הניסוי של נובוקיור בסרטן הריאות מסתמן כהצלחה: המניה מזנקת ב-50%

נובוקיור הישראלית נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 13 מיליארד דולר • ועדת ניטור הנתונים העצמאית לניסוי ערכה את ניתוח הביניים המתוכנן של נתוני המחקר, בעקבותיה המליצה על הפחתת המדגם וקיצור משך הניסוי

בכירי נובוקיור בפתיחת המסחר בנאסד"ק / צילום: Nasdaq OMX
בכירי נובוקיור בפתיחת המסחר בנאסד"ק / צילום: Nasdaq OMX

חברת נובוקיור, הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-13 מיליארד דולר, ומפתחת טיפול בסרטן על בסיס שדות חשמליים, הודיעה על התפתחות חיובית מן הניסוי שלה בטיפול בסרטן ריאות.

ועדת ניטור הנתונים ( Data monitoring committee - DMC ) העצמאית לניסוי ערכה את ניתוח הביניים המתוכנן של נתוני המחקר, בעקבותיה המליצה על הפחתת המדגם וקיצור משך הניסוי. זוהי המלצה אשר מתקבלת כאשר התוצאות בשלב הביניים מאוד ברורות,לא יהיה צורך לגייס חולים נוספים מעבר לכך כדי להדגים את יעילות המוצר. בשלב זה מומלץ לקצר את הניסוי, כדי להביא את המוצר כמה שיותר מהר לשוק, ומשום שכבר אין זה אתי למנוע אותו מקבוצת הביקורת.

עד כה השתתפו בניסוי 210 מטופלים, וכעת הומלץ על גיוס מספר כולל של 276 נבדקים בלבד, ולא 534 כפי שתוכנן בהתחלה. עוד הומלץ לקצר את תקופת המעקב אחר הנבדקים מ-18 ל-12 חודשים. בנוסף ציינה הועדה כי לא נרשמו תופעות לוואי חריגות תחת הטיפול במכשיר.

הניסוי נערך בסרטן ריאות מסוג "תאים לא קטנים ( NSCLC )" שהמשיך להחמיר גם לאחר טיפול בכימותרפיה. בניסוי נבחן הטיפול במכשיר של נובוקיור יחד עם תרופות אחרות - דוסטקסל או אימונותרפיה, מול הטיפול באותן תרופות בלבד (זו הייתה קבוצת הביקורת). החברה אינה חשופה לתוצאות הניסוי אותן ניתחה הועדה העצמאית, אלא רק את השורה התחתונה, המעידה על הצלחה.

"השלמת ניתוח הביניים של מחקר ה- LUNAR מהווה אבן דרך חשובה עבור נובוקיור, ואנו אסירי תודה לחברי הועדה החיצונית המייעצת על חריצותם, הכוונתם ותמיכתם. אנו מצפים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם ה- FDA על התאמות של פרוטוקול הניסוי בהתאם להמלצות שהתקבלו״ אמר אסף דנציגר, מנכ"ל נובוקיור. "התאמות הפרוטוקול המומלצות עשויות להאיץ את השלמת הניסוי ולקצר את ההמתנה לאישור הרגולטורי ביותר משנה. אנו מקווים לחלוק את נתוני המחקר הסופיים במהירות האפשרית".

סרטן ריאות נחשב לסרטן הקטלני ביותר בעולם, וסרטן מסוג NSCLC מהווה כ-85% מכלל סוגי סרטן הריאות. נובוקיור מסרה כי כ-193 אלף חולים מאובחנים ב- NSCLC בכל השנה בארה"ב, מהם 46 אלף חולים מקבלים טיפול קו שני - זהו השלב בו אמור להשתלב המוצר של נובוקיור, יחד עם טיפולים אחרים כאמור.

הטכנולוגיה של נובוקיור, Tumor Treating Fields (TTFields) , מבוססת על שדות חשמליים אשר מונעים חלוקה של תאים באזור אליו הם מופנים. כך אפשר ליצור טיפול מקומי, לא פולשני, אשר פוגע ספציפית בתאים מתחלקים, כלומר הוא מותאם לפגיעה בתאים סרטניים.

מניית נובוקיור  עלתה 92% בשנה האחרונה וכ-440% בשלוש השנים האחרונות, והיא כעת אחת החברות הישראליות הגדולות ביותר בנאסד"ק מבחינת שווי שוק. המוצר הראשון של החברה, אופטיון, שווק לטיפול בסרטן מוח מסוג גליובלסטומה, והמוצר השני שלה מטפל בסרטן ריאות מסוג מזותליומה פלאוראלית. החברה בוחנת את יעילות המכשיר בסוגי סרטן נוספים בהם סרטן השחלות, הריאות, הכבד, הקיבה והלבלב.
הכנסות החברה ב-2020 עמדו על 494 מיליון דולר, גידול של 40% לעומת התקופה המקבילה. היא הרוויחה בשנה 19.8 מיליון דולר (ה- EBITDA היה 115 מיליון דולר, לעומת הפסד של 7.2 מיליון דולר בשנה שעברה ( EBITDA של 60 מיליון דולר).