההחלטה החדשה צפויה להסיר את העיכובים בהיקף של 7.5% מהשכר לכ-56 אלף איש מכוחות הביטחון בעבר ובהווה. עד כה הושג הרוב הדרוש של החתימות רק בקרב חלק מקבוצות המוטבים, אך לאחרונה התברר למשטרה כי קיימות קבוצות נוספות של שוטרים לשעבר שלא חתמו עדיין, ואין לגביהן רשימות מסודרות.

על רקע הלחץ הגובר על שר האוצר מצד משפחות השוטרים והסוהרים, שהיו אמורים להתחיל לקבל את תוספת השכר ממשכורת ינואר - עתה כאמור מבקש השר כחלון להנמיך את רף החתימות המינימלי ל-90% מהזכאים. זאת עקב חוסר הצלחה להגיע ל-95% מהמשרתים, גמלאי המשטרה, בשב"ס ובשירותי הביטחון.

מדובר בתוספת שכר בגין היעדר קביעות, המשולמת לאנשי הקבע בצה"ל משנת 2006. ב-16 באוקטובר נפגשו כחלון וכהן בתחנת משטרה בנתניה עם בכירי המשטרה והמשרד לביטחון פנים וסיכמו איתם על תשלום התוספת. ב-18 בנובמבר אישרה הממשלה קיצוץ רוחבי של 1.3% בתקציב כדי לממן את תשלום תוספת השכר בשיעור ממוצע של 7.5% בעלות תקציבית כוללת של כ-22 מיליארד שקל עד שנת 2035. כ-7.8 מיליארד שקל מתוך סכום זה הוא החזר רטרואקטיבי של התוספת משנת 2006 - והתובעים הסכימו לפרוס את בהחזר על-פני 16 שנים וויתרו על חלק מהפרשי הריבית.

התנאי שנקבע לכניסת ההחלטה לתוקף הוא שבכל אחת מקבוצות הזכאים יושגו חתימותיהם של 95% מחברי הקבוצה על כתבי ויתור תביעות נגד המדינה. עד כה הושג הרוב הדרוש בקרב המשרתים והגמלאים במשטרה ובשב"ס וגמלאי המוסד והשב"כ. ואולם לאחרונה התברר כי למשטרה אין רישום מסודר של קבוצת השוטרים לשעבר, שאינם זכאים לפנסיה משום שהשירות שלהם במשטרה היה קצר מדי.

גורם ממשלתי המעורה בנושא אמר כי "למשטרה אין ניהול ורישום מסודר של כוח-האדם - וזה מקשה מאוד על העבודה. בסוף יצליחו להגיע לכולם, אבל השוטרים לא מוכנים לחכות יותר ודורשים להתחיל לקבל את הכסף".