התעשייה האווירית תקים מרכז חדשנות בינלאומי בתל אביב

המרכז אשר יוקם בשיתוף עם מאיץ הסטארט–אפים הבינלאומי Starburst, יעסיק כ–30 עובדים, והוא חלק מהתוכנית האסטרטגית של תע"א להתאמת פעילותה לשוק המשתנה

יו"ר התעשייה האווירית, הראל לוקר / צילום: איל יצהר
יו"ר התעשייה האווירית, הראל לוקר / צילום: איל יצהר

התעשייה האווירית (תע"א) מחפשת את "הדבר הגדול הבא" בתחומי החלל והאוויר (אירוספייס) ומקימה ביחד עם מאיץ הסטארט-אפים הבינלאומי Starburst מרכז חדשנות בינלאומי בתל אביב.

המרכז החדש צפוי להיפתח במהלך החודשים הקרובים, והתע"א בוחנת מספר מקומות אפשריים בתל אביב, שממנו הוא יפעל. בשלב הראשון יעבדו במרכז כ-30 עובדים.

את המהלך מובילה סמנכ"לית הטכנולוגיה והמו"פ של החברה, ד"ר אמירה שרון. בשיחה עם "גלובס" היא אמרה כי "הפעילות של מרכז החדשנות תתמקד בקליטה של כישרונות ורעיונות טכנולוגיים שישמשו במהלך השנים הקרובות לפיתוח ולעדכון סל המוצרים של החברה, וזאת במטרה לשמר את היתרון התחרותי שלה בשוק הישראלי ובשוק העולמי".

Starburst תומכת בכ-300 חברות הזנק מכל העולם ו-26 חברות מובילות בתחום הביטחון מעורבות בפעילותה ובהן איירבאס, טאלס, לוקהיד מרטין, רית'און, בואינג ועוד. לדברי שרון תע"א תבחר את הטכנולוגיות שייכנסו למרכז החדשנות ויותאמו לצרכי החברה, ללקוחותיה בארץ ובעולם וישולבו בתוכניות המחקר והפיתוח שלה בשנים הקרובות. היא סירבה לנקוט בסכום שהתע"א תשקיע במרכז החדשנות, וציינה כי השקעה זו תהיה חלק מתקציב המחקר והפיתוח של החברה.

שרון הוסיפה כי הטכנולוגיות העתידיות שבהן התע"א מתעניינת עוסקות בחלל ובתחום האירוספייס - בייחוד על רקע שינויים דרמטיים שצפויים בתחום הביטחוני בעולם. "בשוק הביטחוני עומד לפני מהפכה והוא יראה בתוך שנים אחדות בצורה שונה לחלוטין מהאופן שבו הוא נראה כיום והטכנולוגיות הקיימות - ישתנו", אמרה והוסיפה כי "הלקוחות שלנו ידרשו דברים אחרים ועלינו, כחברה, לקחת את הנושא צעד אחד קדימה, כדי לקחת את הטכנולוגיות העתידיות לסביבה המבצעית. באמצעות שיתוף הפעולה עם Starburst נחבר יכולות מקומיות ובינלאומיות כדי להביא את הדבר הגדול הבא".

בתעשייה האווירית אומרים כי ההחלטה לפתוח את מרכז החדשנות בתל אביב התקבלה בהיותה של העיר מרכז עסקי פעיל ומוכר בעולם המושך יזמים שמבקשים להנביט רעיונות ותוכניות. "המרכז יפעל על בסיס הידע העצום שתע"א צברה במשך שנים ובמעורבות כוחות חיצוניים. בזכות המעורבות של מאיץ הסטארט-אפים במהלך נמקד יוזמות ורעיונות לצרכים העתידיים של השוק, כך שהם יוטעמו בהמשך בקו המוצרים שלנו", אמרה שרון.

בתע"א רואים את ההחלטה על הקמת מרכז החדשנות הבינלאומי כחלק בלתי נפרד מהתוכנית האסטרטגית שמובילה החברה, במרכזה התאמת פעילותה לסביבת שוק משתנה, כמו הביקוש הגובר לכלים אוטונומיים לשינוע ולהובלה של מטענים. "יש לנו כבר יכולות רבות בתחום הכלים הבלתי מאוישים באוויר, בים וביבשה ויש לנו יכולות מרשימות מאוד גם בתחום החלל. מרכז החדשנות יאפשר הנגשה של עוד טכנולוגיות פורצות דרך, והחברה תוכל להתחבר מהר יותר לאותם חידושים", אמרה שרון.

"התעשייה האווירית היא שותפה קרובה שלנו באירופה ושותפה גם בתוכנית האקסלרטור שלנו בלוס אנג'לס", אמר המנכ"ל והמייסד של Starburst, "הרחבת הפעילות שלנו עם התע"א באמצעות מרכז החדשנות בתל אביב היא הזדמנות פז עבורנו להיכנס למומחיות הישראלית בתחומי החלל, התעופה והביטחון".

לדברי יו"ר התע"א הראל לוקר שיתוף הפעולה של החברה עם מאיץ הסטארט-אפים מהווה המשך למגמה של הרחבת שיתופי הפעולה עם גופים עסקיים מובילים בעולם, ועם חברות הזנק וזאת "כדי לפתוח את השורות לרעיונות ולחידושים טכנולוגיים ולשמור על ההובלה הטכנולוגית שלנו".

בימים אלה שוהים ראשי התע"א בסלון האווירי בפריז, המתקיים מדי שנתיים ובו מוצגים פיתוחים עדכניים בתחומי האירוספייס. במסגרת הסלון, חשפה החברה לראשונה את המל"ט הטקטי החדש שלה, הרון - T והחברה הבת אלתא מערכת חשפה את הגרסה החדשה של המכ"ם שפתחה, המשמש בין השאר את מערכות היירוט של רקטות וטילים כיפת ברזל, קלע דוד וברק. 

מערכות מבוססות לייזר מתוצרת אלביט יגנו על מטוסים של חיל האוויר הגרמני

אלביט מערכות הודיעה היום (ד') כי זכתה בחוזה לאספקת מערכות הגנה למטוסי A-400 של חיל האוויר הגרמני, להובלת מטענים ולמשימות של תדלוק אווירי. מדובר במערכות הגנה מבוססות לייזר מסוג DIRCM ו-J-MUSIC שתפקידן להסיט טילי כתף המשוגרים לעבר המטוסים ומסכנים אותם.

היקף העסקה, לפי אלביט הוא 73 מיליון דולר ומשך החוזה הוא לתקופה של 4 שנים. "גרמניה מהווה שוק חשוב עבורנו והחוזה איתה מהווה עדות נוספת לבשלות של מערכות ההגנה מבוססות הלייזר שלנו, ולרמת הביטחון שהן מספקות למשתמשים", אמר מנכ"ל חטיבת המודיעין של החברה, אלעד אהרונוסון.

יצוין כי בעבר אלביט מכרה מערכות דומות להגנה על מטוסים של נשיאים וראשי מדינות ברחבי העולם.

בתוך כך, כפי שדיווח "גלובס" בשבוע שעבר, החברה מקיימת משא ומתן מתקדם לקראת עסקה בהיקף של כ-180 מיליון דולר לאספקת מל"טים מסוגים שונים לצבא הפיליפינים.