21:40
משרד הבריאות מוסר הערב כי מספר מקרי הקורונה בארץ עומד על 9,248. 65 אנשים נפטרו עד כה מהנגיף. 770 אנשים החלימו מהנגיף.
משרד הבריאות עדכן כי הקורבן האחרון היא אישה בת 95, חולה סיעודית עם מחלות רקע מורכבות. האישה נפטרה הערב במרכז הרפואי העמק, לאחר שחלתה בקורונה.
21:20
הוחלט להרחיב את מספר הבדיקות בבתי האבות, כך נמסר הערב ממנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב. הבדיקות יערכו כך שבמקום שהתגלה בו חולה - כל דיירי בית האבות ייבדקו וגם צוות בית האבות.
בתוך כך, 24 בתי אבות ודיור מוגן, ובהם א.ב.א (אגוד בתי אבות ודיור מוגן), עתרו היום, באמצעות עוה"ד אילן בומבך, בדרישה למתן צו על תנאי וקיום דיון דחוף בבקשה לערוך בבתי דיור מוגן ובבתי אבות בדיקות קורונה מקיפות, ובבתי אבות סיעודיים מיגון צוותי המטפלים עי המדינה, ופיצוי כספי בשל הוצאות ייחודיות להתמודדות עם הנגיף שהבתים הסיעודיים נאלצו לשאת בהם בהיעדר תמיכה מהמדינה.
העתירה באה על רקע העובדה כי עד כה למשרד הבריאות לא היהנוהל סדור לטיפול במקרי חולה קורונה, וכי בתי אבות ודיור מוגן מצאו עצמם מתחננים לבדיקות במקרים בהם התגלה אצלם קורונה.
העותרים דורשים בדיקות מיידיות ובתוך 24 שעות בכל בית בו התגלה קורונה, לכל הצוות והדיירים, ובמקביל, בפרק זמן של 10 ימים, לערוך בדיקות מקיפות גם במוסדות בהם לא התגלתה קורונה.
בנושא הכספי - בתי האבות הסיעודיים מסבירים כי נאלצו להוציא מכיסם הוצאות אדירות ובלתי צפויות בכדי לרכוש חומרי מיגון וחיטוי, שכן משרד הבריאות הפלה אותם ברכש הציודים והעניק את מרביתו לבתי החולים וקופות החולים. בתי האבות הסיעודיים מעריכים כי הסכום המצטבר עלול להביא לקריסתם הכלכלית של חלק מהמוסדות, דבר אשר עלול לגרום לאלפי קשישים להישאר ללא מענה טיפולי.
בין ההוצאות בגינם הם מבקשים פיצוי כספי מהמדינה: עלויות של שעות נוספות שנדרשו מהצוותים; מערך הסעות לעובדים עקב צמצום מאסיבי של התחבורה הציבורית; עלויות של ספקי ציוד מגן פרטיים; ומימון צוותי גיבוי שממתינים בבתיהם, למקרה בו חבריהם ייאלצו להיכנס לבידוד.
מרוני עוזרי, יו"ר א.ב.א - אגוד בתי אבות ודיור מוגן, נמסר: "הצוותים המסורים שלנו, מנהלים ומטפלים, מעניקים בטחון ואיכות חיים לדיירים ועושים ימים כלילות למען הדיירים בתקופה מאתגרת זאת, כאילו היה מדובר בימי שגרה. הם נפרדים ממשפחותיהם החרדות, בכדי להגיע ולהעניק את הטיפול המקצועי, המסור והאיכותי ביותר לדיירים שלנו. אבל דבר אחד אין בידיהם לעשות: להתמודד עם מקרה, חלילה, של התפרצות נגיף".
זוהי חובתו המוסרית והאחריות האישית של משרד הבריאות לדאוג לבדיקות מקיפות בכל מוסדות האשפוז הסיעודי והדיור המוגן! למרות שהתרענו על כך שוב ושוב בפני כל הגורמים - אנו נאלצים לעתור לבג"ץ בתקווה ובאמונה לקבל את הסעד הבסיסי להבטחת שלומם של הצוותים והדיירים. לא נאפשר לקשישים להיות בשר התותחים של משרד הבריאות, או אזרחים סוג ב' במדינה. נעמוד על זכותם לבריאות וטיפול שווה והוגן בדומה לטיפול הניתן בבתי החולים בעת הצורך".
14:15
הממשלה אישרה את תנאי הסגר בתקופת חג הפסח. כך, החל מ-19:00 בערב היום ועד 6:00 ביום שישי (10 באפריל) "נאסר על אדם לצאת מהיישוב בו הוא גר אלא לשם הצטיידות במזון, בתרופות או במוצרים חיוניים, או לשם קבלת שירותים חיוניים, אלא אם לא ניתן לעשות זאת בישוב מגוריו", לשון ההודעה. יציאה לסופר-מרקטים והמכולות תתאפשר עד מחר ב-15:00. פעילות המקוואות תמשיך כסדרה.
היועץ המשפטי של משרד הבריאות, עו"ד אורי שוורץ, מבהיר כי ניתן יהיה להמשיך בביצוע הסדרי ראייה, גם לאחר הידוק צעדי הסגר. עוד ניתן יהיה לסייע לאדם במצוקה, לצאת לטיול עם הכלב ולצאת להתאווררות במרחק של 100 מטרים מהבית. ממחר ב-15:00 ועד מחרתיים ב-7:00, לא ניתן יהיה לצאת מן הבית לצורך הצטיידות במזון. החמרת התקנות חלה בכל הארץ למעט ישובים שרוב התושבים בהם אינם יהודים.
שירותי התחבורה הציבורית במגזר היהודי, בהם גם הטיסות הבינלאומיות, יופסקו לחלוטין החל מהיום ב-20:00 ועד 8:00 ביום ראשון (12 באפריל). תותר הפעלה של שירותי הסעה ייעודיים לעובדים בהתאם להנחיות, וכן של מוניות על פי ההנחיות ולצורך חיוני בלבד.
ביישובים הערביים תופסק פעילות הקווים הבינעירוניים והתחבורה הציבורית תפעל רק בתוך היישובים. הפעילות במגזר הערבי תופסק ביום חמישי בשעה 20:00 בערב ולמשך סוף השבוע. בימי חול המועד, בימים ראשון ושני, תחודש פעילות התחבורה הציבורית במתכונתה הנוכחית, ותופסק שוב בערב החג השני - החל מיום שני בשעה 20:00 ועד לבוקר יום חמישי לאחר חול המועד.
איסור על יציאה מהבית ללא מסכה
בתוך כך, מנכ"ל משרד הבריאות חתם היום על צו שמחייב חבישת מסכה בכל יציאה מהבית. הצו של משרד הבריאות ייכנס לתוקף ביום ראשון (12 באפריל) בשעה 7:00. בהודעת הממשלה צויין כי "הוראות חבישת מסכה לא יחולו על קטין מתחת לגיל 6, אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי בשימוש במסכה, אדם השוהה בכלי רכב, במבנה או בחדר במבנה ללא אדם נוסף או אדם השוהה במקומות כאמור עם אנשים הגרים באותו מקום איתו, משתתף בשידור באמצעי תקשורת שנדרש לדבר בשידור ובלבד ששומר על מרחק של שני מטרים מאדם אחר, שני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד במקום העבודה ובלבד שיישמרו על המרחק הנדרש לפי ההנחיות".
במקביל, הממשלה גם אוסרת על שהיית עובדים במקום העבודה במהלך החג. "זאת מלבד במקרים ייחודיים בהם נדרשים עובדים לביצוע עבודה חיונית או דחופה ובלבד שמספרם לא עולה על 15% מכלל העובדים (או עד ל 30% אם נתן המעסיק הודעה בעניין למשרד הכלכלה והתעשייה). עוד נקבע כי התיקון האמור לא יחול על מקומות עבודה הפועלים במתן שירותים קיומיים, מקומות העוסקים בעבודות תשתית ובעבודות בינוי, ומפעלים שהוגדרו כחיוניים למשק הישראלי. באשר למפעלים שלהם היתר מיוחד להעסקת עובד בשעות המנוחה, הרי שההגבלה שתחול היא זו שקבועה בהיתר שניתן להם, לשון ההודעה. תוקף האיסור הוא ממחר (ד') בשעה 15:00 ועד יום שישי (10 באפריל) בשעה 6:00.
13:05
במסגרת תוכנית הסיוע הכלכלית להתמודדות עם נגיף הקורונה, סיכמו שרי האוצר, הפנים וראש מרכז השלטון המקומי, בסיוע המשרד להגנת הסביבה, כי יפעלו למתן הנחה בגובה של 25% בתשלום הארנונה לעסקים עד לסוף שנת 2020, המשקפת 3 חודשי פטור מתשלום.
13:00
משרד הבריאות מבהיר כי בהתאם לנוסח התקנות שצפוי להיות מאושר בממשלה היום, הסופרמרקטים והמכולות וכן משלוחי המזון יוכלו להישאר פתוחים עד מחר ב-18:00.
12:00
מספר המתים מנגיף הקורונה בישראל עלה ל-60 בני אדם.
10:45
הלימודים בחינוך המיוחד יחזרו אחרי פסח. בדיון בוועדה המיוחדת להיערכות מערכת החינוך לשנת הלימודים הבאה והחינוך המיוחד, בראשות ח"כ ניצן הורוביץ, עדכן אריה מור, סמנכ"ל ומנהל אגף בכיר חירום וביטחון במשרד החינוך, שמיד לאחר חופשת הפסח יפתחו 2,400 גני ילדים של החינוך המיוחד ועוד 426 בתי ספר. מדובר בסה"כ בכ-52 אלף תלמידים של החינוך המיוחד שיחזרו ללימודים בקבוצות קטנות ועל פי הנחיות ברורות ומדויקות.
09:15
משרד הבריאות עדכן כי מספר מקרי הקורונה בארץ עומד על 9,006. 59 אנשים נפטרו עד כה מהנגיף. 683 אנשים החלימו מהנגיף.
מתוך המקרים הפעילים בארץ, 7,930 במצב קל, 181 במצב בינוני, 153 במצב קשה, כשמתוכם 113 מונשמים כעת.
07:40
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אתמול על החמרה נוספת בצעדים למלחמה בקורונה, כאשר החל מהיום בשעה 16:00 יוטל סגר כללי בכל רחבי ישראל. הסגר הכללי יימשך עד יום שישי ב-7:00.
בליל הסדר עצמו לא יוכל הציבור לעזוב את ביתו החל מהשעה 18:00 בערב ועד 7:00 בבוקר למחרת. בשכונות בירושלים בהן יש התפרצות משמעותית, יישארו התושבים במרחב אשר יוגדר עבורם.
נתניהו הוסיף כי אם המגמה החיובית תמשך, ניתן יהיה להתחיל לצאת מהסגר באופן מדורג לאחר חג המימונה.
לפי משרד הבריאות, מספר מקרי הקורונה בארץ עומד על 8,904. 57 אנשים נפטרו עד כה מהנגיף. 670 אנשים החלימו מהנגיף.
מתוך המקרים הפעילים בארץ, 7,841 במצב קל, 197 במצב בינוני, 140 במצב קשה, כשמתוכם 109 מונשמים.
ברחבי העולם מניין הנדבקים בנגיף הקורונה עומד על 1,347,343 בני אדם, ומניין המתים עומד על 74,769 איש. 284,882 החלימו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.