תיק 4000: שוחרר חלקה של איריס אלוביץ בבית המגורים בצהלה

בתוך כך, בוטלו צווי איסור היציאה מהארץ נגד שאול ואיריס אלוביץ; השניים יפקידו את דרכוניהם אצל סנגוריהם ויעדכנו את הפרקליטות בטרם כל יציאה מהארץ • יציאה משותפת של בני הזוג לחו"ל תחייב אותם בהפקדת ערובה בסך חצי מיליון שקל

שאול ואיריס אלוביץ / צילום: שלומי יוסף
שאול ואיריס אלוביץ / צילום: שלומי יוסף

שנה ושלושה חודשים לאחר שנפתחה חקירת "פרשת 4000", במרכזה עומד החשד כי ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל החלטות רגולטוריות בשווי-עתק לטובת קבוצת בזק, בתמורה לכך ששאול אלוביץ, בעל השליטה לשעבר בבזק ושל אתר החדשות וואלה, ורעייתו איריס, דאגו לסיקור אוהד ומוטה לטובת נתניהו ובני משפחתו - הגיעו סנגורהם של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ ופרקליטות מיסוי וכלכלה להסדר, לפיו צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא נגד בני הזוג יבוטל.

לפי ההסכמה אליה הגיעו בני הזוג אלוביץ עם הפרקליטות, שאושרה על-ידי בית-משפט השלום בתל-אביב, דרכוניהם של איריס ושאול יופקדו במשרדי עורכי דינם (עורכי הדין ז'ק חן ותאיר בן שושן המייצגים את שאול אלוביץ; ועורכות הדין מיכל רוזן-עוזר ונועה פירר המייצגות את איריס אלוביץ).

עוד הוסכם בין הצדדים כי בכל מקרה שאחד מבני הזוג יחפוץ לצאת מהארץ, יהיה על סנגוריהם להודיע על כך מראש לפרקליטות מבעוד מועד. בנוסף, הוסכם כי אם שאול ואיריס אלוביץ ירצו לצאת מהארץ יחדיו, בני הזוג יפקידו לטובת הפרקליטות ערבות על סך חצי מיליון שקל.

בנוסף להסכמות האמורות, הפרקליטות והסנגוריות המייצגות את איריס אלוביץ הגיעו להסכמה, לפיה ישוחרר חלק מהרכוש המחולט של איריס אלוביץ. בהתאם לכך תקבל איריס חזרה לידיה את זכויותיה בבית מגורי הזוג הנמצא בשכונת צהלה בתל-אביב (מחצית מהזכויות במגרש), תזכה בחזרה בפוליסת ביטוח החיים שבבעלותה וכן תורשה לעשות שימוש במחצית מהכספים וניירות הערך הנמצאים בחשבון המשותף שלה עם שאול אלוביץ.

"מערכת יחסים אינטרסנטית של 'תן וקח'"

"פרשת 4000", נזכיר, עוסקת במערכת היחסים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין שאול אלוביץ, בעל השליטה לשעבר בבזק ובאתר וואלה, ורעייתו איריס. לפי כתב החשדות ששלח היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, ב-28 בפברואר השנה, מערכת היחסים בין בני הזוג לבין נתניהו הייתה מערכת יחסית שוחדית לכאורה: בתמורה לסיקור מוטה באתר וואלה לטובת נתניהו ורעייתו, נטען, זכו אלוביץ וקבוצת בזק בהטבות רגולטוריות בשווי של כמיליארד שקל. לכן סברו כל הגורמים בפרקליטות והיועץ מנדלבליט כי יש להעמיד לדין את נתניהו לדין בכפוף לשימוע בגין קבלת שוחד ואת בני הזוג אלוביץ בגין מתן שוחד.

את מערכת היחסים בין נתניהו לאיריס ושאול אלוביץ כינה מנדלבליט בכתב החשדות כ"מערכת יחסים אינטרסנטית של 'תן וקח', אשר כללה טובות הנאה שונות שנתן לנתניהו אלוביץ בתחום הסיקור התקשורתי, כנגד ציפייה שיקדם בעבורו אינטרסים שונים הקשורים בקבוצת יורוקום ובו אישית".

לדברי היועמ"ש, "חריגות הקשר באה לביטוי בדרישות אינטנסיביות רבות על פני מספר שנים. מאות דרישות. לעתים דרישות יומיומיות שהועברו לא פעם בשעות יוצאות דופן לסיקור או למניעת סיקור כזה או אחר (באתר וואלה)". 

על חלקם של בני הזוג אלוביץ ב"עסקה" לכאורה עם נתניהו, כתב היועץ המשפטי בכתב החשדות: "חריגות הקשר בין נתניהו לבין אלוביץ באה לידי ביטוי בדרישה להתערבות בוטה של בעל השליטה בתכנים ספציפייים של האתר לפי דרישת הזוג נתניהו... ואכן, במקרים רבים מאוד התערבו בני הזוג אלוביץ בסיקור שניתן לנתניהו או למשפחתו או ליריביו הפוליטיים".

על התמורה שנתנה לפי החשד לאלוביץ, כתב מנדלבליט: "לנוכח מערכת היחסים האמורה ובהתאם לציפיותיו של אלוביץ, נתניהו הפעיל את כוחו וסמכויותיו כעובד ציבור כדי לקדם נושאים שאלוביץ חפץ ביקרם בעבורו או בעבור חברות שונות מקבוצת יורוקום. בתוך כך ובמקביל לדרישות הסיקור, עסק נתניהו במספר מקרים בענייניו הרגולטוריים של אלוביץ וביצע פעולות של ממש מתוקף תפקידו, שהיה בהן כדי לקדם אינטרסים משמעותיים של אלוביץ".

*** חזקת החפות: ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאול ואיריס אלוביץ והחשודים האחרים בתיקים עודם בראשיתם. כל החשודים מכחישים את המיוחס להם, הם עומדי בפני הליכי שימוע שלפני הגשת כתב אישום, ועומדת לזכותם חזקת החפות.