10 יינות ישראלים מצטיינים לשולחן החג. הנבחרת של מבקר היין של G

בליל הסדר סוף סוף ניפגש עם המשפחה לארוחת חג, וזו הזדמנות להפתיע עם יין משובח שיחמיא לבישולים החגיגיים • קבלו את רשימת הנבחרים של מבקר היין של G ליינות ישראליים טובים וטובים מאוד

10 המלצות יין לשולחן החג / צילום: סטודיו מיכל סודאי, שלמה שוהם, עידן גיל, חגית גורן, אילן נחום, דניאל לילה, אורן סונגו, איל קרן, יח"צ
10 המלצות יין לשולחן החג / צילום: סטודיו מיכל סודאי, שלמה שוהם, עידן גיל, חגית גורן, אילן נחום, דניאל לילה, אורן סונגו, איל קרן, יח"צ

קריניאן-סירה-מרסלאן 2019, יקב מיה לוצ'ה. קובי ארביב, היינן הראשי של יקב רקנאטי, ממשיך לייצר יינות מרגשים ביקב הגראז' שלו (שזה יקב בוטיק קטן במיוחד, אם חייבים להסביר), מיה לוצ'ה, באור עקיבא. הבלנד הדרום צרפתי שלפנינו הוא עוד חולייה בשרשרת של יינות מאופקים ועדינים, נמוכי אלכוהול ומרובי חמיצות. יין טעים להפליא, שותף נפלא לאינספור מנות אפשריות, שמוכיח שוב שישראל היא כיום כבר מדינת יין מהשורה הראשונה. 150 שקל

5 יינות טובים ב-50 שקל ומטה 

דוד נגד גוליית 2019, יקב חמש אבנים. יקב חמש אבנים (פייב סטונס) ממשיך לייצר יינות מעולים שנוטים לחמוק מתחת לרדאר של חובבי היין. היינן הוותיק והנחבא אל הכלים ששון בן אהרון מציג כאן בלנד ים תיכוני של ענבי שיראז, קרינאן, מרסלן, פטיט סירה ואליקנט בושה (זן שפקידי הברון הביאו לכאן עוד במאה ה־19). התוצאה נפלאה. יין עדין, טיפה גס בקצוות (וזו מחמאה מבחינתי), מאוד מקומי בטעמו, המהדהד עשבי תיבול של הארץ ובקיצור, מעניין וטעים לאללה. 99 שקל, כשר

שרדונה ווייט קונספטס 2020, יקב ספרה. דורון רב הון ממשיך ליצור יינות לבנים מרתקים ומרגשים ביקב שלו המתמחה רק בכאלה, כלומר לבנים. מהדורת 2020 של יין השרדונה הנהדר שלו, (למה באנגלית, למה? טוב, הוא ממש לא היחיד) היא, שוב, מופת של ייננות. שרדונה חומצי, מינרלי ופריך, ובעברית קלה: מרענן ולא כבד, כשלצד החומציות הנזירית יש גם קצת טרופיות שופעת. מטובי יינות השרדונה המקומיים, אם לא למעלה מזה. 109 שקל

גראז' דה פאפא אדום 2019, יקב לוינסון. עידו לוינסון, היינן הראשי של ברקן (וסגל, שהוא בעצם רק תווית בברקן בימינו, לדאבון הלב) מתפעל כבר כמה שנים טובות בהצלחה גם יקב גראז’ בשם גראז’ דה פאפא. המוסך שלו כבר לא כל כך קטן, וכבר לא נמצא בחצר של אביו בהוד השרון, אבל עדיין מנפיק אחלה יינות. האדום הזה מורכב מענבי סירה בתוספת 10% פטיט סירה והוא מופת של עדינות, איפוק, מורכבות וטעם אינסופי, למרות צניעותו. 165 שקל

סוביניון בלאן 2019, יקב פלדשטיין. לפני כמה שנים עזב אבי פלדשטיין את יקבי סגל (שנרכשו על ידי ברקן בתחילת שנות ה־2000, שגם היא נרכשה בתורה על ידי טמפו). הסוביניון בלאן של פלדשטיין הוא דוגמה לייננות רבת המבע שלו. בדרך כלל אני לא ממש מחבב סוביניון בלאן שיושן בחביות, ועוד כל כך הרבה זמן (שנה), וגם לא כזה שעורבב עם זנים אחרים (15% רוסאן). התוצאה כאן מוכיחה שאני לא תמיד צודק גם לגבי הטעם הפרטי שלי. יין מורכב, רב שכבתי ומרתק, גם לעקשן כמוני. 105 שקל כשר

מראווי 2019, יקב רקנאטי. היין הראשון, כמדומני, בסדרת יינות שנוצרו מאז ברקנאטי ובכמה יקבים אחרים מזני מאכל מקומיים קדומים, מהלך שנחשב אז, ואולי גם עתה, שנוי במחלוקת מבחינת טעם היינות. הזמן מוכיח, לפחות ככל שזה נוגע למראווי, שהמהלך היה שווה את המאמץ והמחלוקת. זהו אמנם יין מוזר, אבל מוזר טוב. יין מינרלי מאוד, חומצי מאוד, עם טעמי הדרים ואיזו סטייה מוזרה אבל נעימה בטעם. מרתק. 99 שקל, כשר

גמלא בלנד אדום 2017, יקב רמת הגולן. יין חדש ומפתיע בסדרת גמלא הוותיקה, שהוקדשה עד היום ליינות זניים. בלנד אדום של זני בורדו הקלאסיים - קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, מלבק ופטי ורדו. אחרי שנה בחבית מתקבל יין שהוא עדיין אולי יותר קליפורני מבורדולזי, כמיטב המסורת של היקב, אבל הרבה יותר מורכב ומעניין מיינות הסדרה בדרך כלל. כה לחי. 69 שקל, כשר

קריניאן ואדי מילק, סדרת סיגנצ'ר 2018, יקבי כרמל. אחרי כמה שנים שבהן "החביאו" יקבי כרמל את יינות האיכות שלהם (שיווקית לפחות) והתרכזו ביינות הזולים, חוזר היקב הגדול להציב באור הזרקורים כמה מהיינות המצוינים שלו ולצדם גם כמה חדשים, כמו זה שלפנינו. היינן החדש (יחסית) יפתח פרץ מציג כאן קריניאן מגפנים בוגרות מוואדי מילק, והתוצאה משמחת מאוד. יין עשיר, מלא וחגיגי, שעושה כבוד לקריניאן, כמו לא מעט יינות ישראלים בזמן האחרון המחדשים ימיו כקדם של הזן הוותיק הזה. 140 שקל, כשר

מסע ישראלי ורוד 2020, יקב ויתקין. תענוג גדול לפרגן כל פעם מחדש ליקב ויתקין בכלל ולרוזה שלו בפרט. מדובר ביקב שעושה כבוד לזנים שאינם קברנה, מרלו, שרדונה או סוביניון בלאן, כלומר הלחם והחמאה של התעשייה כבר שנים. הרוזה של היינן אסף פז הוא מופת של עדינות, קלילות, רעננות ובעיקר טעם אדיר. המון גרנאש עם מעט סירה וטמפרניו. 75 שקל, כשר

אקו אדום 2016, יקב תבור. יקב תבור מציג יין חדש ומצוין. יין האקו האדום שלו הוא בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, סירה וקברנה פרנק מכרמי היקב בגליל העליון, רמת הגולן והרי ירושלים, והוא מציג רעננות וקלילות יוצאות דופן ממש ככל שזה נוגע ליינות האדומים של היקב בדרך כלל. יין מקסים. לטעמי, מטובי היינות האדומים של היקב בכל הזמנים. 85 שקל, כשר

צרו איתנו קשר *5988