איך השפיע נגיף הקורונה על שוק מגורי היוקרה בישראל? גלשנו לאתר של רשות המסים וחיפשנו בו עסקאות עם תג מחיר של לפחות 30 מיליון שקל - ומצאנו שם לא מעט כאלה. החגיגה לא נעצרה בגלל המשבר הכלכלי, אפילו להפך. עשירי העל, רובם יהודים שגרים בחו"ל אבל לא רק, הסכימו לשלם בשנה החולפת סכומי עתק עבור נכסים כחול לבן.
"יהודים רבים שחיים בלונדון, פריז או ארה"ב, ללא כתובת ודרכון ישראלי, ללא יכולת להיכנס לארץ, מצרים על כך שלא רכשו דירות ויורדים עכשיו מהגדר לאחר שהבינו שישראל הקטנה היא חוף מבטחים", אומר אורן כץ, שיחד עם שותפתו רלי זיידנר ממשרד תיווך נדל"ן נווה צדק עוסקים בשיווק של נכסי יוקרה יותר משני עשורים. "זה גורם להתעניינות גדולה מצידם וההערכה שלי היא שכאשר השמיים ייפתחו יהיה כאן גל חדש של ביקושים".
לדברי נועם דז'לדוב מנאות שירן, סוכנות תיווך של נכסי יוקרה, "רמת ההתעניינות של תושבי חוץ גבוהה מאוד, אך יש עדיין מגבלות תנועה. אני מאמין שנראה ביקושים נוספים כשהשמיים יפתחו".
גם הישראלים היו שחקנים מרכזיים בשוק היוקרה בשנה האחרונה. לדברי דז'לדוב, הרגלי הצריכה בשוק המגה יוקרה השתנו מהר. "בניגוד למגמה האיטית שהחלה לפני 20 שנה של המעבר מהשכונות הצפוניות של תל אביב למגדלים בעיר, הקורונה יצרה צורך מיידי, בקרב אנשים שרוצים ויכולים, לבתים פרטיים עם שטח אדמה גדול באזורים שיש טבע לבלות בו מחוץ לבית, בהעדפה ברורה עם קרבה לים. זה לא שוק שבנוי על משכנתאות וריביות. ברגע שנוצר הצורך, התבצעו עסקאות למרות מגבלות התנועה".
המעבר מחוץ לעיר מתאפיין בחיפוש של בית משני, מעין בית נופש. לדברי זיידנר, "אנשים רוצים פרטיות מוחלטת וגינה ואוויר ולא לגור עם המון אנשים יחד במגדל. כמו שעשו את המעבר מהמושב לעיר עכשיו קורה התהליך ההפוך, רוצים שקט, בידוד, מפלט". לדברי דז'לדוב, "הרוכשים מחפשים בית נופש שיוכלו לשהות בו תקופות ארוכות בניגוד לבתי הנופש שנרכשו עד לאחרונה והיו מיועדים בעיקר לסופי שבוע. אם בעבר הם נרתעו בשל עלויות האחזקה הגבוהות ו'כאב הראש', עכשיו הצורך לבית מפלט מהעיר גבר".
דירה בארלוזורוב בת"א ב-84 מ' ש'
העסקה: דירה על קומה שלמה ברחוב ארלוזורוב בתל אביב
המחיר: 84 מיליון שקל
הקונה: זוג עולים מארה"ב
הצ'ופר: בריכת שחייה אולימפית, נוף לים
באתר רשות המסים מדווח על שתי עסקאות שנעשו ביום האחרון של 2020, במגדל ארלוזורוב 17 בתל אביב, שתיהן בקומה ה-28: האחת דירה בת 423 מ"ר ואחת בשטח של 437 מ"ר. הדירה הראשונה נמכרה ב-42.5 מיליון שקל והשנייה ב-41.5 מיליון שקל.
את שתי הדירות רכשו זוג עולים אמריקאים, שהחלו את המשא ומתן על דירה אחת מבין השתיים אך בהמשך החליטו לרכוש את שתיהן, ברמת מעטפת, ללא כל אבזור פנימי. הדירה כוללת מרפסת קדמית לכיוון הים של כ-100 מ"ר ושתי מרפסות אחוריות לכיוון מזרח של 12 מ"ר כל אחת. לפי הערכות, המחיר של שיפוץ הדירה המאוחדת מתחיל ב-10 מיליון שקל.
מגדל ארלוזורוב 17 / צילום: גיא ליברמן
המגדל, שאוכלס ב-2019, נחשב לאחד מהיוקרתיים בתל אביב והוקם על ידי חברת דן על שטח ששימש בעבר מוסך אוטובוסים של הקואופרטיב, והוא כולל 29 קומות. כל הדירות, למעט דירות הפנטהאוז בקומה 29, כבר נמכרו.
לדברי מנהלת מכירות דן נדל"ן דולי אלרום, לרשות דיירי המגדל עומדת בריכת שחייה אולימפית באורך 50 מ"ר. הלובי בנוי כאטריום עם מעליות שקופות ובין הדירות במגדל מחברים גשרים בין מזרח למערב. רבים מהקונים קנו שתי דירות ואיחדו אותן. המתווכים בעסקה היו האחים ערן ושי אליוף, בעלי סוכנות אליוף גרופ. בנוסף לקחה חלק בעסקה גם המתווכת טליה ויץ מסוכנות Check List.
בית השגריר האמריקאי ב-230 מ' ש'
הנכס: בית השגריר האמריקאי בהרצליה פיתוח
המחיר: 230 מיליון שקל
הקונה: שלדון אדלסון, זמן קצר לפני פטירתו
הצ'ופר: קו ראשון לים ברחוב הכי יקר בישראל
ב-31 ביולי 2020 רכש המיליארדר שלדון אדלסון את בית השגריר האמריקאי ברחוב גלי תכלת 40 בהרצליה פיתוח. העסקה נחשפה בגלובס.
אדלסון שילם 230 מיליון שקל ואם להיות קטנוניים, הסכום שמופיע באתר של רשות המסים הוא 230,353,536 שקל. מס הרכישה ששילם אדלסון על העסקה הוערך ב-20 מיליון שקל.
בית השגריר האמריקאי ברחוב גלי התכלת 40, הרצליה פיתוח / צילום: איל יצהר
בית השגריר האמריקאי הוא מבנה ששטחו הבנוי כ-1,000 מ"ר, על מגרש בשטח חמישה דונם המשקיף לים. הנכס רשום על שם ממשלת ארצות הברית מאז הקמתו בתחילת שנות ה-60 של המאה הקודמת. רחוב גלי תכלת שבהרצליה פיתוח נחשב לרחוב היקר בישראל והוא מאכלס כמה מעשירי הארץ. הרחוב ממוקם בחלק המערבי של הרצליה פיתוח ובנוי על מצוק שנמצא בקו ראשון אל הים.
בחודש ספטמבר אשתקד אישרה שגרירות ארה"ב בישראל את הפרסום בגלובס. בהודעה נכתב כי "מחלקת המדינה בחרה את הרכוש, על בסיס ההצעה הכספית הגבוהה והטובה ביותר". עוד נכתב בהודעה כי" השגרירות תפנה את בית השגריר בהרצליה עד לאביב 2021".
אחוזה בהרצליה פיתוח ב-226 מ' ש'
העסקה: אחוזה בהרצליה פיתוח בשטח 9.5 דונם
המחיר: 226 מיליון שקל
הקונה: רומן אברמוביץ'
הצ'ופר: חיבור של ארבע חלקות, בריכה
רגע לפני פרוץ משבר הקורונה, ב-13 בינואר 2020, נחתמה עסקת הנדל"ן היקרה ביותר לנכס למגורים בישראל (עד אז), שדבר חתימתה פורסם לראשונה בגלובס על ידי הכתב אריק מירובסקי. מדובר באחוזה בת שני מבנים בהרצליה פיתוח שנרכשה על ידי המיליארדר רומן אברמוביץ' תמורת כ-226 מיליון שקל. האחוזה נמצאת בין הרחובות הנשיא בן צבי לשלמה המלך ובזל. שטחה הגדול, 9.5 דונם, נולד מחיבור של ארבע חלקות שונות.
הווילה של רומן אברמוביץ רחוב יצחק בן צבי 93-95 הרצליה פיתוח / צילום: איל יצהר
החלק העיקרי של האחוזה היה שייך בעבר לאיש העסקים לני רקנאטי. בשנת 2006 הוא מכר את הנכס לאלן הווארד, שמנהל את אחת מקרנות הגידור הגדולות בעולם, ששמה ברוואן הווארד (Brevan Howard).
הווארד השקיע בנכס סכומים שמוערכים בעשרות מיליוני דולרים, לרבות הרחבתו מ-6.5 דונם ל-9.5 דונם. בנוסף הוא בנה בשטח שני מבנים מפוארים, בתכנונה של האדריכלית אורלי שרם. המבנה "הקטן", הוא בית אורחים בן כ-1,000 מ"ר ברחוב הנשיא בן צבי 93 והשני, הגדול, הוא הנכס העיקרי, ששטחו למעלה מ-2,000 מ"ר ושנמצא במספר 95. האחוזה כוללת גם מגרש טניס ובריכה על קרקעית הידראולית, שניתנת להגבהה ולהסבה למשטח אירוח. מרתף הבית הגדול כולל, בין היתר, עשר עמדות מחשב, וניתן להיכנס לאחוזה גם מרחוב שלמה המלך. מצד אברמוביץ' תיווך בעסקה משרד תיווך הנדל"ן נווה צדק.
פנטהאוז בירקון בת"א ב-108 מ' ש'
העסקה: פנטהאוז של כ-680 מ"ר ברחוב הירקון בתל אביב
המחיר: 108 מיליון שקל
הקונה: תושב זר
הצ'ופר: מרפסות בשטח 330 מ"ר
לפני כחודשיים נחתמה עסקת ענק בפרויקט מגדלי טיילת דוד בירקון 51: דירה באחת מקומות הפנטהאוזים - אך לא בקומה האחרונה - נמכרה תמורת לא פחות מ-108 מיליון שקל ברמת מעטפת, סכום שמגלם כ-130 אלף שקל למ"ר.
שטח הדירה כ-680 מ"ר ו-330 מ"ר מרפסות. גובה התקרה בחזית המערבית של הפנטהאוז מגיע ל-6 מטר. הרוכש הוא תושב זר והעסקה נחשפה לראשונה באתר גלובס.
מגדלי טיילת דוד כוללים שני מגדלים, מלונאות ומגורים. מגדל המגורים הוא בן 28 קומות ומשווק בלעדית באמצעות חברת נאות שירן על ידי סמואל ואן קוט, ביחד עם אייל הרטוגס מחברת הולנד נכסים. את המלון תנהל רשת קמפינסקי אשר משירותיה יוכלו ליהנות הדיירים במגדל המגורים. פנטהאוז ברחוב הירקון בתל אביב / הדמיה: יח"צ
המגדלים בנויים על מתחם של כ-8 דונם על הים. מגדל המגורים נמצא בחלק המערבי של המגרש ומאפשר נוף פתוח ללא שכנים. האכלוס החל בחודשים האחרונים. ב-12 במרץ 2020 נחתמה עסקה לרכישת דירה בשטח 360 מ"ר בנוי בקומה 18 בבניין. סכום הרכישה: כ-54 מיליון שקל כולל מע"מ.
דופלקס בנווה צדק ב-62.5 מ' ש'
העסקה: דופלקס של חצי דונם בנווה צדק
המחיר: 62.5 מיליון שקל
הקונה: תושב זר
הצ'ופר: מגדל עם שבעה דיירים, בריכה פרטית
ב-9 בינואר 2020 נחתמה עסקה לרכישה "על הנייר" של דופלקס בן חמישה חדרים בשטח 543 מ"ר ב-62.5 מיליון שקל. מועד האכלוס של הבניין בן שלוש הקומות - 2023. הבניין משתרע בין הרחובות אלעזר רוקח 10, שבזי 7 ועין יעקב, בשכונת נווה צדק בתל אביב.
את הדירה קנה יהודי בריטי שמתגורר לסירוגין בלונדון ובארה"ב והוא קנה אותו לשימושו הפרטי בתקופות שבהן הוא שוהה בארץ.
דופלקס בנווה צדק / הדמיה: יח"צ
בבניין עצמו יש בריכה, ספא, חדר יין וחדר כושר ושמירה מסביב לשעון, כמו במגדל יוקרה. "זה אחד הפרויקטים הכי טובים שראיתי", אומר אורן כץ שתיווך בעסקה. "את הרוכש שיכנע המיקום המצוין בנווה צדק, יותר מ-500 מ"ר בנווה צדק הצפופה וגם העובדה שיש בבניין את כל הפסיליטיס של מגדל יוקרה עם שבעה דיירים בלבד".
הרוכש מקבל את הדירה בגימור מלא ברמה מקסימלית. לדירה מרפסת של 160 מ"ר (שכלולה בשטח הדירה) עם בריכה פרטית ונוף לים, שני מטבחים, לדיירים ולצוות. הדירה היא השנייה שנמכרה בפרויקט, והדירה השלישית (מתוך שבע) בטיוטת חוזה.
נחלה במושב בני ציון ב-40 מ' ש'
הנכס: נחלה במושב בני ציון
המחיר: 40 מיליון שקל
הקונה: שלמה קרמר
הצ'ופר: לגור בשכנות לשרי אריסון ונועם לניר. הנכס כולל אורווה
ב-14 ביוני 2020 נמכרה נחלה במושב בני ציון, הממוקמת בין הנחלות של אשת העסקים שרי אריסון לזו של נועם לניר. את הנחלה קנה יזם ההייטק וממייסדי צ'ק פוינט שלמה קרמר, תמורת כ-40 מיליון שקל. קרמר קנה את הנחלה משי שילר, שכיהן בעבר כמנכ"ל אמבלייז. במושב היוקרתי מתגוררים גם ליאורה ודורון עופר ודודי ורטהיים. רחוב השיזף 26, בני ציון / צילום: תמר מצפי
הנחלה משתרעת על כ-12.5 דונם. בחלקת המגורים ניצבת וילה מודרנית בשטח בנוי של כ-600 מ"ר שתכננה האדריכלית אורלי שרם ועוד יחידת אירוח בשטח של 200 מ"ר. בנכס יש בריכת שחייה גדולה, אורוות סוסים וגינה גדולה. מצד קרמר תיווך בעסקה משרד תיווך הנדל"ן נווה צדק.
250 מ"ר על טיילת ת"א ב-34 מ' ש'
הנכס: 250 מ"ר על הטיילת של תל אביב
המחיר: 34 מיליון שקל
הקונה: לקוח ישראלי
הצ'ופר: הדירות יימסרו ב-2024. בסמוך יפעל גם מלון
ב-17 בספטמבר וב-12 בנובמבר 2020 נחתמו שתי עסקאות למכירות דירות בפרויקט "מנדרין אוריינטל", ברחוב הירקון 2, שכולל 230 יחידות דיור במגדל של 25 קומות ומגדל נוסף שייועד למלון. המחירים: כ-34 מיליון שקל וכ-31 מיליון שקל בהתאמה. הדירה שנמכרה בספטמבר ממוקמת בקומה ה-18 וזו שנמכרה בנובמבר בקומה ה-11, שתיהן בנות 4 חדרים על שטח של 249 מ"ר. החידוש בעסקאות האלה, מלבד המחיר הגבוה, 124 אלף שקל למ"ר, הוא ששתיהן נמכרו לישראלים. רחוב הירקון 2, תל אביב / צילום: איל יצהר
המסירה של הדירות צפויה ב-2024. מתחם המגורים לצד המלון ינוהל על ידי רשת מנדרין אוריינטל, חברה בינלאומית לניהול והשקעה בתחום המלונאות שמפעילה לצד מלונאות ואתרי נופש גם מגורים ברחבי העולם. לפי אתר רשות המסים, בשנה האחרונה נרשמו בבניין חמש עסקאות נוספות של דירות קטנות יותר. כך למשל, בקומה השנייה של המגדל נמכרה ב-17 בספטמבר דירה בת 80 מר בסכום של 9,788,750 שקל, עסקה המגלמת שווי של יותר מ-122 אלף שקל למ"ר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.