סיילוס מתל אביב תספק אבטחת סייבר לרכבת הקלה

אלסטום תשקיע 7 מיליון דולר בסיילוס (Cylus), חברה ישראלית המתמחה באבטחת סייבר בין היתר ברכבות • סיילוס פיתחה חבילת פתרונות ושירותים, הנקראת CylusOne, להגנה על נכסי רכבות מפני איומי סייבר

עבודות הרכבת הקלה, תחנת שאול המלך בת"א / צילום: עמירם ברקת
עבודות הרכבת הקלה, תחנת שאול המלך בת"א / צילום: עמירם ברקת

אלסטום תשקיע 7 מיליון דולר בסיילוס (Cylus), חברה ישראלית המתמחה באבטחת סייבר בין היתר ברכבות. העסקה כוללת גם הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי לבניית שותפות מסחרית, שתאפשר לחברות לצרף יחד את החוזקות שלהן ותספק פתרונות אבטחת סייבר מהטובים מסוגם לשוק הרכבות. סיילוס, הפועלת מתל אביב, מתמחה בפתרונות אבטחת סייבר למגזר הרכבות מאז היווסדה ב-2017. סיילוס פיתחה חבילת פתרונות ושירותים, הנקראת CylusOne, להגנה על נכסי רכבות מפני איומי סייבר.

אלסטום וסיילוס ישלבו טכנולוגיית אבטחת סייבר בתהליכים, ברכיבים, ובפתרונות לרכבות. הטכנולוגיה תוטמע לראשונה במערכת הרכבת הקלה של תל אביב המתוכננת להסיע 200,000 נוסעים ביום החל מסוף שנת 2022. אלסטום זכתה ב-2017 בחוזה לספק את מערכות האיתות ומערכות השליטה והבקרה עבור הקו האדום של תל אביב.

מאלסטום נמסר כי השותפות תשפר את יכולות אבטחת הסייבר של מערכות הרכבת הקיימות ותיתן דחיפה לפיתוחם המתמשך של פתרונות אבטחת סייבר למערכות תחבורה, כדי להבטיח מענה מהיר וגמיש לדרישות המפעילים.

לדברי אדי תזה, סמנכ"ל אבטחת סייבר באלסטום, "התרחבות החיבוריות, האינטרנט של הדברים ותחום הביג דאטה מחייבים את יישומם של אמצעים חדשים להגנה על מערכות תחבורה. במענה לאתגר זה, אנו בטוחים כי השותפות עם סיילוס תיצור סטנדרטים חדשים באבטחת סייבר עבור מגזר הניידות כולו". עמיר לוינטל, מנכ"ל סיילוס, אמר כי "מגזר הרכבות הוא דורש יותר ויותר פתרונות בתחום אבטחת הסייבר שמתאימים לצרכיו הספציפיים. כחברה שעוסקת באופן ייחודי באבטחת סייבר לרכבות, אנו גאים לשתף פעולה עם אלסטום, מובילה עולמית בפתרונות חדשניים לרכבות, כדי לסייע לחברות רכבות להתמגן מפני האיומים הגדלים בתחום הסייבר".

על-פי חברת הסייבר הישראלית, CylusOne הוא הפתרון הראשון בתחום של אבטחת סייבר שתוכנן מן המסד ועד הטפחות עבור הגיוון הייחודי והמורכבות של סביבות רכבות ומטרו. הוא נועד להשתלב ברשתות בין-עירוניות ועירוניות ומספק תאימות עם בקרת רכבות מבוססת תקשורת (CBTC), כמו גם עם מערכת בקרת הרכבות האירופית (ETCS) - בשני המקרים, לטובת מקסימום ביצועים, קיבולת וזמינות. הטכנולוגיה משתמשת בלמידת מכונה כדי להאיץ את הגילוי של תוכנות זדוניות והתנהגות זדונית. המערכת מפעילה בינה מלאכותית כדי לקבוע מהי ההתנהגות הנדרשת מרגע שזוהה איום ומטפלת בתגובה באפקטיביות. CylusOne מאתרת איומי סייבר ברשתות איתות ובקרה, ברשתות תקשורת ובמערכות לצד המסילה ועל הקרונות עצמם, כך שהיא מאפשרת תגובה יעילה ובזמן.

הקשר בין שתי החברות הוא חלק מיוזמות החדשנות של אלסטום בישראל, הכוללות איתור חברות סטראט-אפ ישראליות, הן להשקעה והן להזדמנויות לשיתוף פעולה ישיר בפיתוח חידושים. יוזמות החדשנות של אלסטום בישראל הושקו לפני שלוש שנים כחלק מהנוכחות ארוכת השנים של אלסטום בישראל.