סכסוך בקבוצת הרכישה של חג'ג' בסומייל: הליווי הבנקאי מתבטל

חברים בקבוצה לבניית פרויקט אינפיניטי במרכז ת"א, הכולל 237 דירות, טוענים כי ראשיה פעלו להגדלת מספר הדירות בפרויקט ללא ידיעתם • כתוצאה מהסכסוך הליכי היתרי הבנייה מעוכבים, והבנק החליט לבטל את הליווי

מתחם סומייל בתל-אביב / צילום: איל יצהר, גלובס
מתחם סומייל בתל-אביב / צילום: איל יצהר, גלובס

מחלוקת שהתעוררה בין קבוצת חג'ג' לבין חלק מחברי קבוצת הרכישה שהקימה לצורך בניית פרויקט אינפיניטי במתחם סומייל בתל-אביב, הביא לביטול הליווי הבנקאי לפרויקט.

בדיווח מיידי שמסרה קבוצת חג'ג'  ייזום נדל"ן בע"מ היום (ג') לבורסה לניירות ערך נאמר כי אתמול התקבל אצלה מכתב מטעם הבנק שאמור היה ללוות את הפרויקט, לפיו הבנק מסרב להאריך את מועד קבלת הליווי הבנקאי.

בנוסף נמסרה מטעם הבנק התראה אחרונה, לפיה אם לא יוסדרו כלל ההפרות של הסכם ההלוואה שנחתם בינו לבין חברי הקבוצה, בכוונתו לפעול למיצוי זכויותיו על-פי הסכם ההלוואה ומסמכי הבטוחות שניתנו לו בקשר עם כך.

וכך נכתב בדיווח מטעם הקבוצה: "הבנק מעלה במסגרת המכתב מספר טענות הנמצאות ברקע להחלטתו, לפיהן המחלוקות והסכסוכים הפנימיים השוררים בין חברי קבוצת הרכישה בפרויקט סומייל הובילו לאי-סדר וחוסר בהירות בפרויקט, לעצירת העבודות בו לעיכובו/או הפסקת הליכי התכנון בו ולמעשה אף להפרתו של הסכם ההלוואה.

"הבנק מציין כי במהלך החודשים האחרונים שב והתריע בפני חברי הקבוצה כי התנהלות חברי הקבוצה גובלת בהפרת ההתחייבויות כלפי הבנק, ואף עלולה להוביל להפרות נוספות שבעטיין ידרוש הבנק פירעון מיידי של האשראי שהועמד על-ידו בפרויקט. כן מציין הבנק כי במכתב שנשלח על-ידו ביום 18 בפברואר 2020 לצדדים, הוא ציין כי הוא מצפה מהקבוצה, חרף הסכסוכים בין חבריה , לעמוד בלוחות הזמנים של הפרויקט, אולם לדברי הבנק גם דברים אלה לא הביאו את הצדדים להסדרת המחלוקות ביניהם, כאשר על אף שהסכם ההלוואה נוקב ביום 31 במרץ 2020 כמועד שעד אליו יש להמציא היתר בנייה לבניית המרתפים ולהתחיל בבנייתם, אין עדיין באופק קבלת היתר, וטרם נחתם הסכם עם קבלן מבצע".

בסופו של דבר הבנק הודיע כי ככל שהצדדים ישכילו בתוך זמן קצר ביותר למסור לבנק הסכמות ביניהם המניחות את דעתו בקשר לקידום המיידי של הפרויקט, ישקול הבנק הארכת מועדים "קצובה, קצרה ואחרונה לעמידה בהוראות הסכם ההלוואה", כנכתב בדיווח.

פרויקט אינפיניטי אמור לכלול מגדל בן 47 קומות ובניין של 6 קומות ובסך-הכול 237 יחידות דיור. המתחם נמצא בין הרחובות אבן גבירול, ארלוזורוב וז'בוטינסקי בתל-אביב. חלק מחברי הקבוצה טענו לפני מספר חודשים כי גילו שקבוצת חג'ג' ביקשה להגדיל את הפרויקט ל-273 יחידות דיור, וזאת מבלי שידעו על כך.

הקבוצה מסרה כי בימים האחרונים ניסתה לכנס אסיפה כללית של חברי הקבוצה לדון בהמשך ביצוע הפרויקט המוגדל (ל-273 דירות), ואולם האסיפה לא כונסה עקב איסור ההתכנסות בעקבות מגפת הקורונה. לטענת החברה, הנאמן מטעמה ואחד מבעלי השליטה, עו"ד יצחק חג'ג', קיים אסיפה דיגיטלית, ולעמדתו התקבלה החלטה לאשר את המשך הפרויקט במתכונתו זו, ואולם חלק מחברי הנציגות הביעו הסתייגות מעמדתו.

מכל מקום, ההליך לא שכנע את הבנק, שביטל את הליווי הבנקאי של הפרויקט.