בזק בינלאומי במגעים עם מפעילי אינטרנט בדובאי: רוצה להאיץ דרכם את החיבור עם המזרח הרחוק

לדברי מנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי רן גוראון, היעד הוא מיסוד קו אינטרנט יעיל וזול יותר מישראל אל המזרח הרחוק דרך הכבל התת-מימי של האמירויות המגיע לשם • אם יבשילו המגעים - ייווצר מארג של חברות מפעילות אינטרנט מכל המפרץ ומירדן שיאחדו תשתיות עם זו של בזק בינלאומי

כבלים תת-ימיים / הדמיה: shutterstock
כבלים תת-ימיים / הדמיה: shutterstock

חברת בזק בינלאומי מנהלת מגעים מתקדמים לחיבור אינטרנטי עם מפעילי אינטרנט בדובאי, כשהיעד הוא מיסוד קו אינטרנט יעיל וזול יותר מישראל אל המזרח הרחוק דרך הכבל התת-מימי של האמירויות המגיע לשם. מנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי רן גוראון, המשתתף בכנס Gitex בדובאי, אמר לגלובס כי הסכמי השלום מאפשרים - ממש כמו הטיסות למזרח - לקצר את הדרך גם לתעבורת האינטרנט, ולהפוך אותה ליעילה יותר עבור שני הצדדים. ישראל למזרח אסיה, והאמירתיים לאירופה.

כיום, ישראל מקושרת אינטרנטית למדינות מזרח אסיה בעיקר דרך אירופה, מסלול שגורם לייקור עלויות. המהלך המתוכנן הוא קישור כל ארצות המפרץ דרך ירדן אל ישראל, ומכאן המפרציות יחוברו דרך הכבל התת-מימי של בזק בינלאומי אל אירופה. במסלול ההפוך חיבורה של ישראל אל המפרציות בכיוון ההפוך, שוב דרך ירדן, יקשר אותנו למזרח בדרך הקלה והישירה, מבלי צורך במעקפים.

לפי גוראון, אם יבשילו המגעים עם החברות האמירתיות הן צפויות ליצור מארג של חברות מפעילות אינטרנט מכל המפרץ ומירדן שיאחדו תשתיות עם זו של בזק בינלאומי. חיבור התשתיות שכבר נמצאות בשטח, מבלי שיהיה צורך בהקמת תשתית חדשה, יאפשר את הגישה ההדדית והחיבור המקוצר מאירופה דרך ישראל והמפרץ למזרח.

גוראון מעריך כי לאחר חתימת ההסכם ניתן יהיה למכור את השירות גם לחברות הפעלה אחרות בישראל ובאזור, ומחסורי העסקאות הקשורות לכך עשוי להגיע לעשרות מיליוני דולרים בשנה.

ובשמה של הזרוע השנייה של פלאפון - חברת הטלפונים הסלולאריים, גוראון שואף להרחיב את ההסכמים הראשונים עם חברות סלולר אמירתיות לשירותי נדידה. ההסכמים הנוכחיים חד צדדיים, משמע - ישראלים מנויי פלאפון יכולים לבצע נדידה עם המספר שלהם באמירויות, אבל לא להיפך. הכוונה היא להרחיב את ההסכמים גם עבור האמירתיים בישראל, אף שבשלב הזה בשל הקורונה מעט מאוד מתושבי האמירויות מגיעים.

גוראון מפנטז גם על שת"פ בזרוע השלישית של פלאפון - חברת יס - ובמישור של קניית ומכירת הפקות. השם הראשון שעולה למי שמצוי בנושא הוא "פאודה", שנמכרה לעשרות רבות של גופי שידור בעולם, וזוכה לפופולריות בעולם הערבי. אבל ככל הידוע אין בשלב הזה מגעים של ממש.