הערב (ב׳) במסיבת העיתונאים שערכה מלאנוקס בתל אביב, התייחס מנכ״ל ונשיא החברה, איל וולדמן, לעסקה שבה תימכר מלאנוקס לענקית השבבים האמריקאית אנבידיה תמורת 6.9 מיליארד דולר.
האם אתה נשאר בחברה?
לגבי העתיד שלי אני עוד לא יודע, עוד לא החלטנו.
כמה העובדים יקבלו? הרבה מאוד כסף, להערכתי מעל 7% מהחברה נמצאת בידי העובדים, וחושבים שאנבידיה כדי לשמר את העובדים תמשיך לתת לעובדים מניות חסומות. זאת לא רכישה של בניינים או מוצרים אלא של אנשים, והם מחויבים לדאוג לאנשים. החבר'ה של מלאנוקס ייהנו מהמיזוג גם כלכלית וגם טכנולוגית.
האם מראש לא היה סיכוי לשרוד כחברה עצמאית בתקופה של מיזוגים ורכישות?
מלאנוקס הייתה יכולה להמשיך לגדול גם כחברה עצמאית. בנסיבות החלטנו שזה הדבר הנכון לעשות. לא קשור לסטארבורד. מלאנוקס עושה את הדבר הנכון לבעלי המניות, ללקוחות ולעובדים.
הציבור הישראלי פחות נהנה מהאקזיט כי מלאנוקס נמחקה מהבורסה
לציבור הישראלי יש מעל 15% מהחברה. הרבה גופים מוסדיים מחזיקים מלאנוקס ויש אנשים שמחזיקים באופן פרטי.
לא צריך להיות בבורסה בת"א כדי שהגופים הישראלים ישקיעו. התוכנית היא לא לעשות צמצום בעובדים, להפך, חושב שנגדל כדי להאיץ תוכניות. אנחנו רחוקים 7000 מייל מהמטה, ואני חושב שהתוכנית של ג'נסן היא להשאיר את הגוף לעבוד כמו שהוא היום.
למה בחרתם באנבידיה?
חברה מעולה. השילוב של ההחזר לבעלי המניות ומה שהכי נכון טכנולוגית, התכנסו יחד באותה חברה.
אינטל הייתה במשחק?
אנחנו לא יכולים לדבר על זה.
התוכנית לגבי העובדים בישראל וברשות הפלסטינאית נמשכות כרגיל. יש לנו עשרות עובדים בעזה, רוואבי, שכם וחברון והם נותנים לנו תרומה יפה ומשמעותית. בקיצור התוכניות של מלאנוקס נמשכות בתור חלק מאנבידיה.
מה הוביל לעשות את השינוי ולמכור?
אי אפשר להתעלם, כחברה ציבורית, מבעלי המניות שאתה חייב להם את המחויבות הראשונה. אנחנו 20 שנה, זה לא דבר שיכול להימשך עד אינסוף.
זה יום שמח בשבילך?
יש לי רגשות מעורבים, אני גם שמח וגם עצוב.
בסה"כ לישראל זה מביא הרבה מאוד טכנולוגיה, יכולות, חברה כמו אנבידיה שהיא מובילה טכנולוגית זה דבר מדהים לעובדים של מלאנוקס. המסר לעובדי מלאנוקס ולמדינה כולה, לחברות שעובדות איתנו בישראל, מאוד חיובי.
מה אתה שומע מהעובדים היום?
לא היה לי הרבה זמן לשמוע מהם. המסר שלנו לעובדים, עבדנו כקבוצה הרבה מאוד שנים ונמשיך לעבוד כקבוצה. חושב שלרוב העובדים לא ישתנו הרבה דברים אם בכלל. אני מניח שרובנו נירתם להצלחה של המיזוג הזה. יש הרבה נקודות זכות לאנבידיה ולג'נסן כשמכירים את החברה.
את מסיבת העיתונאים פתח מייסד ומנכ"ל מלאנוקס בדברים הבאים:
"למעשה אנבידיה רוכשת את מלאנוקס תמורת 6.9 מיליארד דולר, 125 דולר למניה. שתי החברות עובדות הרבה שנים יחד, שותפים להקמה של הרבה מאוד מחשבי על ומחשבי בינה מלאכותית בכל העולם". וולדמן אמר כי "ג'ן-סן (מנכ"ל אנבידיה) ואני מכירים אחד את השני כבר שנים הפכנו למעשה להיות ידידים, מצאתי שותף עם תרבות ואופי ניהולי דומה לשל מלאנוקס. ג'ן-סן הוא המייסד של אנבידיה והתרבות שם מאוד בריאה ונכונה, יחס נקי ופשוט לעובדים, חברה מאוד טכנולוגית, מתבססת על הצלחה ויתרון טכנולוגי ומצליחה לקחת נתחי שוק...העוצמה של אנבידיה תביא למלאנוקס יכולות נוספות וסה"כ המיזוג מאוד חיובי. מבחינה כלכלית המיזוג הופך להיות רווחי כבר מהיום הראשון, כי מלאנוקס מאוד רווחית בפני עצמה. נגדיל את הרווח הגולמי של אנבידיה".
וולדמן שיבח את התרבות הארגונית של החברה הרוכשת ואמר כי "אנבידיה עד עכשיו לא עשתה רכישה כ"כ גדולה. רכישה קודמת מלפני 16 שנים ורוב הבכירים של החברה שנרכשה עדיין בחברה, אומר הרבה על צורת השיתוף. במלאנוקס מרגישים שמצטרפים לקבוצה טובה מאוד עם תרבות הצלחה ועשייה חיובית. הטכנולוגיות יבנו את הארכיטקטורה הייחודית של המחשוב ונייצר יחד מערכות הרבה יותר יעילות של מחשוב, קישוריות ואחסון. הסינרגיה של שתי החברות מבחינה טכנולוגית ומה שמביאים ללקוחות זה אחד ועוד אחד שווה חמש. יש חפיפה גדולה בין הלקוחות שלנו ושל אנבידיה. זה יכפיל ויגדיל את המכירות גם שלנו וגם של אנבידיה. עוד לא סגרנו סופית - אבל מלאנוקס תישאר כיישות חצי עצמאית שתעבוד מהארץ. נמשיך בכל קווי המוצרים של מלאנוקס ורוב האנשים יישארו באותו כיסא, באותו משרד, עם אותם צוותים ואותם מנהלים ויעשו זאת עם משאבים יותר משמעותיים".
לגבי תהליך המו"מ עם אנבידיה אמר וולדמן: "היה לנו לילה די מעניין, שתי מועצות המנהלים חתמו על העסקה לפנות בוקר, יצאה הודעה לעיתונות ואנחנו בעתיד נקבל אישור של בעלי המניות עבור המיזוג. יקח מספר חודשים ואחר כך כל הרגולציות. לא צופים בעיות רגולטוריות בכל העולם, ארה"ב, סין, טייוואן וכמה מדינות באירופה. אנחנו מאמינים שהסגירה תיארך בין 5 חודשים לפחות משנה. מבחינת מלאנוקס הצוות מחויב להביא את המיזוג להצלחה. ננסה להביא פעילויות נוספות לישראל, הייצור יישאר פה, וננסה להביא ייצור נוסף של אנבידיה לישראל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.