שוקי הון סחפו מעלה את רווחי הנוסטרו של מיטב דש וסייעו לגידול של כ-45% ברווחי בית ההשקעות

בית ההשקעות רשם ברבעון השני רווח של כ-19 מיליון שקל, כך שהרווח הנקי במחצית הראשונה של השנה הסתכם בכ-48 מיליון שקל • תמר יסעור צפויה להצטרף לבית ההשקעות כדח"צית

אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש / צילום: איל יצהר
אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש / צילום: איל יצהר

בית ההשקעות מיטב דש , שבניהול אילן רביב, מסכם את הרבעון השני ב-2019 עם גידול של כ-46% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-19 מיליון שקל, כך שמתחילת השנה צמח הרווח הנקי של מיטב דש בכ-45% לכ-48 מיליון שקל. בד בבד הדוחות, מיטב דש ממשיך לחלק דיבידנדים, כשהפעם הוא מחלק 9.9 מיליון שקל.

השיפור ברווחי בית ההשקעות קורה בצל יציבות יחסית בהכנסות מניהול קופות גמל ותיקי השקעה, והודות לגידול בהכנסות מניהול קרנות נאמנות וקרנות סל - הן ברבעון והן במחצית, כשבמקביל בית ההשקעות נהנה מגידול בהכנסות שלו מפעילויות אחרות, ובראשן שירותי חבר הבורסה והברוקראז', האשראי החוץ בנקאי ומסוכנויות הביטוח של בית ההשקעות.

בנוסף, מיטב דש נהנה מאוד מהגאות בשוקי ההון השנה גם באופן ישיר, ולא רק רק דרך דמי הניהול שהוא גובה מלקוחותיו. זה קורה הודות לכך שברבעון השני רשם בית ההשקעות רווחי נוסטרו של כ-3 מיליון שקל, לעומת רווחי נוסטרו של כ-1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. התרומה של הנוסטרו הייתה חזקה יותר ברבעון הראשון השנה כך שבשקלול שני הרבעונים הראשונים של השנה רווחי הנוסטרו צמחו מכ-2 מיליון שקל בששת החודשים הראשונים של 2018 לכ-14 מיליון שקל במחצית הראשונה השנה.

לדברי המנכ"ל רביב, "אנו ממשיכים לבסס את מנועי הצמיחה שהגדרנו במסגרת האסטרטגיה ארוכת הטווח של מיטב דש. מעל למחצית מהגידול ב-EBITDA ברבעון זה נבע מצמיחה בפעילויות בעיקרן, חבר הבורסה, חיסכון שוטף ופנינסולה. תחום ההשקעות האלטרנטיביות צובר תאוצה אף הוא ואני מאמין שגם את פירותיו נראה בדוחות החברה בעתיד הקרוב. ברבעון זה ניתן לראות את השפעת המהפכה של קרן הפנסיה הנבחרת ואת המובילות שלנו ביצירת התחרות בשוק ריכוזי זה".

בכך הוא התייחס להיותה של מיטב דש אחת מקרנות הפנסיה הנבחרות כברירת מחדל לציבור כולו, כשהוא מפרט כי "מאות אלפי חוסכים חדשים ואלפי מעסיקים מהמובילים במשק כבר הצטרפו לפנסיה נבחרת שלנו וניתן לראות גידול של 12% בהכנסות החציון, עם קצב הפקדות חודשי ששבר שיא ועומד על מעל 180 מיליון שקל". עם זאת, נציין כי תחום הפנסיה והגמל הניב למיטב דש הכנסות בהיקף דומה לזה שהיה בתקופות המקבילות אשתקד, הגם שבשני המקרים מדובר בכל זאת בקיטון לא מהותי בהכנסות מאפיק החיסכון לטווח ארוך.

במקביל לדוחות בית ההשקעות מצרף לדירקטוריון שלו את תמר יסעור, לשעבר בכירה בבנק לאומי, ומי שהובילה את ההשקעה הענקית של הבנק בבנק הדיגיטלי פפר. יסעור, שבעבר ניהלה משרד פרסום מוביל, ניהלה בלאומי את חברת כרטיסי האשראי ואת החטיבה הקמעונאית והיא מביאה עמה ידע וניסיון רבים בתחומי הפיננסים.

עוד עולה מדוחות מיטב דש כי בהמשך להשקעה שביצע בית ההשקעות בקרן ליקווידטי, בסך של 7 מיליון דולר, "כאשר חלק מסכום זה כבר הושקע בפועל לצורך מימון פעילות ההשקעות הראשונית של ליקווידטי", הרי שבתחילת החודש הנוכחי השלימה ליקווידיטי גיוס נוסף בסך של כ-8 מיליוני דולר. עוד מצוין בדוחות ביחס להשקעה זו כי "עד למועד פרסום הדוח ליקווידטי התקשרה בהסכמים עם מספר חברות לרכישת תזרימי הכנסות עתידיות בערך מצטבר של כ-170 מיליוני דולר, והיא צפויה לגייס משקיעים נוספים בהיקף השקעה מהותי".

השקעה זו באה ימים מעטים לאחר שבית ההשקעות התקשר בהסכם השקעה בחברת רייגו, שפועלת בתחום העמדת הלוואות (מגובות שעבודים) לרכישת נכסי נדל"ן בארה"ב באמצעות אלגוריתמים, "ביחד עם משקיעים נוספים, לרבות מנכ"ל החברה ומנהל תחום השקעות אלטרנטיביות".

היקף הנכסים המנוהלים במיטב דש עמד בסוף הרבעון השני של 2019 על כ-134 מיליארד שקל - גידול של 3% ביחס לכ-130 מיליארד שקל בסוף יוני אשתקד, וגידול של 2.3% ביחס לסוף הרבעון הראשון השנה. אגב, ביחס למצב בסוף 2018 מדובר בגידול של כ-6.4% בנכסים המנוהלים במיטב דש.

גם אנליסט נהנה משיפור ברווחי נוסטרו

נזכיר כי בשבוע שעבר פרסם בית ההשקעות אנליסט  את תוצאותיו לרבעון השני השנה ובמסגרת זו דיווח על רווח של 12.7 מיליון שקל במחצית הראשונה, לעומת רווח של 6.8 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. בכל 2018 רשם בית ההשקעות רווח של 13 מיליון שקל.

בין היתר הבנק נהנה מרווחי נוסטרו נאים של כ-9.8 מיליוני שקלים במחצית הראשונה השנה, לעומת הפסד של כ-2.2 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. דבר זה קיזז קיטון ניכר בהכנסות מתחום ניהול קרנות נאמנות בבית ההשקעות עד כה השנה.